Frumusețe, Sănătate

Vrei să știi cum te ajută Mama Natură să te relaxezi și să ai o stare de bine?

Dacă raspunsul este: DA! Atunci cel mai important lucru este ca tu să știi ce aduce această stare de bine corpului tău.

Deși confortul vieții moderne prezintă mult mai puține pericole care pot fi fatale comparativ cu câteva mii de ani în urmă, stresul reprezintă o problemă fundamentală a societății actuale.

Ritmul tot mai accelerat, sarcinile mai diverse sau mai complicate și contextul social tot mai volatil îi pot crea unei persoane un nivel ridicat de neliniște, lucru pe care creierul îl va interpreta ca pe o stare de pericol.  

În această situație, o stare de stres constantă poate provoca dereglări hormonale și afecțiuni grave. După ce un potențial pericol a trecut, funcțiile corpului revin la normal, dar stresul, perceput ca o stare de primejdie, va cauza eliberarea constantă a hormonilor de stres de către glandele suprarenale și va genera afecțiuni precum: anxietate, depresie, boli cardiace, probleme digestive, insomnie sau dureri de cap. 

La prima vedere, ar putea părea că nu există nimic de făcut pentru a combate stresul…

Facturile vor exista mereu. Ziua nu va avea mai multe ore, oricât de mult ne-am dori. Iar sarcinile de la lucru și cele de acasă vor fi mereu dificile.

Dar stai liniștit, tu ai un aliat de nădejde care te poate ajuta să te relaxezi și să ai o stare de bine – Mama Natură! 

RHODIOLA 

Rhodiola Rosea, cunoscută și sub denumirea de „rădăcina de aur”, este o plantă adaptogenă a căror proprietăți terapeutice au fost consemnate încă din antichitate.

Prin urmare, studiile efectuate asupra acestei plante de-a lungul timpului au scos la iveală numeroasele sale beneficii asociate relaxării și stării de bine, precum: întărirea sistemul nervos central, combaterea depresiei, creșterea imunității, favorizarea performanțelor sportive și, nu în ultimul rând, îmbunătățirea memoriei, dar și, reglarea funcției sexuale

SUNĂTOAREA 

Este cunoscută ideea conform căreia sunătoarea este cel mai eficient calmant natural de zi, liniștind nervii și potolind anxietatea.

Printre compușii principali pe care îi conține această plantă se numară hipericina, un principiu activ despre care studiile au relevat că are proprietăți antiseptice, antivirale și antidepresive1, favorizând starea de bine și relaxarea. 

De altfel, sunatoarea a fost inclusă în mai multe studii2 dedicate depresiei, iar rezultatele indică faptul că, în anumite doze, efectele sale pot fi similare cu cele ale medicamentelor antidepresive standard. 

OXIDUL DE MAGNEZIU 

Serotonina, care relaxează sistemul nervos central și controlează starea generală, este dependentă de prezența magneziului în organism.

Probabil că nu de puține ori ai auzit că magneziul este recomandat pentru reducerea stresului

În egală măsură, magneziul reglează și secreția de melatonină, hormonul care este responsabil de un somn mai bun. Așa cum am menționat anterior, reducând stresul și tensiunea acumulate pe parcursul zilei, somnul tău va deveni mult mai odihnitor și, totodată, vei ține departe problema insomniei. 

Împărtășește cu noi trucurile tale cu ajutorul cărora reușești să te relaxezi și să îți cultivi o stare de bine! Așteptăm cu mare interes comentariul tău și un vot! 


O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 3,50 din 5)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *