Sănătate

Strugurii negri, fructul tineretii

Pentru ca toamna a inceput teoretic, dar practic inca asteapta sa isi revendice spatiul naturii, strugurii sunt fructele care ne amintesc de miracolele acestui anotimp care da poamelor dulci diferite culori, in functie de soi.

Verzi, rosii sau negri, strugurii sunt zemosi si proaspeti. Daca aceste lucruri suntem convinsi ca le stiati deja, ceea ce poate nu stiati este ca strugurii negri in particular, ca si alte fructe cu o coaja intunecata, contin o concentratie mare de resveratrol, o substanta cu proprietati intens antioxidante, deosebit de benefice organismului, cand se pune problema prevenirii si tratarii diferitelor afectiuni cronice.

Substanta aceasta si-a propus sa va reintinereasca sau, mai degraba, sa va mentina timp indelungat pe teritoriul tineretii dar si al longevitatii, pentru ca nu degeaba este supranumita gena matusalemica.

Aportul necesar de resveratrol va poate fi oferit si de afine, coacaze, mure, merisor, ceapa rosie, varza rosie, mere, fasole boabe de culoare negra, asa ca pregatiti-va serios camara pentru provizii.

In ceea ce priveste beneficiile strugurilor, pe langa proprietatile anti-imbatranire, acestia iti vor mentine inima sanatoasa si muschii ei flexibili, reducand riscul de probleme cardiovasculare sau atac de cord.

De asemenea, resveratrolul scade nivelul de colesterol, ajuta la oxigenarea creierului si lupta impotriva cancerului la plamani, prostata si san, datorita polifenolilor care previn formarea radicalilor liberi.

Daca v-am convins ca trebuie sa consumati mai des struguri negri, dar si rosii pentru ca si ei sunt recunoscuti pentru trasaturi similare, dorim sa va amintim si ca Bio Elemente nu a ignorat in gama naturala de suplimente nutritive, Resveratrol-ul.
Il veti gasi concentrat in capsule vegetale, inspirate de sloganul „Mentine-te tanar”.

Si nu vrem sa uitam sa va sfatuim sa beti cat mai des cate un pahar de vin rosu, pentru ca am aflat un pont: incidenta bolilor cardiovasculare este relativ redusa in sudul Frantei. Sa fie oare o coincidenta faptul ca francezii sunt mari bautori de vin rosu? Noi credem totusi ca este o realitate fericita!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *