BioElemente în presă, Sănătate

Asigură-i puiului tău un somn liniștit și odihnitor!

Un somn liniștit și odihnitor al micii tale minuni poate fi o provocare destul de mare atunci când ești proaspăt părinte. De fapt, trebuie să recunoaștem, problema somnului copiilor este una destul de delicată pentru părinți. De aceea, pentru că știm cum este, am încercat să îți oferim câteva sugestii în acest sens.

Ascultă-ți instinctul

Pe perioada sarcinii, cel mai probabil, nu te-ai gândit că ”meseria” de părinte este atât de plină de neprevăzut. Un somn liniștit și odihnitor al celui mic este una dintre dorințele care par destul de dificil de îndeplinit. Evident, sunt și excepții, de bebeluși care dorm toată noaptea, nu plâng decât când le e foame, dar cum spuneam, sunt rare cazurile.

Pentru că petreci mult timp cu puiul tău, deja ai început să cunoști felurile de plans ale acestuia. Știi când plânge de foame, din cauza colicilor, sau pur și simplu pentru că te vrea alături de el. Nu uita că și pentru el este destul de dificil să se adapteze la lumea exterioară! Ascultă-ți instinctul matern, pentru că de multe ori este cel care îți dă și cele mai bune răspunsuri la problemele cu care vă confruntați.

Nu îți crea prea multe reguli

Ești genul de persoană care adoră să știe că toate sunt bine puse la punct, că nimic nu o poate lua prin surprindere? Atunci este timpul să iei o pauză de la toate acestea, pentru că mămicia nu este deloc așa. Lasă regulile și organizarea deoparte, cel puțin până veți reuși să vă acomodați. Tu, bebelușul și ceilalți membri ai familiei. De aceea, nu te grăbi și oferă-ți timpul necesar pentru aceasta. Vei învăța rapid ce poți face pentru un somn liniștit și odihnitor al copilului tău, iar când mai apar și excepțiile, vei știi cum să le faci față cu bine.

Nu există metode greșite de a adormi bebelușul

Ai citit sau auzit tot felul de opinii despre cum le poți asigura celor mici un somn liniștit și odihnitor. Cum că ar trebui să fie pus în pătuțul lui și lăsat să adoarmă singur, sau că zgomotele albe sunt ideale pentru a-l face să doarmă bine. Soacra, mama sau bunica ți-au amintit și de faptul că legănatul pe picioare face minuni. O prietenă ți-a spus și ce anume a funcționat la ea! Deja simți că ești copleșită, nu? Ei bine, chiar nu ai de ce! În primele săptămâni de viață, nu există metode greșite prin care îți poți adormi mica minune, cu condiția ca aceasta să fie în siguranță. Apoi, după ce acestea au trecut, poți încerca și alte variante, mai puțin obositoare pentru toată lumea.

Este normal să se trezească noaptea

Sunt nu puțini, ci extrem de puțini bebelușii care dorm toată noaptea încă din primele săptămâni de viață. De fapt, specialiștii chiar susțin că este perfect normal ca aceștia să se trezească de mai multe ori pe noapte. La ei, ciclul de somn este mult mai scurt față de cel al unui adult. De asemenea, au nevoie și de hrană, să fie schimbați, așa că da, primele săptămâni pot fi destul de dificile. Mai ales dacă până acum nu prea erai obișnuită cu acest ritm de viață.

Esyon, pentru un somn liniștit și odihnitor

Suplimentul alimentar Esyon, pentru nou născuți și copii mici, reprezintă soluția naturală optimă pentru un somn liniștit și odihnitor. Datorită sinergiei componentelor naturale favorizează un somn liniștit și relaxant al micii minuni pe care ai adus-o pe lume.

Somnul liniștit al bebelușilor este reglat de Esyon, produs cu formulă specială ce conține extracte naturale de tei, melatonină, passiflora, mac californian și vitamina B6. Aproximativ 80% dintre bebelușii în vârstă de trei luni se trezesc noaptea și au nevoie de ajutor pentru a adormi din nou. La șase luni, 75% dintre copii se trezesc noaptea cu regularitate. La vârsta de un an, jumătate din copii încă se trezesc noaptea și plâng sau sunt agitați. Melatonina reduce timpul necesar până la adormire, iar vitamina B6 contribuie la reducerea oboselii. Celelalte extracte ajută la relaxare și la reducerea stresului.

Nu există prea mult răsfăț

Deși ai primit multe sfaturi că nu ar trebui să îl ții prea mult în brațe sau într-un sistem de purtare pentru că s-ar învăța răsfățat, noi îți spunem cu totul altceva. Nu există prea mult răsfăț, așa că în primele săptămâni de viață, ține-l cât mai aproape de tine, fie zi, fie noapte. Chiar și studiile în domeniu au demonstrat că această metodă îl ajută să se liniștească, dar reduce mult și riscul de moarte subită a bebelușului.

Nu-l obosi prea tare

În dorința ta ca bebelușul să aibă un somn liniștit și odihnitor, te-ai gândit că dacă îl obosești, va dormi mult mai bine. Total greșit, pentru că suprastimularea îl va agita și mai tare, și atunci chiar îi va fi mult mai greu să se liniștească. Pentru bebeluși rutina este importantă, așa că încearcă să găsești una care să vă mulțumească pe amândoi.

De asemenea, fii foarte atentă și la confortul lui: în cameră să nu fie nici prea cald, dar nici prea frig, hainele să îi fie comode, nu lăsa veioza aprinsă ci cel mult o lampă de veghe. Observă-i comportamentul și vezi ce îl ajută de obicei să aibă un somn liniștit și odihnitor.

Legănatul îi ajută

Pentru bebelușii care au probleme cu somnul, metoda legănatului poate fi o soluție. Nu este obligatoriu să îl culci pe picioare, ci te poți plimba ușor, prin cameră, purtându-l în brațe și legănându-l ușor. Dacă îți e greu, îl poți așeza în sistemul de prindere sau într-un balansoar. Ai grijă doar ca mișcările să fie line. Vei vedea că ai parte de un somn liniștit și odihnitor al celui mic, adică exact ceea ce îți dorești!

Profită de clipele de răgaz!

Ai reușit! Cel mic doarme, așa că poți profita de acest timp ca să faci ceva pentru tine. Poți pregăti ceva bun, să faci un duș calmant, să citești ceva, sau pur și simplu să te odihnești și tu. Profită din plin de aceste clipe, pentru că în scurt timp bebelușul se va trezi, și veți relua rutina zilnică!

Cere ajutor!

Dacă simți că este prea mult pentru tine, nu este nicio rușine să ceri ajutorul. Mica ta minune are nevoie de tine, de aceea trebuie să fii sănătoasă și puternică pentru el. Nu vei fi o mamă mai puțin bună dacă îl lași câteva clipe cu tatăl, bunica, sau cineva de încredere, cât timp faci un duș sau mănânci. Și, dacă se poate, dormi în același timp cu el, chiar și tu ai nevoie de un somn liniștit și odihnitor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *