BioElemente în presă, Sănătate

Scapă acum de problemele cu stresul sau odihna insuficientă!

Într-o lume în continuă transformare și aflată într-o continuă viteză, nu este de mirare că problemele cu stresul ne copleșesc, iar somnul insuficient a devenit deja un mare lux. Din păcate, cei mai mulți dintre noi nu realizează că stresul și odihna ”pe sponci” ne afectează nu numai din punct de vedere al stării de spirit, ci pot duce la apariția unor probleme serioase de sănătate, cum ar fi obezitate, afecțiuni vasculare și chiar diabet!

Începe să schimbi ceva în viața ta!

Medicii ne sfătuiesc să nu ignorăm problemele cu stresul sau cu somnul și să începem să schimbăm lucrurile pe acolo! Cel mai probabil, organismul are parte și de ceva carențe, așa că asigurarea necesarului de vitamine și substanțe nutritive devine o cerință obligatorie. Majoritatea românilor consideră că doar simpla schimbare a stilului alimentar este cea mai bună soluție, dar lucrurile nu stau chiar așa!

Alege doar ce este mai bun!

Indiferent de cât de sănătos ai mânca, tot te poți confrunta cu anumite carențe, pentru că este imposibil ca din alimentație să-i poți oferi organismului tot ce are nevoie. În plus, de cele mai multe ori, stilul nostru dezordonat de viață, face imposibilă realizarea acestei dorințe.

Prin urmare, o salvare vine de la suplimentele alimentare, care-i oferă organismului acel impuls de care are nevoie pentru a funcționa mai bine.

O soluție este și Rhodiola+Iperico con magnesio, un supliment alimentar de la Equilibra pentru relaxare și stare de bine, cu Rhodiola, sunătoare și Magneziu și care poate fi procurat chiar de aici. Cu ajutorul acestuia, problemele cu stresul sau cu odihna insuficientă devin o simplă amintire.

Rhodiola reduce nivelul de stres

Dacă nu ai auzit până acum de ea, îți spunem că Rhodiola este excelentă pentru a ține deoparte problemele cu stresul, atât cel fizic, cât și cel mental. Cu ajutorul ei, organismul se adaptează mai bine condițiilor stresante, dar și:

  • Scade nivelul de cortizol, considerat hormonul stresului;
  • Reduce depresia și îmbunătățește funcția creierului;
  • Duce la creșterea performanțelor energetice și sportive, reducând în același timp oboseala fizică și psihică.

Spune NU depresiei

Cu timpul, stările prelungite de stres pot duce la instalarea depresiei sau a anxietății. În acest caz, Rhodiola se dovedește un adevărat aliat, și nu puține sunt tratamentele în care administrarea ei nu este recomandată. Prin urmare, dacă simți că problemele cu stresul nu-ți mai dau pace, încearcă Rhodiola și vei vedea că soluția era chiar la îndemâna ta.

Un plus de energie pentru organism

De asemenea, Rhodiola se recomandă să fie administrată și sportivilor de performanță, deoarece cu ajutorul ei nivelul de rezistență al organismului crește, apare un plus de energie, iar oboseala nu se mai instalează atât de ușor.

Tonic pentru sistemul nervos

În afară de o stare de oboseală care pare că nu se mai termină, depresie și chiar dezechilibre hormonale, stresul se mai manifestă în viața noastră și prin unele probleme cu concentrarea sau memoria. Prin administrarea de Rhodiola acestea sunt mult mai stimulate, și de aceea această plantă se recomandă să fie inclusă și în tratamentele persoanelor care suferă de demență sau Alzheimer.

Te scapă de problemele cu stresul

Ai auzit vreodată de cortizol? Este așa numitul hormon al stresului, care este de regulă secretat de organism doar în situațiile presante, pentru ca situația să fie depășită cu bine. În condițiile în care trăiești într-un stres continuu, prezența în corp a acestui hormon este permanentă, ceea ce împiedică relaxarea. Pentru a aduce acest hormon la nivelurile normale, Rhodiola este de mare ajutor, pentru că oferă acea stare de calm necesară și un somn mult mai liniștit.

Sunătoarea asigură buna dispoziție

Încă din cele mai vechi timpuri, proprietățile terapeutice ale acestei plante au fost observate. Și nu este vorba doar de aplicațiile sale externe, ci și cele din interior, cum se spune. Cu ajutorul ei situațiile stresante, stările de nervozitate, și chiar insomniile, nu mai sunt o problemă.

Cel mai puternic antidepresiv natural

Sunătoarea a fost numită pe drept ”cel mai puternic antidepresiv natural”, iar administrarea ei se recomandă pentru a ține sub control stările de anxietate, mare încărcătură nervoasă sau cele presante. Totodată, sunătoarea se administrează atunci când se are în vedere calmarea migrenelor, combaterea depresiei, alungarea durerilor de cap, a stărilor de nervi, tratarea isteriei şi a nevralgiilor faciale.

În plus, același remediu este recomandat pentru persoanele care suferă de somnambulism, anxietate, tulburări de vorbire, și chiar traumatisme craniene.

Magneziul te ajută să te odihnești

Dacă simți că nu te odihnești așa cum trebuie, atunci este un semn prin care organismul tău te anunță că are o carență de magneziu. Acest mineral este esențial pentru o odihnă corespunzătoare, dar și pentru reducerea problemelor cu stresul.

De aceea, poți apela cu încredere la magneziu, indiferent dacă alegi să-l consumi sub formă de suplimente alimentare, sau să-l procuri din surse naturale, cum ar fi legumele cu frunze verzi, nucile, cerealele integrale, ciocolata neagră.

Trucuri pentru a scăpa de stres

Chiar dacă acum pare imposibil, să știi că poți face față cu succes situațiilor stresante din viața ta, iar somnul să fie unul liniștit și odihnitor. În afară de faptul că îți poți ajuta organismul cu niște suplimente nutritive, sau faci ceva schimbări în alimentație, există și o serie de recomandări ale specialiștilor de care ar fi bine să ții cont.

Mai multă mișcare

Stilul de viață sedendar nu te ajută deloc. Așa că mai lasă mașina pentru a te deplasa unde ai nevoie și mergi mai bine pe jos sau cu bicicleta. Dacă timpul ți-o permite, aleargă prin parc sau du-te regulat la sală pentru câteva exerciții fizice. Mișcarea te ajută să elimini hormonul stresului și eliberează în schimb endorfine, responsabile de starea ta de bine.

Învață să respiri

De regulă, în situațiile stresante, ritmul respirației este unul accelerat. De aceea, oprește-te puțin, trage aer adânc în piept, apoi expiră la fel de lent. Doar cinci astfel de respirații la rând și vei simți o relaxare, ceea ce te va ajuta să găsești mai ușor soluția la situața aparent fără ieșire în care te aflai.

O baie fierbinte ține stresul deoparte

Un remediu care nu dă greș sunt și băile fierbinți. Dacă nu există vreo contraindicație din partea medicului, profită și tu de avantajele unei băi fierbinți. Timp de 20 de minute încearcă să îți golești mintea de gândurile care nu îți mai dau pace. Poți adăuga în apă și câteva săruri minerale sau chiar și ulei esențial de lavandă, care te va relaxa și mai mult.

Nu neglija odihna

Chiar dacă ți se pare că nu ai timp să mai și dormi, pentru că sarcinile de îndeplinit sunt multe, nu neglija o odihnă corespunzătoare. Încearcă să ai mereu cele 8 ore de somn necesare organismului pentru a funcționa cu energia la maxim.

Tu cum faci să scapi de situațiile presante și să te odihnești așa cum trebuie?


Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *