Frumusețe

Carne de peste pentru cel mai frumos par

 Daca ti-as spune ca sanatatea intregului organism se vede in cea a parului tau, ma crezi? Si sa stii ca am dreptate. Nu este vorba despre un mit de tipul Samson si Dalila, dar puterea si vitalitatea ta chiar se vad in parul tau.

Un par flexibil si stralucitor este semnul unui corp sanatos si bine hranit, in timp ce un par uscat si fara viata, este dovada unei nutritii deficitare si a unei sanatati subrede, in ansamblu. Proteinele, grasimile, vitaminele si mineralele sunt esentiale in cresterea parului.

Pentru ca parul sa iti fie cat mai frumos trebuie sa incluzi in alimentatie vitaminele B2, B5 si B8 pe care le gasesti in alimente precum oua, cereale, drojdia de bere si peste.

Datorita proteinelor, mai eficiente in cazul carnii de peste decat proteinele cele provenite din legume, cat si datorita fierului, pestele este cel mai indicat pentru dieta, daca doresti regenerarea parului.

Consumul de peste favorizeaza sinteza keratinei, o proteina esentiala a firului de par.

Te-ai putea intreba in gluma, cum de o vietuitoare care nu are nicidecum par sau blana stie sa lucreze atat de bine pentru sanatatea parului tau, sacrificandu-se intr-un aliment priceput si mai mult decat eficient?! Asadar, pestele stie toate lucrurile acestea. Stie ca va avea misiunea sa se ingrijeasca de parul tau.

De exemplu, noua ne plac tonul si somonul, atunci cand ne propunem o dieta pentru refacerea parului. Carnea rosiatica a somonului, extrem de gustoasa de altfel, este imbatabila, cand vine vorba despre efectele sale, din acest punct de vedere.

Imbogatita cu acizi grasi Omega 3, necesari pentru sustinerea parului in scalp si fiind o sursa esentiala de proteine, carnea de somon contine fier dar si vitamina B12.

Deficienta de Omega 3 duce la rezultate indezirabile pentru aspectul parului tau, care va fi uscat si tocit.

Daca s-a intamplat sa te confrunti cu o tunsoare prost efectuata si iti doreai ca parul sa iti creasca inapoi ca printr-o minune, te anuntam ca ar fi trebuit sa stii ca unul dintre secrete, cu exceptia potiunilor magice din basme, sau a solutiilor nebanuite ale lui Rapunzel, consta in acele grasimi despre care pomeneam, fiindca iti vor antrena parul in crestere. In plus, va fi si mult mai rezistent.

Astfel, tine minte ca, data viitoare cand vei afla despre un casting la o reclama unde este nevoie sa ai cel mai frumos par, aceasta conditie ti se va parea un fleac!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *