BioElemente în presă, Nutriție, Sănătate

Alimente care te ajută să eviți complicațiile diabetului!

Complicațiile diabetului sunt numeroase, și multe dintre ele provin tocmai din faptul că nu respecți recomandările medicului specialist. În afară de tratamentul pe care l-ai primit, ți s-a recomandat și un anumit regim alimentar. Cu toate acestea, nu prea te-ai ținut de el, și ai considerat că nu este necesar. Total greșit, pentru că în acest fel nu faci decât să îți dai și mai mult peste cap organismul! De aceea, avem și noi pentru tine unele recomandări despre ce alimente poți consuma pentru a evita complicațiile diabetului!

Cruciferele reglează nivelul zahărului din sânge

Ai auzit desigur de crucifere, în categoria cărora intră varza, conopida, broccoli, varza de Bruxelles și kale. Sunt o excelentă sursă de vitamine, minerale și nutrienți de care organismul are nevoie. Și da, atunci când le consumi în mod regulat, te ajută să eviți complicațiile diabetului. Este și normal, deoarece printre efectele sale se numără reglarea glicemiei și îmbunătățirea valorilor tensiunii arteriale. De asemenea, sunt o bună sursă de antioxidanți care contribuie la prevenirea cataractei sau degenerescenței maculare, două probleme cu care se confruntă frecvent diabeticii.

Glicemic Suport, mereu la datorie

Pentru a evita complicațiile diabetului, este nevoie de un mult mai atent control al glicemiilor, și ținerea valorilor acestora sub control. În acest sens, Glicemic Suport, un supliment alimentar pentru reglarea nivelului de zahăr în sânge, este chiar indicat, și îl găsești chiar aici.

Acțiunile acestuia sunt excelente pentru a te ajuta să treci cu bine peste eventualele neplăceri cauzate de diabet deoarece:

• Este un excelent adjuvant pentru menținerea glicemiei în limite normale;

• Stimulează funcționarea pancreasului;

• Ajută la regenerarea celulelor beta-pancreatice;

• Bun stimulent al metabolismului glucidelor;

• Îmbunătățește funcțiile sistemului circulator;

• Ajută la reducerea colesterolului și reglarea greutății corporale;

• Stimulent gastric și hepatic.

Anghinarea, nu doar pentru afecțiunile ficatului

De regulă, anghinarea este recunoscută pentru efectele sale benefice asupra afecțiunilor ficatului. Dar, cu toate acestea, tot anghinarea este cea care îți întinde o mână de ajutor în a preveni complicațiile diabetului. Mai exact, ar reduce mult nivelul insulinei și al glucozei la jumătate de oră după masă.

Ouăle îmbunătățesc sensibilitatea la insulină

Cu siguranță ouăle se află pe lista cu cele mai sănătoase alimente, fiind recunoscute chiar și pentru faptul că reduc riscul de a suferi de anumite afecțiuni cardiovasculare. De asemenea, tot ouăle sunt ”vinovate” de îmbunătățirea sensibilității la insulină.

Nucile reduc complicațiile diabetului

Persoanele care consumă nuci sunt mult mai sănătoase. Cel puțin așa susțin oamenii de știință, care sunt de părere că acestea reduc inflamațiile, dar scad și valorile ridicate ale glicemiei și ale colesterolului ”rău”. Doar 30 de grame de nuci consumate zilnic, timp de un an, te va face să ai un nivel mai scăzut la zahărului din sânge, mai puțină grăsime corporală și chiar vei și slăbi!

Căpşunele, deliciul dulce!

Sunt puține fructele care sunt recomandate și diabeticilor, iar căpșunele se numără printre ele. Pline de antioxidanți, acestea sunt perfecte pentru reducerea nivelului glicemiei, insulinei și a colesterolului. Ai exagerat la ultima masă și ai consumat mulți carbohidrați? Atunci ia un desert sănătos, niște căpșune proaspete, și reglarea nivelului de zahăr din sânge va fi mai ușoară!

Usturoiul, remediul bun la aproape toate

Bucătăria românească abundă de preparate unde se folosește, din plin, usturoiul. Înainte de a comenta ceva negativ despre el, ar trebui să știi că efectele benefice ale acestuia sunt numeroase. Și, printre ele se află și faptul că te ajută să eviți complicațiile diabetului, deoarece reglează nivelul zahărului din sânge. De asemenea, scade valorile colesterolului și îmbunătățește circulația sanguină.

Peştele gras, plin de Omega 3

Pentru cei care vor să urmeze un stil alimentar sănătos, peștele este un aliment care nu trebuie să le lipsească. Și, în mod surprinzător, acel pește gras sau oceanic este cel mai bun pentru sănătatea noastră. În categoria peștilor grași avem somonul, tonul, macroul, heringul sau sardinele. Acești pești sunt o sursă naturală excelentă de acizi grași Omega 3, despre care toată lumea a auzit că au efecte benefice pentru inimă și creier. De asemenea, mai multe studii au scos în evidență faptul că peștele gras contribuie la reglarea glicemiei, dar reduce și riscul de AVC, una dintre complicațiile diabetului.

Fasolea verde te face să slăbești

Fasolea verde este recomandată persoanelor care suferă de diabet, deoarece conține proteine vegetale, te face să te simți sătul mai mult timp și reduce consumul de carbohidrați. Totodată, despre fasole se știe că are un indice glicemic redus, și este destul de bine tolerată de organism. Consumul de fasole verde te face să îți fie mai ușor să pierzi kilogramele în plus, ceea ce contribuie la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Ca diabetic, știi deja cât de important este acest lucru!

Citricele, de neînlocuit!

Poți profita de faptul că acum este iarnă, iar citricele cele mai bune acum le găsești! Aceste adevărate bombe de vitamine și minerale, citricele au și puține glucide. De asemenea, conțin naringină și hesperidină, doi antioxidanți care reglează valorile glicemiei. Fibrele din citrice te ajută și să îți rezolvi problemele cu tranzitul intestinal, dar încetinesc și absorbția zahărului din sânge. Complicațiile diabetului de tip 2, precum infarctul sau AVC-ul, sunt prevenite tot cu sprijinul oferit de fibrele din citrice.

Cerealele integrale au un indice glicemic mic

Printre recomandările pe care ți le-a făcut medicul diabetolog a fost să renunți la cerealele rafinate și să le înlocuiești cu cele integrale. Acestea din urmă sunt o bună sursă de fibre, ceea ce înseamnă că vei reuși să stabilizezi mai ușor nivelul glicemiei. Totodată, cerealele integrale au un indice glicemic scăzut, ceea ce nu poate să fie decât în avantajul tău. Consumă pâine sau paste din cereale integrale, orez brun, și începe să acorzi mai multă atenție unor ”ciudățenii” precum quinoa, hrișcă, bulgur sau mei.

Respectă recomandările medicului specialist

Atunci când îți dorești să nu ai parte de complicațiile diabetului, respectarea cu strictețe a recomandărilor medicului specialist este esențială. Doar în acest fel vei reuși să duci o viață normală! Nu este ușor, dar nici imposibil! Ai nevoie de multă voință, disciplină, dar așa cum au reușit și alții, și tu te vei număra printre învingători!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *