Inflamația este modalitatea de combatere a infecțiilor și de vindecare a organismului. Cu toate acestea, în unele situații, inflamația poate scăpa de sub control și poate dura mai mult decât este necesar. Aceasta se numește inflamație cronică, iar studiile au legat-o de multe boli, inclusiv diabet și cancer.
Dieta joacă un rol crucial în sănătatea ta.
Ceea ce mâncați, inclusiv diverse ierburi și condimente, poate afecta inflamația din corpul dumneavoastră. Acest articol trece în revistă știința din spatele a 8 ierburi și condimente care pot ajuta la combaterea inflamației.
Este demn de remarcat faptul că multe studii din acest articol vorbesc despre molecule numite markeri inflamatori. Acestea indică prezența inflamației. Astfel, o plantă care reduce markerii inflamatori din sânge probabil reduce inflamația.
1. Ghimbir
Ghimbirul (Zingiber officinale) este un condiment delicios cu o aromă piperată, dar dulce. Vă puteți bucura de acest condiment în diferite moduri, cum ar fi proaspăt, uscat sau praf.
În afara utilizărilor culinare ale ghimbirului, oamenii îl folosesc de mii de ani în medicina tradițională pentru a vindeca numeroase afecțiuni. Acestea includ răcelile, migrenele, greața, artrita și hipertensiunea arterială.
Ghimbirul conține mai mult de 100 de compuși activi, cum ar fi gingerol, shogaol, zingiberen și zingeronă, etc. . Acestea sunt responsabile pentru efectele sale asupra sănătății, inclusiv ajutând la reducerea inflamației în organism.
O analiză a 16 studii la 1.010 de participanți a constatat că administrarea zilnică a 1.000-3.000 mg de ghimbir în decurs de 4-12 săptămâni a redus semnificativ markerii inflamației în comparație cu un placebo. Acești markeri au inclus proteina C reactivă (CRP) și factorul de necroză tumorală-alfa (TNF-α) (Sursa).
Ghimbirul este, de asemenea, incredibil de versatil și ușor de încorporat în multe feluri de mâncare, cum ar fi cartofii prăjiți, tocanele și salatele. Alternativ, puteți achiziționa suplimente de ghimbir din magazinele de produse naturiste sau online.
2. Curcuma
Curcuma (Curcuma longa) este un condiment popular în bucătăria indiană pe care oamenii l-au folosit din cele mai vechi timpuri. Este ambalat cu peste 300 de compuși activi.
Principalul este un antioxidant numit curcumină, care are puternice proprietăți antiinflamatorii. Numeroase studii au arătat că curcumina poate bloca activarea NF-κB, o moleculă care activează genele care promovează inflamația.
O analiză a 15 studii de înaltă calitate a urmat 1.223 de persoane care au luat zilnic 112-4.000 mg de curcumină pentru perioade de 3 zile până la 36 de săptămâni. Administrarea curcuminei a redus semnificativ markerii inflamatori comparativ cu administrarea unui placebo.
Studiile efectuate la persoanele cu osteoartrita au descoperit că administrarea suplimentelor de curcumină a oferit o ameliorare a durerii similară cu cea a medicamentelor antiinflamatoare nesteroidiene obișnuite (AINS) ibuprofen și diclofenac.
Din păcate, curcuma conține doar 3% curcumină în greutate, iar corpul tău nu o absoarbe bine. Cel mai bine este să luați curcumină cu piper negru, deoarece acesta din urmă conține un compus numit piperină, care poate crește absorbția curcuminei cu până la 2.000%. Dacă doriți să luați curcumină pentru proprietățile sale antiinflamatorii, cel mai bine este să cumpărați suplimente de curcumină, ideal cele care conțin și extract de piper negru sau piperină. Le puteți achiziționa din magazinele de produse naturiste și online.

3. Ginseng
Ginsengul este o plantă pe care oamenii o folosesc în Asia de mii de ani, prețuindu-l pentru proprietățile sale medicinale.
Cele mai populare două tipuri de ginseng sunt ginsengul asiatic (Panax ginseng) și ginsengul american (Panax quinquefolius). Ele variază în ceea ce privește efectele și cantitățile de compuși activi. Se spune că ginsengul asiatic este mai revigorant, în timp ce ginsengul american este considerat a fi mai relaxant.
Ginsengul a fost asociat cu multe beneficii pentru sănătate, în principal datorită compușilor săi activi numiți ginsenozide. Efectele lor includ reducerea semnelor de inflamație în organism.
Ginsengul este ușor de adăugat în dieta ta. Puteți să-i fierbeți rădăcinile într-un ceai sau să le adăugați la rețete precum supe sau cartofi prăjiți. Alternativ, puteți lua extract de ginseng ca supliment. Este disponibil sub formă de capsule, tablete sau pulbere la magazinele de produse naturiste și online.
4. Ceai verde
Ceaiul verde (Camellia sinensis L.) este un ceai de plante popular pe care oamenii îl promovează adesea pentru beneficiile sale pentru sănătate.
Această plantă este ambalată cu compuși sănătoși numiți polifenoli, în special epigalocatechin-3-galat (EGCG). Studiile au legat acești compuși de beneficiile pentru creier și inimă. De asemenea, pot ajuta oamenii să piardă grăsimea corporală și să reducă inflamația.
Polifenolii din ceaiul verde par, de asemenea, benefici pentru afecțiunile inflamatorii de sănătate, cum ar fi osteoartrita, poliartrita reumatoidă, boala Alzheimer, bolile gingivale și chiar anumite tipuri de cancer.
Frunzele de ceai verde sunt disponibile pe scară largă și ușor de preparat într-un ceai delicios. Alternativ, ați putea încerca, de asemenea, să cumpărați suplimente cu extract de ceai verde.
- Laxativ natural, făcut în casă din 3 ingrediente naturale, ușor de găsitUna din cele mai supărătoare probleme cu care se confruntă o mare parte a populației este constipația, sau digestia lentă. Incapacitatea de a evacua scaunul în mod optim poate duce la diverse probleme de sănătate. Un intestin congestionat va cauza în primul rând o stare apăsătoare de oboseală. Digestia este strâns legată de energie …
- Cum să faci batoane energizante la tine acasă – 100% naturale, fără zahăr rafinat, fără coacere în cuptorNu mai cumpărați dulciuri și gustări din comerț. Există variante naturale, ușor de făcut în casă. Rețeta de batoane energizante prezentată mai jos chiar merită încercată, mai ales dacă aveți copii sau voi înșivă obișnuiți să poftiți deseori la ceva bun. Aceste batone energizante nu conțin zahăr rafinat, ulei rafinat, făină albă sau alte ingrediente …
- Cafeaua verde, mai mult decât energie: combustibil natural pentru metabolism și slăbitCum te poate ajuta cafeaua verde să scazi în greutate și să obții un metabolism mai rapid – descoperă în acest articol! Ce arată știința despre beneficiile acestei băuturi și cum o poți folosi pentru a-ți remodela silueta și sănătatea metabolică în favoarea ta. Beneficiile pe care le citim în studii despre cafea fac referire …
- Măsoară-ți circumferința taliei și află ce riscuri pentru sănătate arată o burtă prea mareUnul din cele mai simple teste de sănătate pe care le poate face oricine acasă este măsurarea circumferinței taliei. Burta proeminentă nu este specifică doar bărbaților sau doar celor care beau multă bere. Inclusiv femeile au această problemă și nu este legată doar de aspectul estetic. De ce ar trebui să te măsori în …
- Colagenul nu susține doar tinerețea pielii, ci și integritatea pereților arteriali, oaselor și mucoasei intestinaleColagenul este unul din cele mai populare suplimente alimentare ale momentului. Și nu ar trebui să ne mirăm de ce. Această proteină este importantă nu doar pentru frumusețe, ci și pentru sănătatea noastră internă. În realitate, colagenul are un rol fundamental, în sensul că biologia corpului nostru este „construită” pe colagen. Practic, noi ne menținem …