Acneea îți face probleme? Tenul tău nu arată deloc așa cum ți-ai dorit? Nu ești singura persoană care se confruntă cu afecțiuni cutanate. Din fericire, există și unele soluții pentru această problemă, pe care le poți citi în rândurile următoare.
Ce este acneea?
Înainte de a vedea care sunt aceste soluții naturale pentru un ten frumos, ferit de ”atacul” acneei, hai mai întâi să vedem cu ce avem de a face. Acneea este o afecțiune cutanată des întâlnită în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 11 și 35 de ani. Deși întâlnită în special în perioada pubertății, sunt cazuri în care această afecțiune se manifestă și la vârste adulte.
De ce apar coșurile?
Principalul motiv pentru care acneea își face apariția este excesul de sebum, iar acest lucru este în strânsă legătură cu stilul alimentar al persoanei respective. De aceea, una dintre metodele de a scăpa de problemele cu acneea este să îți schimbi obiceiurile alimentare, să renunți la prăjeli, fast-food, băuturi enerigizante și carbogazoase și, pe cât posibil, redu consumul de sare și de zahăr.
Remedii naturiste care îți vin în ajutor
După cum aminteam mai sus, există și câteva remedii naturiste care te pot ajuta să ții sub control acneea. Le poți încerca și tu, pentru că este posibil să ai parte de efectul dorit destul de rapid. În caz contrar, sau dacă afecțiunea este mult mai gravă, nu ezita să te prezinți la medicul dermatolog, care îți va prescrie tratamentul potrivit pentru tine.
Ulei de arbore de ceai
Tratarea acneei uşoare până la cea moderată este mult mai facil de realizat cu ajutorul uleiului de arbore de ceai. Poți încerca și tu acest remediu, care s-a dovedit destul de eficient pentru majoritatea celor care l-au încercat. Folosirea lui este foarte ușoară, și tot ce trebuie să faci este să aplici o picătură de ulei de arbore de ceai pe coșuri, de trei ori pe zi, iar rezultatele obținute vor fi dintre cele mai bune.
Creme naturale
Există numeroase produse care promit că te scapă de problemele cu acneea. Cu toate acestea, ai grijă spre care dintre ele îți îndrepți atenția. Cele mai bine este să le folosești pe cele naturale, care nu conțin ingrediente de natură chimică în compoziția lor, deoarece îți pot afecta și mai mult tenul.
Produsul de care pielea ta are nevoie
Equilibra Calendula Leni-Crema este produsul de care pielea ta are nevoie și pe care îl poți găsi chiar aici. Acesta are o acțiune liniștitoare, care ajută pielea uscată, protejând-o de deteriorarea cauzată de frig, vânt și soare.
Extractul de gălbenele are rolul de a înmuia pielea și de a o hidrata intens, efect intensificat și prin conținutul de Aloe Vera al produsului. Se recomandă să fie folosită în special în sezonul rece, cânf frigul sau vântul afectează starea de sănătate a pielii și a buzelor. De asemenea, extractul de gălbenele te ajută să ții deoparte problemele cauzate de acnee sau de alte leziuni cutanate. Are un puternic efect cicatrizant, antiseptic și antibacterian. Se recomandă folosirea ei inclusiv în cazul arsurilor cauzate de foc sau de razele prea puternice ale soarelui. Înțepături de insecte, arsuri, cuperoză, acnee, herpes, dermatite micoze, erupții cutanate sunt ameliorate rapid cu ajutorul extractului de gălbenele.
Lămâie
Există o mulțime de beneficii pe care lămâia le aduce organismului, nu doar faptul că te ajută să scapi de câteva dintre kilogramele în plus sau îți întărește sistemul imunitar. Acest fruct cu gust acrișor este perfect pentru a ține acneea departe de pielea ta, și tot ce trebuie să faci este ca înainte de culcare să freci zona afectată cu o felie de lămâie. Dimineața spală bine zona. În curând vei observa și tu cât de eficient este acest remediu naturist.
Pastă de dinți
Un remediu neobișnuit, dar foarte eficient, susțin cei care l-au încercat. Se pare că în doar două zile acneea ușoară este o amintire cu ajutorul lui. Pentru a avea efect, trebuie să aplici o cantitate mică de pastă de dinți pe zona afectată, lași să se usuce și să acționeze câteva ore, de preferat înainte de culcare. Dimineața speli din abundență zona, fără însă a agresa pielea. Simplu, eficient și rapid!
Castravete
Delicios și răcoritor, castravetele este nelipsit dintr-o salată de legume, care îți oferă multe dintre vitaminele și mineralele de care organismul are nevoie pentru a funcționa așa cum trebuie. Dar banalul castravete te ajută și să scapi mai repede de coșuri, și tot ce trebuie să faci este să-l pasezi un castravete blender până devine o pastă moale. Produsul astfel rezultat aplică-l pe piele, lasă-l să acționeze aproximativ trei sferturi de oră, după care spală bine zona. Efectele benefice nu se vor lăsa prea mult așteptate.
Aloe vera
Atunci când vine vorba despre afecțiuni cutanate, Aloe Vera este o plantă care nu are voie să lipsească. Are cele mai bune capacități de vindecare a pielii, și din fericire poate fi folosită cu succes pentru toate tipurile de ten. Cu ajutorul acesteia, acneea și inflamațiile sunt prevenite, dar și tratate. Cele mai bune efecte le ai atunci când folosești gelul de Aloe Vera, care nu trebuie să-ți lipsească din ritualul de îngrijire a pielii. Chiar și cicatricile inestetice pe care le lasă în urmă acneea sunt mai ușor de remediat cu ajutorul lui.
Iaurt natural
Un alt remediu natural eficient în caz de probleme cu acneea este și iaurtul natural. Acesta trebuie aplicat pe zonele afectate, după care se așteaptă un sfert de oră, după care te poți spăla. Repetă operațiunea măcar o dată pe zi, și pielea ta va arăta din nou perfect.
Ulei de măsline
Specialiștii în nutriție sunt de părere că uleiul de măsline nu trebuie să lipsească din alimentația noastră. Dar știai că acesta este foarte eficient și pentru a reduce cicatricile și a catifela pielea care a fost afectată de acnee? Remediul este simplu: se aplică ulei de măsline, care se masează ușor, până când este absorbit de piele. În scurt timp vei observa și cât de mult s-a schimbat în bine aspectul pielii tale.
Tu ce metode naturale cunoști pentru problemele pielii în general și pentru acnee în special? Ai vreo sugestie pentru noi? Te aștepăm în secțiunea de comentarii pentru a discuta pe larg despre acest subiect!
Ți-a plăcut acest articol? Lasă un like!