Sport

Pe doua roti, spre sanatate!

 Ne place sa ne plimbam cu bicicleta seara sau dimineata si oricand avem timp, fie ca iesim singuri sau impreuna cu prietenii. Ne distram cu adevarat pedaland, desi, poate ca nu suntem inca informati suficient in ceea ce priveste beneficiile reale ale ciclismului asupra organismului nostru.

De ciclism se pot bucura atat copiii cat si adultii, iar cand se intampla ca acestia sa iasa impreuna la plimbare, amuzamentul este in toi.

Pe langa activitatile distractive pe care le poti planui pe doua roti, ciclismul este si o metoda reala de intretinere corporala si pierdere a kilogramelor in plus. Daca vei citi in continuare vei afla ca beneficiile ciclismului se extind dincolo de problemele de sanatate.

Sa ne gandim numai la faptul ca bicicleta nu polueaza aerul pe care il vei respira in plimbarea ta. Multi dintre poluantii si substantele iritante din aer sunt un rezultat al emisiilor de combustibil fosil si pot provoca probleme grave de sanatate, precum astmul, iritatii ale plamanilor, bronista, pneumonie, infectii respiratorii etc. Aceste probleme de sanatate se pot accentua inca din copilarie. De aceea, putem afirma cu incredere faptul ca, macar din acest punct de vedere, oamenii care practica ciclism in locul automobilismului, vor resimti numai beneficiile.

Totusi avantajul enuntat nu este unicul din aceasta serie.

De exemplu, ciclismul reduce riscul de probleme ale inimii, in special datorita miscarilor aerobice pe care le implica.  Cativa kilometrii parcursi cu bicicleta zilnic, iti mentin tonusul muscular si vitalitatea, deoarece membrele inferioare vor fi antrenate.

Avem o veste buna si pentru persoanele plinute, deoarece ciclismul se poate dovedi benefic, intrucat arde grasimile si te ajuta sa scapi de kilogramele nedorite.

Pe de alta parte, placerea si satisfactia obtinute in urma pedalarii in aer liber, combate eficient stresul, anxietatea si depresia. Poate parea surprinzator si faptul ca sportul cu bicicleta asigura un control al presiunii sangvine. S-a mai descoperit, se pare, si ca ciclismul este eficient in tratarea problemelor grave de sanatate precum diabetul si cancerul.

Asadar, profitati de ultimele saptamani din aceasta vara si poate ca si toamna care vine va va gasi pe doua roti, pedaland sanatos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *