BioElemente în presă, Frumusețe, Nutriție, Sănătate, Sport

Vitamine de care ai nevoie în sezonul rece

Pe perioada sezonului rece, organismul nostru are nevoie de mai multe vitamine pentru a-l ajuta să treacă ușor peste frigul de afară, dar și eventualele carențe. Sunt multe afecțiuni specifice, te simți lipsit de energie, iar vremea de afară este de-a dreptul deprimantă. Este iarnă, dar parcă ai vrea să te simți la potențialul maxim.

Oferă-i organismului nutrienții de care are nevoie

Pentru îndeplinirea dorinței de mai sus, există chiar și o soluție, prin care să-i oferi organismului nutrienții de care are nevoie. Este de la sine înțeles că anumite vitamine nu au voie să lipsească, iar din rândurile următoare vei afla mai multe despre ele.

Cele mai bune vitamine pentru tine

Atunci când vine vorba despre vitamine, fiecare are rolul ei bine stabilit. Grație efectelor lor benefice, organismul este la potențialul maxim. Există însă și unele, cunoscute de toată lumea, unde carențele chiar ar trebui să fie evitate. Aici avem de a face cu acidul ascorbic, D3 și complexul de vitamine B.

Un stil de viață sănătos

Specialiștii sunt de părere că un stil de viață sănătos, cu o dietă echilibrată și mai multă mișcare contează enorm. Din păcate, pe perioada sezonului rece automat suntem mai sedentari, iar hrana noastră este ceva mai consistentă decât pe perioada verii. De aceea apar unele carențe de vitamine, pe care le poți însă corecta cu ajutorul unor suplimente alimentare naturale.

Vitamina C îți întărește sistemul imunitar

Pe lista de vitamine esențiale în sezonul rece, dar nu numai, se află și arhi-cunoscuta vitamină C. Cu ajutorul ei, sistemul imunitar este mult mai puternic, iar numeroase studii în domeniu au demonstrat această afirmație.

De asemenea, vitamina C contribuie la menţinerea sănătăţii celulelor, a pielii şi poate ajuta chiar la scăderea tensiunii arteriale. Fructele şi legumele sunt cele mai bune surse alimentare de vitamina C. Ardeiul gras roşu şi verde, pătrunjelul, sucul de cătină sau sucul de roşii sunt bogate în acid ascorbic. Poți apela însă și la un supliment alimentar natural, pe care îl găsești chiar aici, și care te ajută enorm.

Complexul de vitamine B

Complexul de vitamine B este de-a dreptul indispensabil pentru buna funcționare a organismului. În cadrul lui sunt cuprinse vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 şi B12. Printre efectele benefice ale acestora se află producerea de energie, funcţionarea normală a sistemului nervos şi regenerarea muşchilor şi a pielii.

Un ajutor la nevoie

Ca și în cazul acidului ascorbic, o bună sursă de vitamine B pentru este reprezentată de alimentaţie. Cu toate acestea, nu de puține ori medicii sunt cei care recomandă suplimente alimentare, pentru că este aproape imposibil ca dozele optime din aceste vitamine să fie procurate doar consumând anumite fructe și legume.

Rafturile farmarciilor sunt pline de suplimente nutritive despre care producătorii susțin că ar conține mai multe sau mai puține dintre vitaminele care fac parte din ”grupa B-urilor”. Cu toate acestea, ne-am interesat și am găsit aici exact ceea ce aveai nevoie, doza optimă din complexul de vitamine B la fiecare capsulă.

Contribuie la sănătatea sistemului nervos

Complexul de vitamine B este recunoscut pentru numeroase efecte benefice pe care le oferă în ceea ce privește buna funcționare a sistemului nervos. Dar, cu toate acestea, mai oferă organismului și alte efecte pozitive, dintre care enumerăm:

  • Dezvoltarea globulelor roșii
  • Sănătătea celulelor
  • Creșterea nivelului de energie și rezistență
  • Îmbunătățirea calității vederii
  • Contribuie la procesul de digestive
  • Menținerea în parametri optima ai funcțiilor cerebrale
  • Reglarea poftei de mâncare
  • Funcționarea corespunzătoare a sistemului nervos
  • Reglarea producției de hormoni și colesterol
  • Creșterea tonusulului muscular
  • Îmbunătățirea sănătății cardiovasculare

Vegetarienii și veganii, predispuși la carențe

După cum aminteam ceva mai sus, există numeroase surse naturale prin care poți să îți asiguri necesarul de vitamine B. Cu toate acestea, una dintre ele, B12, nu se regăsește în plante, ceea ce înseamnă că vegetarienii sau veganii sunt predispuși la carențe. În cazul lor chiar este indicat să își completeze dieta cu suplimente alimentare, cum este cazul celui despre care ți-am menționat.

Vitamina Soarelui

Toată lumea a auzit de vitamina D, numită și cea a Soarelui. Cu ajutorul ei ai parte de oase puternice și sănătoase, dar și un sistem imunitar puternic, așa cum îți dorești. Pe perioada sezonului rece trebuie să fii ceva mai atent la eventualele carențe, deoarece acum nu avem parte de prea multe zile însorite.

Cum îi oferi organismului doza optimă de vitamina D

Există mai multe metode prin care îi poți oferi organismului cantitatea de vitamina D de care are nevoie. În primul rând, avem de a face cu expunerea la soare. Și, nu uitați niciodată recomandarea medicilor dermatologi, chiar și iarna se recomandă aplicarea de cremă de protecție solară.

Consumul de anumite alimente, bogate în vitamina D, este o altă metodă prin care îi oferi o mână de ajutor la nevoie. Sardinele, gălbenulul de ou, ciupercile sau somonul sunt perfecte în acest sens.

Un supliment alimentar natural

Cea de-a treia metodă prin care organismul își primește cantitatea de vitamina D necesară este apelarea la un supliment alimentar natural.

De regulă, o persoană adultă nu are cum să-și ia doza completă de vitamina D3 necesară pentru sănătatea organismului doar din alimentație. Acesta este, de altfel, și motivul pentru care medicii specialiști recomandă suplimentele nutritive pentru a suplini această carență.

Am găsit și noi aici poate cel mai bun produs de acest gen de pe piață, și care contribuie la:

*    Dezvoltarea armonioasă a copiilor, prin fixarea calciului în oase. Această proprietate previne rahitismul la copii, dar și osteoporoza la persoanele în vârstă.

*    Are funcții importante în susținerea proceselor de diviziune celulară și în îndepărtarea celulelor disfuncționale.

*    Susținerea sistemului imunitar.

Fii sănătos, indiferent de anotimp

Chiar dacă sezonul rece este recunoscut pentru unul în care predomină răcelile, virozele sau alte afecțiuni similare, asta nu înseamnă că trebuie să te afecteze și pe tine. Alege să fii sănătos, iar asta înseamnă o dietă echilibrată, mai multă mișcare, odihnă, reducerea stresului și da, apelarea la suplimente alimentare pe bază de vitamine! Doar așa vei reuși să ții sub control eventualele carențe și să-i oferi organismului ceea ce are nevoie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *