Sănătate

8 pasi pentru o viata mai lunga

Unii oameni cred ca procesul imbatranirii este inevitabil si a ramane vesnic tanar este imposibil. Dar stiinta avanseaza in mod continuu si cauta modalitati prin care sa ramanem tineri, sau cel putin mai tineri pentru mai multa vreme.

Sunt 8 pasi simpli pe care trebuie sa ii urmezi pentru o viata mai lunga:

  1. Nu fuma. Radicalii liberi conduc la moartea celulelor, distrug plamanii si scad rezistenta la efort.
  2. Consuma acizii grasi esentiali. Este recomandat consumul de peste de 2 ori pe saptamana pentru a-ti asigura necesarul de omega 3 si omega 6, care ajuta la prevenirea ridurilor.
  3. Mentine o greutate sanatoasa. Supraponderalitatea poate cauza boli de inima, diabet, in timp ce persoanele cu o greutate sub cea normala se confrunta cu boli de rinichi, osteoporoza sau menopauza.
  4. Introduce in dieta multe legume colorate, in special pe cele portocalii si galbene, pentru ca reprezinta o sursa bogata in beta-caroten. Beta-carotenul este un antioxidant care ajuta organismul in lupta cu radicalii liberi. Acesta este transformat in vitamina A, care ajuta la mentinerea vederii si a unei pieli catifelate.
  5. Faceti cat mai mult sport. Exercitiile intaresc muschii si oasele si va mentin in forma.
  6. Obtineti un echilibru interior. Practicand yoga sau dansand veti pastra legatura dintre minte si corp.
  7. Gandeste. Stimuleaza in permanenta mintea prin exercitii de matematica, rebusuri, citind sau rezolvand puzzele-uri. Cercetarile au aratat ca adultii care isi stimuleaza in mod constant creierul sunt mai putin predispusi la boli mintale.
  8. Pastreaza o atitudine tanara si energica: danseaza, razi, viziteaza, exploreaza. Varsta nu conteaza, atitudinea este totul!
Impartaseste acest material cu prietenii tai si luptati pentru o viata armonioasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *