BioElemente în presă, Nutriție, Sănătate

Cum îți poți reduce, în mod natural, valorile mari ale glicemiei!

Valorile mari ale glicemiei sunt cele care dau destule dureri de cap persoanelor care suferă de diabet. De aceea, pentru a evita complicațiile care pot apărea din acest motiv, se recomandă respectarea indicațiilor primite de la medicul specialist. Din fericire, există și unele metode naturale prin care poți să îți ții mai ușor sub control valorile ridicate ale glicemiei, iar pe unele dintre ele ți se prezentăm și noi.

Fă mai multă mișcare

Între valorile mari ale glicemiei și mișcarea fizică există o strânsă legătură. Mai exact, dacă reușești să te mobilizezi și să nu lași sedentarismul să pătrundă în viața ta, chiar reușești să le ții sub control. Nu este deloc dificil, pentru că nu înseamnă ca acum să te prezinți la sală, să îți faci un abonament și să alergi kilometri întregi pe bandă. Mai ales că până acum nu erai genul de persoană activă. Dimpotrivă, trebuie să începi cu schimbări mici, cum ar fi plimbări mai lungi în aer liber, mers pe bicicletă, urcat și coborât scări. Cu timpul, pe măsură ce vei căpăta mai multă condiție fizică, poți ridica puțin ștacheta, fără însă a exagera, pentru că nici așa nu este bine.

Ține permanent legătura cu medicul diabetolog

Valorile mari ale glicemiei înseamnă că nivelul zahărului din sânge crește foarte mult, și de aceea trebuie să fii permanent pregătit pentru a face față acestora. Dacă știi că ai parte de astfel de episoade, trebuie să ai în casă un glucometru, pentru a observa exact nivelul glicemiei. Atunci când valorile indicate de glucometru sunt mai mari de 180 mg/dl, atunci ar trebui să mergi de urgență la medic. În rest, poți apela la unele remedii pentru scăderea glicemiei chiar la tine acasă.

Soluții pentru a reduce valorile mari ale glicemiei

Până ajungi la medic și vezi care sunt recomandările acestuia, avem pentru tine o soluție.

Este un produs natural, pe care îl poți găsi chiar aici, care are următoarele acțiuni:

• Adjuvant pentru menținerea glicemiei în limite normale;

• Stimulează funcționarea pancreasului;

• Ajută la regenerarea celulelor beta-pancreatice;

• Stimulent al metabolismului glucidelor;

• Îmbunătățește funcțiile sistemului circulator;

• Ajută la reducerea colesterolului și reglarea greutății corporale;

• Stimulent gastric și hepatic.

Evită excesul de carbohidrați

Oricât de mult îți plac, carbohidrații trebuie consumați cu zgârcenie atunci când suferi de diabet. Evitarea excesului te ajută să ții mai bine sub control valorile mari ale glicemiei, așa că ai toate motivele de a ține cont de această recomandare. Înlocuiește-i cu variante mai sănătoase, cum sunt acele produse din făină integrală, legume – în special cele verzi, dar și leguminoase.

Hidratarea este esențială

Pentru a reduce valorile mari ale glicemiei foarte importantă este și hidratarea. Dar, să fim bine înțeleși, ne referim la cea corectă, nu cea care presupune consumul de sucuri, băuturi acidulate sau alcoolice și energizante. Cea mai bună metodă de a te hidrata este să bei apă și ceaiuri neîndulcite. Și, un mic truc pentru tine: ceaiul verde are o mulțime de efecte benefice pentru organism, printre care se află și cel hipoglicemiant.

Evită, pe cât posibil, situațiile stresante

Nu mai este nevoie să spunem cât de nociv este stresul pentru organism. De altfel, ai observat și tu că în perioadele stresante, valorile mari ale glicemiei sunt deja o constantă. De aceea, încearcă să reduci nivelul de stres, iar în acest sens poți începe prin a-ți crea un program realist, să nu uiți că este nevoie și de pauze. Chiar și unele sporturi relaxante te ajută enorm în acest scop.

Tripleta de aur: magneziu, zinc și crom

În lupta ta zilnică cu diabetul și valorile mari ale glicemiei, există și metode naturale care îți pot veni în ajutor. În acest caz este vorba despre a consuma alimente bogate în magneziu, zinc sau crom. De asemenea, și suplimentele alimentare naturale care le conțin sunt indicate în cazul celor care suferă de diabet zaharat de tip 2.

Consumă semințe de in

Semințele de in sunt pline de fibre și te ajută să scapi de presanta problemă a constipației. Dar, cu toate acestea, ele mai aduc și alte beneficii organismului, atunci când sunt consumate regulat, așa că nu ar trebui să-ți lipsească din casă. Semințele de in sunt recunoscute pentru faptul că previn afecțiunile cardiace, ajută la prevenirea riscului apariției cancerului, scad nivelul colesterolului ”rău”. De asemenea, consumul zilnic a 10 – 20 de semințe de in contribuie la scăderea glicemiei cu aproximativ 20%. Ceea ce nu poate fi decât în avantajul tău, nu?

Evită kilogramele în plus

Excesul ponderal nu este indicat persoanelor care suferă de diabet. Și, o bună metodă de a reduce valorile mari ale glicemiei este să mai scapi de câteva dintre kilogramele în plus. Vei observa că întreg organismul va funcționa mai bine, vei fi mai plin de energie, iar nivelul glicemiei va fi mult mai bun. Adoptarea unui regim alimentar echilibrat și sănătos, o bună hidratare și odihnă contează enorm.

Mai multă scorțișoară

Unul dintre condimentele preferate ale românilor, scorțișoara, a fost analizat și s-a observat că ajută la scăderea glicemiei. Aceasta are o acțiune destul de asemănătoare cu insulina, așa că ar trebui să începi să o folosești mai des. Este potrivită nu doar în mâncărurile dulci – cine nu adoră o plăcintă cu mere și scorțișoară, sau un orez cu lapte atunci când vrei ”ceva bun”. Scorțișoara poate fi presărată și în preparatele sărate, pentru un plus de savoare, acel ”nu știu ce” care dă un gust aparte. Chiar dacă acum ți se pare ciudat, încearcă și te vei convinge.

Monitorizează-ți regulat nivelul glicemiei

Chiar dacă sună destul de mult ca un clișeu, să știi că sănătatea chiar este cea mai importantă. Prin urmare, ține permanent cu medicul tău. Orice schimbare pe care vrei să o faci în viața ta referitor la dietă, exerciții fizice sau administrarea de suplimente, discută mai întâi cu el. Nu uita să îți monitorizezi permanent nivelul glicemiei, și fă-ți regulat analizele medicale. De asemenea, există și mulți nutriționiști care știu cum să alcătuiască un plan alimentar pentru o persoană care suferă de diabet. Dar, orice ar fi, nu uita niciodată că un stil de viață sănătos contribuie mai mult decât crezi la reglarea valorilor mari ale glicemiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *