În ultima vreme, stilul alimentar al celor mai mulți dintre români a suferit destule modificări, iar printre aceste schimbări se află și preferința pentru anumite condimente exotice. Ai auzit cu siguranță de curcuma, care de multe ori este confundată cu turmericul, și despre care îți vom vorbi mai pe larg, în continuare. Descoperă și tu chiar acum beneficiile curcumei pentru sănătate, și de ce ar trebui să o folosești mai des.
Prin ce se deosebește curcuma de turmeric
Nu puține sunt situațiile în care beneficiile curcumei sunt confundate cu cele ale turmericului, și chiar și cele două sunt considerate similare. Total greșit, deoarece curcuma este o plantă, din a cărei rădăcină aurie rezultă turmericul. După ce este recoltat, acesta se fierbe timp de câteva ore, după care se lasă la uscat. În cele din urmă este măcinat într-o pudră galben-portocalie. Curcuma are o aromă picantă și chiar ușor amăruie, iar parfumul său este asemănător cu cel al ghimbirului.
Ce este curcuminul?
Curcuminul, sau curcumina, reprezintă substanța activă din turmeric și este obținută prin extracția din turmericul pudră. Pentru că este extrem de benefic pentru sănătate, dar este mai greu de obținut din alimentație, există numeroase suplimente alimentare care te pot ajuta în acest sens. Cu toate acestea, specialiștii recomandă o mare atenție la achiziționarea unui astfel de produs pentru că, de regulă, capacitatea de absorbție a curcuminului în organism este foarte redusă. Pentru a beneficia de proprietățile sale pozitive, este necesar nevoie ca acesta să fie asimilat în cantitate cât mai mare. Acest lucru se întâmplă atunci când este combinat cu piperină – o substanță extrasă din piperul negru.
Un supliment perfect pentru tine!
Poate că rândurile de mai sus te-au făcut să dai puțin înapoi și să te gândești că beneficiile curcumei pentru sănătate nu se vor putea aplica deloc în cazul tău, pentru că nu reușești să găsești acel supliment alimentar complet. Nu-ți face griji, am găsit noi aici ceea ce ai nevoie, așa că acum poți profita de toate proprietățile pozitive ale acesteia.
Avem de a face cu un supliment alimentar pe bază de Curcuma, piper negru și vitamina E. Rădăcina de Curcuma este folosită în mod tradițional, de secole, pentru efectele sale fiziologice asupra funcțiilor digestive și hepatice. Pulberea sa are recunoscute efecte antioxidante și este benefică pentru funcționalitatea articulațiilor. Extractul de piper negru BioPerine ajută funcția digestivă, iar vitamina E contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.
Nu trata cu indiferență beneficiile curcumei!
Chiar dacă pare ceva exotic și nu-ți inspiră prea multă încredere, nu trebuie să ignori beneficiile curcumei pentru starea de bine a organismului. Gândește-te că aceasta este folosită de mai bine de patru mii de ani pentru tratarea a numeroase afecțiuni, pornind de la infecții și fiind folosită cu succes și în cazul cancerului. De aceea, te invităm să descoperi în rândurile următoare beneficiile curcumei!
Indicată în prevenirea și tratarea cancerului
Beneficiile curcumei în ceea ce privește prevenirea și chiar tratarea cancerului au fost demonstrate prin numeroase studii medicale. În alcătuirea sa intră numeroase componente care te ajută să lupți cu succes împotriva tumorilor maligne, iar atunci când este administrată în timpul tratamentelor anticancerigene te ajută să treci mai ușor peste efectele neplăcute ale acesora.
Puternic antiinflamator
Cei care suferă de dureri, reumatism, fibromialgie (dureri musculare) sau oboseală cronică au de acum în curcuma un mare ajutor pentru a scăpa de aceste neplăceri. Printre beneficiile curcumei se numără și faptul că este un puternic antiinflamator, și nu de puține ori acesta este folosit inclusiv pentru a remedia inflamații respiratorii sau cele ale tractului urinar.
Ulcer? Nu, dacă folosești curcuma!
Multe persoane se confruntă cu probleme digestive, dintre care cele mai cunoscute sunt arsurile gastrice, ulcer, gastrită. Tratamentul acestora nu este unul chiar ușor, dar cu ajutorul curcumei aceste neplăceri devin treptat o amintire. Totodată, medicii specialiști sunt de părere că beneficiile curcumei în ceea ce privește îmbunătățirea procesului de digestie sunt unele care nu pot fi ignorate.
Indicat în afecțiunile hepatice și renale
Există unele opinii medicale care dau curcuma drept un bun remediu pentru prevenirea apariției pietrelor la rinichi și ajutând ficatul să nu se confrunte cu afecțiuni grave, cum ar fi ciroză sau icter. De aceea, dacă te recunoști într-una dintre situațiile de mai sus, poți discuta cu medicul tău despre posibilitatea de a folosi un supliment alimentar natural, pe bază de curcuma, pentru a ține sub control aceste afecțiuni.
Bun antidepresiv
Se pare că depresia tinde să devină o boală modernă, cum se spune, și din ce în ce mai mulți oameni sunt diagnosticați cu această afecțiune. Este și normal, dacă stăm și ne gândim la condițiile actuale, ca să nu stăm și să analizăm fiecare caz în parte. Deja stresul a devenit parte din viața noastră, și nu știm ce să mai facem ca să reducem în mod natural nivelul acestuia. Ei bine, printre beneficiile curcumei se află și faptul că este considerată unul dintre cele mai bune antidepresive naturale, așa că nu lăsa stresul să pună stăpânire pe viața ta.
Indicat în infecții
Curcuma s-a dovedit a fi un foarte bun antimicrobian și antiseptic, așa că îți poți ajuta organismul să facă față mai ușor provocărilor la care este supus aproape în fiecare zi.
Există sau nu contraindicații?
Am tot vorbit despre beneficiile curcumei, doar oare aceasta este indicată pentru a fi folosită de toată lumea? Specialiștii sunt de părere că, de regulă, atunci când folosești un supliment alimentar natural cum este Curcuma de la Equilibra, ai parte de mult mai puține, chiar deloc, efecte secundare. Mai degrabă se recomandă prudență în ceea ce privește eventualele interacțiuni cu alte suplimente alimentare pe care ți le administrezi în același timp, sau a tratamentelor medicamentoase pe care le urmezi. De aceea, este important să discuți cu medicul tău și să vezi care sunt și recomandările lui în acest caz.
Tu ai încercat până acum să folosești curcuma, fie în bucătărie pentru a da savoare preparatelor tale, fie sub formă de suplimente alimentare? Care a fost experiența ta cu aceasta? Ne poți scrie mai multe în secțiunea de comentarii.
Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!