BioElemente în presă, Nutriție, Sănătate

Fructe pe care le poți consuma în caz de diabet!

Este cunoscut faptul că persoanele care au probleme cu reglarea nivelului glicemiei, sau cele care suferă de diabet, trebuie să fie mult mai atente la ce alimente consumă. Pentru sunt dulci, există opinia aproape generală cum că fructele ar trebui total excluse în caz de diabet. Medicii specialiști susțin însă că lucrurile nu stau chiar așa. De fapt, sunt unele fructe interzise, și altele permise, dar în niciun caz nu trebuie să se renunțe total la ele, deoarece fructele reprezintă o sursă foarte bună de vitamine, minerale şi fibre, care contribuie la buna funcționare a organismului.

Atenție la indicele glicemic!

Specialiștii sunt de părere că în caz de diabet, trebuie să se acorde o mare importanță indicelui glicemic. Dacă doar ce ai fost diagnosticat cu această afecțiune, atunci trebuie să știi că prin indice glicemic se înțelege o listă cu carbohidrații din alimente, pe o scară de la 0 la 100, în funcţie de modul în care aceştia afectează nivelul de glucoză din sânge.

Așadar, putem vorbi despre fructe cu indice glicemic ridicat, moderat sau mediu și scăzut.

Un stil de viață sănătos, esențial în caz de diabet

Atunci cand suferi de diabet, este esențial să ai un stil de viață sănătos, care înseamnă nu numai o dietă corectă, ci și o odihnă corespunzătoare, reducerea sau chiar eliminarea situațiilor stresante, și nu uita și de ceva mișcare fizică.

Monitorizează-ți glicemia și nivelul corpilor cetonici

În caz de diabet, se recomandă monitorizarea atentă a nivelului glicemiei. Cu toate acestea, multe persoane nu știu că este nevoie și verificarea prezenței sau absenței corpilor cetonici în urină. Pentru diabetici, prezența corpilor cetonici în urină reprezintă un semnal de alarmă prin care organismul le atrage atenția că trebuie să facă urgent ceva pentru a-și regla nivelul glicemiei. În acest caz, corpii cetonici apar în urină la glicemii mai mari de 250 mg/100 sau mai mici de 60 mg/100. Se impun măsuri imediate sau sau contactat medicul.

O soluție rapidă, dar eficientă

De multe ori, în aceste cazuri, medicul diabetolog nu poate fi la dispoziția ta. Nu intra în panică, avem o soluție pentru tine. Una foarte eficientă. Poți folosi cu încredere Pachetul promoțional Glicemic Suport + KETO-TEST gratuit, pe care îl poți găsi chiar aici și care are următoarele acțiuni:

• Adjuvant pentru menținerea glicemiei în limite normale;

• Stimulează funcționarea pancreasului;

• Ajută la regenerarea celulelor beta-pancreatice;

• Stimulent al metabolismului glucidelor;

• Îmbunătățește funcțiile sistemului circulator;

• Ajută la reducerea colesterolului și reglarea greutății corporale;

• Stimulent gastric și hepatic.

De asemenea, testele rapide pentru măsurarea nivelului corpilor cetonici din urină (cetonurie) reprezintă o modalitate comodă și extrem de utilă în monitorizarea dezechilibrului glicemiei în diabet și a procesului de ardere a grăsimilor corporale în curele de slăbire.

Cele mai bune fructe pentru diabetici

Și totuși, care sunt cele mai bune fructe, care pot fi consumate cu încredere și în caz de diabet. În rândurile următoare le vei afla, dar vei primi și informații despre cantitatea recomandată, sau dacă trebuie consumate în stare proaspătă sau preparate termic.

Afinele, ”insulina verde”

Fructele de pădure cum sunt zmeura, murele și afinele, sunt recunoscute ca fiind o excelentă sursă de vitamina C. De asemenea, au un conținut scăzut de carbohidrați, ceea ce înseamnă că pot fi consumate cu încredere și în caz de diabet.

Afinele, în special, sunt recunoscute pentru faptul că reduc mult nivelul glicemiei, așa că poți profita de perioada când se găsesc proaspete și din abundență. Nu degeaba au fost numite și ”insulina verde”. În plus, indicele lor glicemic este de doar 25, așa că… nimic nu te oprește.

În plus, te poți bucura de beneficiile afinelor în caz de diabet și atunci când nu le poți consuma proaspete. Ai parte și de aceleași proprietăți dacă prepari o dulceață sau un suc fără zahăr adăugat, sau chiar sub formă de ceai.

Cireşele, preferatele diabeticilor

În această perioadă, tarabele din piețe sunt pline de cireșe proaspete, care îți fac cu ochiul. Stai liniștit, nu este nicio problemă să mănânci și tu, chiar dacă ai diabet. Indicele lor glicemic este chiar mai mic decât al afinelor – 22, așa că poți consuma liniștit în jur de 200 de grame pe zi. În extrasezon, te poți bucura de aceste fructe de la raionul de produse congelate.

Perele îți reglează și colesterolul

Nu doar că îți reglează nivelul glicemiei, dar delicioasele pere se dovedesc a fi un aliat de nădejde și atunci când vine vorba de probleme cu valorile ridicate ale colesterolului. Indicele lor glicemic este 38, așa că ar fi bine să te limitezi la un fruct pe zi. Nu-ți face griji, tot vei avea parte de beneficiile perelor pentru organism, între care se mai află și faptul că fortifică sistemul imunitar și îți reglează problemele cu tranzitul interstinal.

Grepfruitul previne diabetul zaharat de tip 2

Sursă bună de vitamina C, cum este cazul tuturor citricelor, grepfruitul are același indice glicemic cu afinele. De aceea, poate fi consumat și de persoanele care suferă de diabet, dar doar jumătate de fruct pe zi. De asemenea, acest fruct dulce-amărui scade nivelul colesterolului ”rău” și previne diabetul zaharat de tip 2.

Merele reglează nivelul zahărului din sânge

În ultima vreme, prin piețe au apărut la vânzare ”mere pentru diabet”. Mult mai puțin dulci, și cu un indice glicemic de doar 38, merele sunt excelente deoarece nu doar că reglează nivelul zahărului din sânge în caz de diabet, dar întăresc sistemul imunitar și contribuie la detoxifierea organismului.

Un măr pe zi este suficient

Piersicile trebuie consumate proaspete

Mult timp piersicile erau privite ca fiind interzise în caz de diabet. De fapt, indicele lor glicemic de doar 42 le recomandă să fie consumate cu încredere, mai ales că sunt și o bună sursă de vitamina C și antioxidanți. De menționat că pot fi consumate doar proaspete, și nu confiate sau din compoturile de pe rafturile magazinelor.

Portocalele, delicioase și sănătoase

Bună sursă de vitamina C, dar și fibre, o portocală pe zi poate fi consumată și de diabetici, deoarece indicele ei glicemic este de doar 40. În plus, nu doar că vei avea un sistem imunitar puternic, dar este posibil să te ajută să mai scapi un pic de kilogramele în plus!

O viață normală… cu diabet!

Chiar dacă ai fost diagnosticat/ă cu diabet, asta nu înseamnă că nu poți duce o viață normală. Imediat după diagnostic este important să respecți întocmai recomandările medicului atât în ceea ce privește stilul de viață, cât și medicația. Și membrii familiei pot avea o contribuție majoră, așa că nu renunța la ajutorul lor. În prezent, poți duce o viață normală, chiar dacă suferi de această boală!


Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (9 voturi, medie: 3,22 din 5)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *