Curele de detoxifiere sunt mai mult decât benefice pentru organismul uman. Orice medic recomandă ca măcar o dată pe an să trecem prin acest proces, prin care îi dai organismului un ”kick”. Printr-o cură de detoxifiere reușim să scăpăm mult mai rapid de toxinele acumulate, astfel încât starea noastră de sănătate să fie una mult mai bună.
Organismul are nevoie de o mică pauză
Chiar dacă este destul de rezistent la abuzurile la care îl supunem zilnic, organismul are nevoie și de o pauză. Este momentul în care intră în acțiune curele de detoxifiere, iar efectele benefice ale acestora sunt numeroase. Pe câteva dintre ele ți le vom prezenta și noi, pe scurt. De asemenea, îți vom oferi și informații despre cum se fac corect aceste cure.
Efecte pozitive pe care le au curele de detoxifiere
Nu este deloc dificil să urmezi curele de detoxifiere chiar la tine acasă, pentru că sunt multe metode de a o face. Efectele lor benefice nu vor întârzia să apară, și la final vei vedea diferența. Mai multă energie, te vei odihni mai bine și chiar vei reuși să slăbești câteva kilograme. Dar, să detaliem puțin.
Un sistem imunitar puternic
Cu toții ne dorim un sistem imunitar puternic, mai ales în această perioadă. Sezonul rece este în toi, numărul de cazuri de coronavirus a atins cifre alarmante… Este clar, trebuie să facem tot ce ne stă în puteri pentru a fortifia sistemul imunitar. Curele de detoxifiere sunt o bună metodă, și vei observa rapid îmbunătățirile. Vei răci mult mai rar, iar unele afecțiuni deja existente se vor ameliora semnificativ. Este și normal dacă ne gândim că o cură de detoxifiere presupune în primul rând schimbarea stilului alimentar. În curele de detoxifiere se mizează enorm pe aportul ridicat de fructe și legume, prin care îi oferi organismului vitaminele și minerale de care are nevoie.
Efect anti-aging
Reprezentantele sexului frumos vor fi mai mult decât mulțumite să afle că printre efectele pozitive pe care le au curele de detoxifiere este și cel anti-aging. La acesta se adaugă și eliminarea retenției de apă, pierderea câtorva kilograme, ceea ce nu poate decât să bucure, nu?
O bună sănătate intestinală
Curele de detoxifiere contribuie și la o mai bună sănătate intestinală, mai ales dacă vei apela și la produse naturale, pe bază de fibre vegetale. Un astfel de produs este cel de aici.
Avem de a face cu un detoxifiant cu acțiuni multiple, ce îmbină eficacitatea, gustul și naturalețea. Formula sa a fost îmbogățită cu varza Kale, cunoscută pentru funcția sa digestivă. Extractul de pepene verde contribuie la drenajul lichidelor corporale, în timp ce extractul de Hibiscus are un efect pozitiv asupra regularității tranzitului. Funcțiile de purificare și starea optimă a pielii sunt susținute de prezența extractului de brusture. Formula Detox 4 Acțiuni conține, de asemenea, colină pentru menținerea funcției hepatice normale și sucuri concentrate de lămâie și portocală pentru a promova digestia și eliminarea gazelor intestinale.
Purificarea întregului organism
Există o mulțime de efecte benefice pe care le au curele de detoxifiere. Le mai amintim și pe cele legate de reglarea tranzitului intestinal, scăderea valorilor mari ale colesterolului ”rău”, reglarea valorilor glicemiei. De asemenea, cu ajutorul lor este prevenită apariția cancerului de colon, scapi de balonare, se produce tratarea afecțiunilor hepatice pe bază de oboseală și stres. Specialiștii consideră că sunt benefice inclusiv când vine vorba despre afecțiuni cutanate, cum ar fi acneea și psoriazisului.
Cum urmezi o cură de detoxifiere
La prima vedere, pare destul de complicat să urmezi o cură de detoxifiere. Noi avem însă pentru tine unele recomandări pentru a o face ceva mai ușoară, astfel încât nu vei simți că îți privezi organismul de ceva anume.
Fă mai multă mișcare
Dacă până acum erai genul de persoană sedentară, atunci ceva mai multă mișcare nu poate să fie decât benefică. Mergi pe jos în fiecare zi, jumătate de oră, în pas alert, și va fi suficient.
Hidratare corectă
Majoritatea dintre noi are mari carențe la capitolul hidratare corectă. Prin urmare, începe să mărești acum cantitatea de lichide pe care o poți bei zilnic. Apa plată este cea mai bună, la fel și ceaiurile neîndulcite. Sucurile din comerț nu au ce căuta aici, și nici băuturile alcoolice.
Fructe și legume proaspete
Curele de detoxifiere presupun consumul de multe fructe și legume proaspete. Unele dintre ele sunt chiar recunoscute pentru efectul lor detoxifiant. La fructe avem citricele, caisele, piersicile, pepenele galben și verde, kiwi, fructele de pădure. Referitor la legume, de mare ajutor este fasolea verde, morcovii, ardeii, sfecla roșie, castraveții, roșiile, leguminoasele, conopida, legumele verzi în general.
Fără excese
Pe perioada curei de detoxifiere se pot consuma și alte tipuri de alimente, dar în mod moderat. Aici avem cerealele integrale, peștele – de preferat cel alb și cel gras, unei de măsline, nuci și semințe – obligatoriu crude, nesărate și nu în cantitate mare.
Renunță la prăjeli și fast-food
De la sine înțeles este și faptul că vei renunța complet la preparatele prăjite, semi-preparate, alimentele procesate, dulciuri, produsele de patiserie sau fast-food. Tot pe lista de interzise se află energizantele și băuturile carbogazoase. De fapt, este recomandat să consumi alimentele proaspete, cât mai puțin preparate termic.
Nu exagera cu lactatele
Cât privește lactatele, există mai multe opinii dacă acestea sunt sau nu permise în curele de detoxifiere. De preferat ar fi să consumiana sau iaurt, pentru că sunt foarte benefice pentru sănătatea florei intestinale. Cu toate acestea, nu exagera, și axează-te mai mult pe cele de mai sus.
Suc de Aloe Vera
Atunci când urmărești reglarea digestiei, sucul de Aloe Vera este pur și simplu perfect, iar aici poți găsi un produs excelent. De asemenea, și extractele de alge sunt recunoscute pentru efectul lor puternic detoxifiant, așa că ai putea să încerci și așa ceva.
Nu-ți forța limitele
Chiar dacă efectele benefice pe care le au curele de detoxifiere sunt excelente, asta nu înseamnă că trebuie să îți forțezi organismul și să exagerezi cu ele. Discută și cu medicul tău despre acestea și vezi și care sunt recomandările lui în acest sens!