Frumusețe

Restabilește catifelarea mâinilor cu untul de shea

unt de shea

Fiecare dintre noi avem tendința de a analiza mâinile celorlați până la cel mai mic detaliul, care cuprinde, atât unghiile, cât și catiferarea și textura acestora. Stă în natura noastră ca ființe umane să analizăm și să comparăm fiecare aspect. Așă că nu sta pe loc, restabilește catifelarea mâinilor cu untul de shea!

Untul de shea este produs de arborele de Karite, un arbore care crește în mod spontan în savana africană, având ca durată de viață până la 3 secole. Acest arbore începe să producă fructe după 15 ani, iar la vârsta maturității ajunge în 20-25 de ani. Acesta după purificare are o consistență cremoasă și culoare alb-fildeș.

Untul de shea are în componența sa cinci principali acizi grași, aceștia fiind:

  • acid palmitic
  • acid stearic
  • acid linoleic
  • acid arahidic.

Dintre toți aceștia cei mai predominanți sunt: acidul stearic și acidul oleic; proporția dintre acești doi acizi grași oferă conistență untului.

Untul de shea este un ingredient prețios utilizat adesea în produsele cosmetice naturale. Datorită proprietăților sale, acesta este valorificat pe piața produselor cosmetice din toata lumea.

În Africa, este utilizat în mod tradițional pentru proprietățile sale de protecție, hidratare și condiționare a pielii mâinilor și a părului atunci când apar afecțiuni bazate pe factori exteri precum vântul, soarele, poluarea, praful etc.

Untul de shea se folosește cu scopul de a proteja părul și pielea de radiațiile UV, dar și pentru a elimina iritațiile superficiale de la nivelul pielii, restabilind catifelarea.

Untul de shea are proprietatea de a fi solubil, iar temperatura la care se topește e cuprinsă între 28 și 34 de grade C.

Untul de shea poate fi folosit în loțiuni si creme cu scopul de a restabili catifelarea.

O altă funcție importantă pe care o constituie untul de shea, o reprezintă prelucrarea acestuia în creme pentru protecție solară și săpunuri care asigură restabilirea catiferării zonei pe care sunt aplicate.

Untul de shea prin compoziția sa contribuie la recăpătarea aspectului plăcut, estetic și îngrijit.

Acesta se poate aplica si în forma brută!

Pentru aplicarea untului de shea în formă pură se poate lua o bucată mica de unt în palmă, iar acesta se va topi la temperatura corpului. Masați usor zona și așteptați până ce acesta este absorbit în piele.

Este de sprecificat faptul că untul de shea conține un amestec complex de minerale și vitamine care contribuie la restabilirea catifelării pielei sau părului. Vitaminele A, E, D, F și antioxidanți naturali. Aceste ingrediente hrănesc, calmează, regenerează și netezesc pielea matură, astfel contribuie la prevenirea și combaterea ridurilor.

De altfel oferă protecție naturală împotriva radicalilor liberi și a razelor ultraviolete; de acest efect este responsabilă în mod direct cantitatea generoasă de vitamina E. În situațiile în care te confrunți cu arsuri solare poți apela cu încredere la untu de shea, deoarece acesta va combate arsurile și va contribui la restabilirea catifelării pielii, oferindu-i vitalitate și strălucire.

Compușii de acizi grași care se regăsesc în untul de shea au rolul de a păstra pielea elastică și hidratată în mod special în sezonul rece, dar și când aerul este foarte uscat.

Untul de shea poate fi aplicat pe orice porțiune de piele pe care o simțim uscată și dorim să-i restabilim catifelarea.

De altfel, untul de shea redă frumusețea buzelor. Majoritatea doamnelor tind spre a avea un aspect plăcut al buzelor, iar acesta le poate restabili catifelarea și naturalețea.

În situațiile în care problemele cu pielea trec dincolo de micile situații neplăcute precum piele crăpată sau exfolierea acesteia (în special la nivelul mâinilor atunci când le supunem la frig sau apă rece) soluția salvatoare o constituie untul de shea. Prin stimularea procesului de regenerare celulară, el grăbește vindecarea dermatitei, vergeturilor, erupțiilor cutanate, eczemelor și a iritațiilor.

Tu ai incercat untul de shea? Lasă-ne un răspuns mai jos în secțiunea de comentarii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *