Plante si remedii

4 Ierburi și condimente care luptă împotriva inflamației

4 ierburi care scad inflamatia

Inflamația este modalitatea de combatere a infecțiilor și de vindecare a organismului. Cu toate acestea, în unele situații, inflamația poate scăpa de sub control și poate dura mai mult decât este necesar. Aceasta se numește inflamație cronică, iar studiile au legat-o de multe boli, inclusiv diabet și cancer.

Ceea ce mâncați, inclusiv diverse ierburi și condimente, poate afecta inflamația din corpul dumneavoastră. Acest articol trece în revistă știința din spatele a 8 ierburi și condimente care pot ajuta la combaterea inflamației.

4 remedii care luptă împotriva inflamației

Este demn de remarcat faptul că multe studii din acest articol vorbesc despre molecule numite markeri inflamatori. Acestea indică prezența inflamației. Astfel, o plantă care reduce markerii inflamatori din sânge probabil reduce inflamația.

1. Ghimbir

Ghimbirul (Zingiber officinale) este un condiment delicios cu o aromă piperată, dar dulce. Vă puteți bucura de acest condiment în diferite moduri, cum ar fi proaspăt, uscat sau praf.

În afara utilizărilor culinare ale ghimbirului, oamenii îl folosesc de mii de ani în medicina tradițională pentru a vindeca numeroase afecțiuni. Acestea includ răcelile, migrenele, greața, artrita și hipertensiunea arterială.

Ghimbirul conține mai mult de 100 de compuși activi, cum ar fi gingerol, shogaol, zingiberen și zingeronă, etc. . Acestea sunt responsabile pentru efectele sale asupra sănătății, inclusiv ajutând la reducerea inflamației în organism.

O analiză a 16 studii la 1.010 de participanți a constatat că administrarea zilnică a 1.000-3.000 mg de ghimbir în decurs de 4-12 săptămâni a redus semnificativ markerii inflamației în comparație cu un placebo. Acești markeri au inclus proteina C reactivă (CRP) și factorul de necroză tumorală-alfa (TNF-α) (Sursa).

Ghimbirul este, de asemenea, incredibil de versatil și ușor de încorporat în multe feluri de mâncare, cum ar fi cartofii prăjiți, tocanele și salatele. Alternativ, puteți achiziționa suplimente de ghimbir din magazinele de produse naturiste sau online.

2. Curcuma (turmeric)

Curcuma (Curcuma longa) este un condiment popular în bucătăria indiană pe care oamenii l-au folosit din cele mai vechi timpuri. Este ambalat cu peste 300 de compuși activi.

Principalul este un antioxidant numit curcumină, care are puternice proprietăți antiinflamatorii. Numeroase studii au arătat că curcumina poate bloca activarea NF-κB, o moleculă care activează genele care promovează inflamația.

O analiză a 15 studii de înaltă calitate a urmat 1.223 de persoane care au luat zilnic 112-4.000 mg de curcumină pentru perioade de 3 zile până la 36 de săptămâni. Administrarea curcuminei a redus semnificativ markerii inflamatori comparativ cu administrarea unui placebo.

Studiile efectuate la persoanele cu osteoartrita au descoperit că administrarea suplimentelor de curcumină a oferit o ameliorare a durerii similară cu cea a medicamentelor antiinflamatoare nesteroidiene obișnuite (AINS) ibuprofen și diclofenac.

Din păcate, curcuma conține doar 3% curcumină în greutate, iar corpul tău nu o absoarbe bine. Cel mai bine este să luați curcumină cu piper negru, deoarece acesta din urmă conține un compus numit piperină, care poate crește absorbția curcuminei cu până la 2.000%.

Dacă doriți să luați curcumină pentru proprietățile sale antiinflamatorii, cel mai bine este să cumpărați suplimente de curcumină, ideal cele care conțin și extract de piper negru sau piperină.

3. Ginseng

Ginsengul este o plantă pe care oamenii o folosesc în Asia de mii de ani, prețuindu-l pentru proprietățile sale medicinale.

Cele mai populare două tipuri de ginseng sunt ginsengul asiatic (Panax ginseng) și ginsengul american (Panax quinquefolius). Ele variază în ceea ce privește efectele și cantitățile de compuși activi. Se spune că ginsengul asiatic este mai revigorant, în timp ce ginsengul american este considerat a fi mai relaxant.

Ginsengul a fost asociat cu multe beneficii pentru sănătate, în principal datorită compușilor săi activi numiți ginsenozide. Efectele lor includ reducerea semnelor de inflamație în organism.

Ginsengul este ușor de adăugat în dieta ta. Puteți să-i fierbeți rădăcinile într-un ceai sau să le adăugați la rețete precum supe sau cartofi prăjiți. Alternativ, puteți lua extract de ginseng ca supliment. Este disponibil sub formă de capsule, tablete sau pulbere la magazinele de produse naturiste și online.

4. Ceai verde

Ceaiul verde (Camellia sinensis L.) este un ceai de plante popular pe care oamenii îl promovează adesea pentru beneficiile sale pentru sănătate.

Această plantă este ambalată cu compuși sănătoși numiți polifenoli, în special epigalocatechin-3-galat (EGCG). Studiile au legat acești compuși de beneficiile pentru creier și inimă. De asemenea, pot ajuta oamenii să piardă grăsimea corporală și să reducă inflamația.

Polifenolii din ceaiul verde par, de asemenea, benefici pentru afecțiunile inflamatorii de sănătate, cum ar fi osteoartrita, poliartrita reumatoidă, boala Alzheimer, bolile gingivale și chiar anumite tipuri de cancer.

Frunzele de ceai verde sunt disponibile pe scară largă și ușor de preparat într-un ceai delicios. Alternativ, ați putea încerca, de asemenea, să cumpărați suplimente cu extract de ceai verde.


  • Secretul unui sistem nervos puternic: puterea vitaminelor din complexul B
    Vitaminele din grupul B au multe roluri importante în corp. Pe lângă faptul că sunt implicate în producția de energie, ele ajută la funcționarea optimă a creierului și a sistemului nervos. B-urile sunt importante pentru sinteza neurotransmițătorilor și menținerea celulelor nervoase într-o stare bună de sănătate. Complexul B – roluri-cheie în energie, memorie și echilibru …
  • Vitamina care reduce cu 50% riscul unui al doilea atac de cord
    Deficitul de vitamina D este extrem de răspândit. Iar afecțiunile cardiovasculare continuă să ocupe primul loc în topul deceselor la nivel mondial. Suplimentarea personalizată cu vitamina D3 poate reduce cu 50% riscul unui al doilea infarct. Este concluzia unui studiu științific apărut recent. Vitamina D poate reduce la jumătate riscul unui nou infarct Un studiu …
  • Obiceiul zilnic care poate încetini pierderea memoriei cu 3-7 ani și modificările asociate cu Alzheimer la nivelul creierului
    Am devenit o populație atât de sedentară, încât experții în sănătate sunt nevoiți să „prescrie” pacienților mișcare fizică zilnică. Activitatea fizică este un factor esențial pentru menținereaa vitalității, rezistenței și sănătății organismului. Însă un impact major îl are asupra creierului. Potrivit unui studiu, recent, apărut în jurnalul „Nature Medicine”, cel puțin o oră de mers …
  • Cele mai eficiente fibre pentru reglarea tranzitului intestinal și soluționarea constipației
    Problemele de tranzit intestinal pot avea cauze diverse. Lipsa de fibre din dietă, consumul insuficient de apă, mișcare puțină în timpul zilei – acestea sunt doar câteva din ele. Administrarea regulată a anumitor medicamente, precum analgezicele, contribuie de asemenea la încetinirea digestiei. Episoadele neplăcute de constipație pot fi prevenite cu ajutorul alimentelor bogate în fibre. …
  • Mineralul care te ajută să dormi mai bine – considerat un miracol pentru somn!
    Milioane de oameni în întreaga lume suferă de insomnie. Mulți iau somnifere chimice, fără să știe că există și alternative mai naturale. De pildă, magneziul produce efecte extraordinare asupra sistemului nervos, ajutând creierul să se relaxeze. Acest mineral se găsește peste tot și este ușor accesibil pentru oricine. Magneziul este implicat în sute de reacții …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *