BioElemente în presă, Frumusețe, Sănătate

Restabilește catifelarea zonei intime în mod natural!

Orice femeie, de-a lungul vieții, s-a confruntat măcar o dată cu probleme ale zonei intime: infecții, lipsa lubrifierii, iritații, secreții abundente, chiar și miros neplăcut și multe altele. De aceea, alegerea acelui produs de îngrijire pentru o igienă intimă corectă, care mai și restabilește catifelarea zonei, nu trebuie lăsată la întâmplare.

Referitor la acest aspect, există multe păreri, dar din păcate, de multe ori sunt neavizate. Sunt prea puține informațiile despre ce ar trebui să conțină un produs de îngrijire intimă bun, cum acționează fiecare ingredient și ce beneficii aduce utilizarea acestuia. Probabil că și tu te-ai lovit de aceleași piedici. Evident, fiind vorba despre o zonă atât de delicată, ar trebui să îți dai seama că ai nevoie de un produs natural, fără ingrediente chimice, care să nu producă dezechilibre. Află aici mai multe despre un produs de îngrijire intimă care protejează și hidratează zonele sensibile, normalizează ph-ul pielii, restabilește catifelarea și calmează iritațiile.

Nu alege produsele parfumate!

De multe ori, atunci când vine vorba de alegerea unui produs de îngrijire intimă, multe dintre femei fac greșeala să îl aleagă pe cel care miroase cel mai frumos, pentru că se gândesc că în acest fel izurile mai neplăcute din zona genitală vor fi eliminate.

Cel mai probabil și tu ai procedat de câteva ori așa, dar specialiștii susțin că este complet greșit. În primul rând, fiecare vagin are propriul miros, natural, și acesta devine neplăcut doar în momentul în care suferi de o infecție urinară sau igiena zonei are de suferit.

În cazul în care gelul tău intim este îmbogățit cu parfum, atunci mai mult ca sigur nu ai ales unul cu adevărat bun, pentru că de cele mai multe ori parfumul nu face decât să dăuneze florei vaginale. Prin urmare, nu numai că nu restabilește catifelarea zonei, ci poți risca și alte probleme neplăcute, gen infecții sau iritații. Alege mai bine acel produs care menține echilibrul pH-ului, curăță ușor zonele intime, restabilește catifelarea și conferă un sentiment de prospețime și confort pe tot parcursul zilei.

Atenție la uscăciunea vaginală!

Multe femei se confruntă cu uscăciunea vaginală. De cele mai multe ori, acestea apelează la recomandarea farmaciștilor pentru anumite produse, dar cu toate acestea, se impune și o vizită la medicul ginecolog. Câteodată, lipsa lubrifierii zonei este cauzată de o problemă de sănătate, și de aceea este nevoie uneori și de tratament specializat.

De regulă, anumite dereglări hormonale sunt principalele cauze care duc la apariția uscăciunii vaginale. Scăderea nivelului de estrogen modifică pH-ul florei microbiene din zonă, și astfel apare lipsa lubrifierii naturale. Aceasta se manifestă prin iritații ale zonei, prurit vaginal, mirosuri neplăcute, durere resimțită pe parcursul actului sexual. Totodată, una dintre cele mai neplăcute probleme este faptul că infecțiile intime sunt mult mai ușor de dezvoltat acum.

De aceea, este important să găsești acel produs de îngrijire intimă care nu doar că restabilește catifelarea zonei, prin faptul că ține la distanță uscăciunea vaginală, dar și unul care conține ingrediente care pot fi folosite în această parte a corpului.

Aloe vera restabilește catifelarea!

Un ingredient care nu ar trebui să lipsească din compoziția gelurilor sau produselor de îngrijire intimă este și aloe vera, o plantă considerată un adevărat miracol al naturii, deoarece poate fi folosită în tratarea sau remedierea multor afecțiuni.

Atunci când vine vorba despre igiena intimă, aloe vera își aplică și aici proprietățile antibacteriene și antifungice prin care împiedică dezvoltarea microorganismelor infecțioase, prevenind totodată și modificarea pH-ului vaginului. De asemenea, extractul de aloe vera restabilește catifelarea, prin faptul că hidratează și curăță perfect zona.  

Alte beneficii ale acestei plante se referă la faptul că inflamațiile sunt mult mai reduse, pielea iritată este calmată și menținută elastică. Riscurile afecțiunilor intime este redus semnificativ cu ajutorul aloe vera, deoarece stimulează imunitatea zonei.

Extractul de mușețel are efect antibiotic

Lipsa unei lubrifieri corecte a zonei intime ”vine la pachet” cu senzație de prurit, urmată la scurt timp de iritații. De aceea, salvarea de această dată vine de la extractul de mușețel, cu ale sale efecte antiinflamatoare și antibacteriene. Simptomele neplăcute sunt rapid calmate, restabilește catifelarea, iar flora bacteriană nu suferă modificări.

Specialiștii susțin chiar că extractul de mușețel are un efect antibiotic în zonă, iar bacteriile rele sunt împiedicate să se dezvolte. Acestea sunt motivele pentru care atât de banalul mușețel ar trebui să se regăsească pe lista de ingrediente a unui produs de îngrijire intimă de calitate.

Acidul lactic menține pH-ului în limitele normale

Pentru a vedea care sunt cele mai bune ingrediente care trebuie să intre în alcătuirea produselor destinate zonei intime au fost realizate studii, iar  oamenii de știință au fost de acord cu toții că acidul lactic nu trebuie să lipsească. Acesta menține pH-ului în limitele normale, reface flora vaginală, are efect hidratant și restabilește catifelarea în caz de uscăciune vaginală.

Substanțele conținute de acidul lactic, lactobacilii, sunt tot bacterii, dar de data aceasta cele bune, care acționează precum un scut protector natural împotriva agenţilor patogeni vaginali, refac membrane mucoasei, iar zona intimă este ajutată să se mențină sănătoasă, în special în cazul în care s-a confruntat în ultima vreme cu infecții repetate.

Nu folosi săpun pentru igiena intimă!

Din păcate, atunci când vine vorba despre îngrijirea zonei intime, multe femei folosesc încă săpunul obișnuit. Total greșit, sunt de părere specialiștii, care atrag atenția că procedând astfel femeile nu fac decât să distrugă flora bacteriană naturala a vaginului, și astfel crește riscul producerii de infecții.

Fără spălături interne!

Tot în încercarea de a păstra zona curată și ferită de infecții, femeile recurg la spălături interne. Din nou, o mare greșeală, chiar dacă sunt făcute cu produse  cu un pH mai blând. Aceste proceduri favorizează iritațiile, infecțiile și uscăciunea vaginală. Medicii susțin că această metodă de curățare a vaginului trebuie făcută doar în cazul unor anumite afecțiuni, și doar la recomandarea specialistului, folosindu-se anumite dispozitive medicale.  

Alege lenjerie intimă din bumbac

Nu doar acel produs de îngrijire intimă care promite că restabilește catifelarea este de ajuns pentru ca zona să fie ferită de probleme. Alegerea lenjeriei intime este mai importantă decât crezi, așa că îndreaptă-ți atenția către piesele realizate din bumbac sau alte fibre naturale, care lasă pielea să respire.

De asemenea, nici purtarea în mod regulat a pantalonilor prea strâmți nu este indicată, deoarece la fel, pielea nu poate respira așa cum trebuie, și de aici la neplăceri de ordin intim nu mai este decât un pas.

Mare grijă în perioada menstrei

Riscul de infecții urinare este mult mai ridicat pe perioada menstruației, așa că în afară de un gel intim natural, ai grijă și la cât de des îți schimbi aborbantele sau tampoanele. Acestea ar trebui schimbate la cel mult patru ore, iar dacă folosești și absorbante zilnice, regula rămâne valabilă.

Nu neglija vizitele la medicul ginecolog!

Din jenă, sau alte motive, multe femei ajung la medicul ginecolog doar când afecțiunea este destul de avansată, și de aici tratamentul care se impune este unul destul de dificil. De aceea, este important să mergi regulat la medicul ginecolog, chiar dacă pare că zona ta intimă este sănătoasă.

Alege mereu un produs de calitate

Atunci când vine vorba despre alegerea unui produs de îngrijire intimă de calitate, alege-l întotdeauna pe cel care restabilește catifelarea, curață blând și eficient mucoasa genitală, are efect antiinflamator și antiseptic, echilibrează ph-ul pielii și al mucoaselor, elimină pruritul și secrețiile patologice, curăță în profunzime și înlătură mirosul neplăcut!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *