Atunci când vine vorba despre igiena intimă, produsele folosite trebuie alese cu maximum de răspundere, deoarece în acest fel nu doar că elimini mirosurile neplăcute, dar ai grijă și la sănătatea acestei zone delicate. Din păcate, multe reprezentantele ale sexului frumos încă nu știu să aleagă produsele potrivite, și de aici apar multe neplăceri. Recomandarea specialiștilor este să apelezi mereu la produsele naturale, iar dacă citești rândurile următoare vei înțelege și de de aceștia îți oferă acest sfat.
Cum ai grijă de sănătatea zonei intime
Pentru multe femei, chiar și simpla discuție despre modul în care au grijă de sănătatea zonei intime este un subiect tabu. Cu toate acestea, nu trebuie să lași rușinea să fie cea care decide în locul tău atunci când vine vorba de igienă. Prin urmare, trebuie să ai mare grijă la igienă, pentru că în caz contrar riști probleme de sănătate. Nici să cazi în cealaltă extremă nu este indicat, pentru că folosirea abuzivă a unor produse de igienă poate duce la dezechilibrul florei vaginale. De aceea este important să ai grijă atât la modul în care îți faci toaleta intimă, dar și la produsele pe care le folosești. Evident, produsele naturale sunt cele mai bune, pentru că nu cauzează niciun dezechilibru în zonă.
Reguli de igienă intimă care trebuie respectate
Pentru ca igiena intimă să se desfășoare în mod corespunzător, trebuie respectate anumite reguli. Astfel, toaleta se va face zilnic, dimineața și seara, inclusiv după contactul sexual. Pe perioada menstruației, absorbantele se schimbă cât mai des, iar igiena intimă nu trebuie neglijată. Ar fi de preferat să renunți la tampoanele interne. Hârtia igienică trebuie folosită din față către spate, iar spălăturile vaginale trebuie efectuate doar la indicația medicului. Abuzul de spălături vaginale poate duce la dezechilibrul florei vaginale, și este favorizată apariția candidozei.
Atenție la ce produse de îngrijire folosești!
Cele mai multe dintre femei aleg pentru îngrijirea zonei intime produse cu un pH de 5,5. Total greșit, sunt de părere specialiștii, care susțin că în această zonă pH-ul este cuprins între 3,8 și 4,5. De aceea, folosirea unor produse cu pH mai mare este strict interzisă, deoarece sunt prea agresive. Altfel spus, te poți confrunta cu iritații, secreții anormale și urât mirositoare, senzație de prurit, infecții. Prin urmare, alegerea produselor pentru asigurarea igienei inime nu trebuie făcută la întâmplare. Și, încă o dată apare recomandarea specialiștilor să folosești produsele naturale, în compozția cărora nu se regăsesc acele ingrediente care îți afectează starea de sănătate a zonei.
Produsele naturale, cele mai bune
De menționat că este important ca spălarea zonei să se facă doar la exterior, folosindu-te în acest scop de produsele naturale care nu afectează în niciun fel bariera protectoare pe care vaginul o asigură în mod natural.
La ce trebuie să fii atentă
Pe piață există numeroase geluri, săpunuri și nu numai despre care se spune că ar fi produsele naturale de care ai nevoie. Cu toate acestea, nu toate îndeplinesc anumite cerințe, pentru a fi considerate cu adevărat naturale. Astfel, atunci când urmează să cumperi un produs destinat igienei intime, alege unul care să nu fie parfumat chimic, să nu conțină parabeni sau siliconi, iar printre ingredientele conținute să se regăsească în mod obligatoriu acidul lactic. Acesta conține lactobacili, adică acele bacterii benefice care te protejează împotriva agenților patogeni și îți ajută mucoasa membrane vaginale să se refacă mult mai repede. Printre ingredientele aflate în compoziția acestora ar trebui să se mai afle și extractul de aloe vera, care stimulează imunitatea zonei, dar și protejează și hidratează zonele sensibile.
Alege doar ce e mai bun!
Pentru că a venit vorba despre produse de îngrijire destinate igienei intime feminine, avem pentru tine o sugestie: trei săpunuri intime de la Equilibra, concepute special pentru curățarea zilnică a zonelor intime, oferind o senzație delicată de prospețime. Indicate în special în timpul ciclului menstrual, al activității fizice și al perioadelor calde, acestea au intens efect de curățare și hidratare a mucoaselor genital și protejează zona intimă de factorii bacteorologici externi. Le poți găsi chiar aici, și poți citi despre ele, pentru a afla care ți se potrivește mai bine.
Reprezintă soluția perfectă contra iritațiilor, uscăciunii și mâncărimii din zonele sensibile și sunt recunoscute deoarece:
- Curață blând și eficient mucoasa genitală;
- Efect antiinflamator și antiseptic ;
- Echilibrează ph-ul pielii si al mucoaselor;
- Elimină pruritul și secrețiile patologice;
- Curăță în profunzime și înlătură mirosul neplăcut.
Șervețelele umede. Da sau nu?
Dacă am lămurit lucrurile în ceea ce privește produsele naturale care pot fi folosite pentru igiena intimă corectă, mai avem de răspuns la câteva întrebări. Una dintre ele se referă la folosirea șervețelelor umede. Răspunsul ar fi… mai bine nu, sau să se apeleze la acestea doar în cazuri urgente. Chiar dacă multe dintre ele nu conțin alcool, rolul șervețelelor umede este de a steriliza zona, ceea ce înseamnă că în același timp cu bacteriile dăunătoare vor fi eliminate și cele ”bune”, care îți asigurau echilibrul florei vaginale.
Nu folosi parfum!
Multe dintre femei folosesc deodorante, spray-uri sau chiar parfumuri după ce au igienizat zona. Este total greșită această abordare, pentru că nu faci altceva decât să iriți zona. Nu are rost să parfumezi acel loc, din contră. O igienă corectă va îndepărta mirosurile neplăcute, nu folosirea de trucuri inutile și chiar agresive pentru zonaa respectivă.
Respectă mereu regulile de igienă intimă!
Fiecare femeie este diferită și își are are propriul ritual de îngrijre atunci când vine vorba despre igiena intimă. Cu toate acestea, specialiștii sunt de părere că regulile de igienă trebuie respectate mereu, dacă îți dorești să ții departe problemele care pot apărea în această zonă. De aceea, este important să folosești produsele potrivite de îngrijire. În plus, poți consuma mai mult iaurt sau chefir, fii mai atentă și la hidratare, și folosește lenjerie intimă dintr-un material care îi permite pielii să respire.
Tu ce fel de produse pentru igiena intimă folosești? Care este ritualul tău de îngrijire atunci când vine vorba despre igiena intimă? Nu lăsa rușinea să îți influențeze deciziile și te așteptăm să discutăm pe această temă în secțiunea de comentarii.
Ți-a plăcut acest articol? Lasă un like!