BioElemente în presă, Nutriție, Sănătate, Sport

Cum poți avea mai multă energie!

Simți că ziua este parcă mult prea scurtă pentru ca tu să reușești să faci tot ce ți-ai propus. Multe sarcini de îndeplinit la serviciu, iar acasă sunt și acolo destul de multe de dus la capăt. Nici nu mai știi când a fost ultima noapte în care te-ai odihnit așa cum trebuie, iar dimineața simți că nu ai dormit măcar 5 minute. Pentru a fi în formă bei o cafea tare, și apoi… rutina zilnică se reia cu o precizie de invidiat. Ai da orice pentru mai multă energie! Dacă te recunoști în cele de mai sus, atunci este clar că ai ajuns în locul în care trebuie. Pentru că îți vom oferi câteva metode prin care reușești să ai parte de mai multă energie pentru a-ți duce la bun sfârșit task-urile.

Nu întotdeauna cafeaua reprezintă o soluție

Majoritatea dintre noi apelăm la cafeaua de toate zilele pentru a căpăta un plus de energie. Cel mai probabil și tu procedezi la fel. Sau, dacă nu, energizantele sau dulciurile nu lipsesc din sertarul de la birou. Renunță la aceste metode, sunt complet nesănătoase și nu fac decât să îți dea peste cap organismul. Soluțiile noastre sunt mult mai bune, doar că trebuie să ai răbdare și să începi chiar acum să faci schimbările de care este nevoie.

Folosește-te de mișcare

Nu mai este nevoie să îți spunem cât de importantă este mișcarea fizică pentru organism. Efectele sale benefice sunt cunoscute de toată lumea, așa că nu vom insista pe ele. Dar știai că exercițiile fizice îți pot oferi și energia de care ai nevoie? Încearcă să îți găsești o motivație bună pentru a face mai multă mișcare. Nu începe cu obiective greu de atins, ci cu unele mici, dar care să te facă să ieși din acest sedentarism care nu face bine. Vei vedea că ai parcă mai multă energie de la o zi la alta, și vei avea mai multă încredere în forțele tale.

Atenție la stilul alimentar

Specialiștii sunt de părere că un stil alimentar de-a dreptul haotic este cel care își pune cel mai mult amprenta asupra stării noastre de bine. Așadar, atunci când te simți tot timpul lipsit/ă de energie, poate este un semnal prin care organismul te atenționează. Gândește-te bine dacă mesele tale sunt regulate, echilibrate, dacă mănânci pe fugă și multe altele. Cel mai probabil vei descoperi multe probleme aici, așa că acum este timpul să le rezolvi. Nu doar că vei reuși să ai mai multă energie, dar de fapt întregul organism va funcționa mai bine. Vezi care sunt combinațiile alimentare sănătoase, pentru a-i oferi corpului vitaminele, mineralele și nutrienții de care are nevoie.

Guarana, pentru un plus de energie

Când efectiv chiar nu știi ce să mai faci, și ai încercat multe metode și parcă nimic nu a funcționat, poate că un supliment alimentar natural nu este o idee chiar atât de rea. Sugestia noastră este Guarana, un supliment alimentar pentru oboseala cronică și plus de energie, pe care îl găsești chiar aici.

Acesta este recunoscut pentru faptul că:

• Ajută la funcționarea optimă a creierului, îmbunătățeste capacitatea de concentrare, memoria, fiind indicat în perioadele de activitate psihică intensă și de concentrare maximă;

• Îmbunătățește performanțele fizice, forța și rezistența;

• Elimină starea de oboseală, epuizarea nervoasă;

• Stimulează funcția sistemului nervos central și a glandelor suprarenale;

• Crește metabolismul glucidic și lipidic;

• Reduce apetitul și contribuie la menținerea greutății corporale prin intensificarea proceselor metabolice, utilizat cu succes în cure de slăbire;

• Îmbunătățește funcția cardiacă și circulatorie;

• Ajută la eliminarea durerilor de cap;

• Stimulează funcția respiratorie, ameliorează semnificativ funcția pulmonară, ajută la relaxarea bronhiilor datorită unei acțiuni directe asupra musculaturii netede.

Nivelul fierului contează

Discută cu medicul de familie despre stările tale, și poți chiar să îi ceri o trimitere pentru a te prezenta la un laborator de analize medicale. Este posibil ca o carență de fier să fie cauza stărilor tale de oboseală și a lipsei de energie pe care o simți. Da, este vorba despre anemie, și este destul de frecventă, în special în cazul reprezentantelor sexului frumos. Din cauza menstruației, a sarcinii, sau a faptului că mai mereu acestea sunt la dietă, ajung să se confrunte frecvent cu neplăcerile anemiei.

În cazul în care se confirmă acest diagnostic, în alimentația ta ar trebui incluse mai multe legume verzi, ficat, ou. Nu neglija nici varianta de a apela la un supliment alimentar, în cazul în care lucrurile sunt cu adevărat grave.

Nu abuza de dulciuri

Știm cu toții că micile gustări dulci ne oferă parcă mai multă energie. Din păcate, nu sunt foarte sănătoase, așa că mai bine renunță la acest truc pe care probabil, îl folosești destul de des. Da, cu ajutorul lor simți cum energia îți crește aproape imediat, dar din păcate, efectul dispare destul de rapid. Mai bine fii ceva mai atent/ă la ceea ce mănânci zilnic, și ai grijă să ai parte de cereale integrale, carbohidrați buni, proteine de calitate, legume și fructe. De asemenea, nu trebuie uitate nici grăsimile sănătoase. Pofta de dulce va dispărea, vei avea mai multă energie și chiar vei slăbi câteva kilograme, aproape fără să îți dai seama. Nu-i așa că sună bine?

Plimbări în natură

Pe cât posibil, încearcă să petreci mai mult timp în natură. Primăvara a venit, iar capriciile vremii nu vor mai fi atât de pretențioase. Așadar, profită de faptul că și zilele sunt mai lungi acum și fă plimbări prin parc. Cel mic de poate însoți, pentru că și copiii adoră să petreacă zilele în aer liber. Faptul că ești alături de el va conta enorm!

Renunță la alcool!

Poate că un pahar de vin consumat la masa de seară te ajută să dormi mai bine – sau cel puțin așa ai impresia, dar a doua zi vei simți efectele neplăcute ale acestuia. Mai bine renunță la acest obicei, și înlocuiește-l cu plimbarea despre care îți spuneam mai sus.

Fă-ți un program de somn!

Încearcă să îți faci o rutină de seară, de la care să nu te abați, cum ar fi să te culci puțin mai devreme, și mereu la aceeași oră. Cu timpul această decizie de acum se va dovedi una benefică ție, deoarece te vei odihni mai bine, ceea ce înseamnă că nu vei mai suferi din cauza lipsei de energie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *