Ai auzit desigur de diabet de tip 2, o boală care afectează mai bine de 5% dintre români, iar numărul acestora este în creștere. Din păcate, majoritatea cazurilor nu sunt încă diagnosticate, ceea ce face ca, de fapt, numărul acestora să fie mult mai mare. Pentru a ține sub control această afecțiune este nevoie de medicație, un stil de viață sănătos, o alimentație corectă, hidratare și odihnă corespunzătoare și o cură de detoxifiere, măcar o dată pe an.
Simptome specifice pentru diabet de tip 2
Mulți români suferă de diabet de tip 2, dar nu sunt conștienți de acest lucru deoarece, în multe cazuri, simptomele acestuia nu sunt atât de evidente încât să te ducă cu gândul la această afecțiune. Cu toate acestea, există unele semnale prin care organismul ne avertizează că este ceva care nu funcționează foarte bine. Astfel, dacă te confrunți cu sete exagerată, stări de oboseală frecvente, scădere în greutate, infecții care se tot repetă, răni deschise care se vindecă greu, dureri ale membrelor, atunci poate ar trebui să vezi dacă nu cumva suferi de diabet de tip 2.
Ce poți face atunci când diabetul își face simțită prezența
Dacă tu sau cineva drag ție a fost diagnosticat cu diabet de tip 2, atunci este nevoie de schimbarea stilului de viață, de o alimentație sănătoasă, ceva mai multă mișcare, hidratare și odihnă suficientă. Discută și cu medicul diabetolog dacă în cazul tău se permite și o detoxifiere a organismului, iar în acest caz, pentru a nu-l supune unui stres suplimentar, recomandarea noastră este să apelezi la produsul pe care îl găsești chiar aici.
O cură de detoxifiere este chiar indicată
Medicii sunt de părere că fiecare dintre noi, inclusiv cei care suferă de diabet de tip 2 ar trebui ca măcar o dată pe an să treacă printr-o cură de detoxifiere. Aceasta este mult mai ușoară cu ajutorul acestui produs, unul care reprezintă un detoxifiant cu acțiuni multiple, ce îmbină eficacitatea, gustul și naturalețea.
Formula sa a fost îmbogățită cu varză Kale, cunoscută pentru funcția sa digestivă. Extractul de pepene verde contribuie la drenajul lichidelor corporale, în timp ce extractul de Hibiscus are un efect pozitiv asupra regularității tranzitului. Funcțiile de purificare și starea optima pielii sunt susținute de prezența extractului de brusture. Formula conține, de asemenea, colină pentru menținerea funcției hepatice normale și sucuri concentrate de lămâie și portocală pentru a promova digestia și eliminarea gazelor intestinale.
O mână de ajutor la nevoie
De asemenea, pentru a ține sub controlul manifestările neplăcute pe care le experimentezi atunci când suferi de diabet de tip 2, Glicemic Suport, un supliment alimentar pentru reglarea nivelului de zahăr în sânge, este chiar indicat, și îl găsești chiar aici.
Acțiunile acestuia sunt excelente pentru a te ajuta să treci cu bine peste multe manifestări neplăcute atunci când suferi de diabet, deoarece:
• Este un excelent adjuvant pentru menținerea glicemiei în limite normale;
• Stimulează funcționarea pancreasului;
• Ajută la regenerarea celulelor beta-pancreatice;
• Bun stimulent al metabolismului glucidelor;
• Îmbunătățește funcțiile sistemului circulator;
• Ajută la reducerea colesterolului și reglarea greutății corporale;
• Stimulent gastric și hepatic.
Strategii pentru a ține sub control valorile glicemiei
Există, de asemenea, mai multe metode prin care poți să ții sub control valorile glicemiei. Pe cele mai importante dintre ele ți le prezentăm și noi, în rândurile următoare.
Renunță la zahăr
Este cea mai simplă metodă și prima decizie radicală pe care trebuie să o iei atunci când ești diagnosticat cu diabet de tip 2. Deși este destul de dificil să faci acest pas, vei vedea că găsești destul de multe alternative sănătoase la zahărul alb, care îți vor satisface pofta de dulce.
Respectă restricțiile alimentare
Medicul diabetolog cu care te tratezi îți va prezenta un plan cu anumite restricții alimentare, pe care ar fi bine să îl respecți. Mai multe fructe și legume crude, folosirea uleiului de măsline, a leguminioaselor și a alimentelor bogate în acizi grași Omega 3 sunt o decizie bună atunci când suferi de diabet de tip 2.
Scapă de kilogramele în plus
Dacă aveai câteva kilograme în plus, este timpul să nu mai amâni adoptarea unui stil de viață sănătos, care să te facă să mai scapi de excesul ponderal. Această decizie este foarte importantă pentru sănătatea ta și vei observa chiar că și alte afecțiuni sunt remediate sau măcar ameliorate prin faptul că ai reușit să slăbești.
Mai multă mișcare
Nu este nevoie să petreci ore în șir pedalând la bicicletă, alergând, sau la sală, trăgând până la epuizare de fiare. Ai nevoie măcar de 30 de minute de plimbare în fiecare zi, și totul va fi mult mai simplu. De asemenea, o hidratare corectă este esențială, așa că respectă recomandările medicului diabetolog în acest sens.
Cât mai puțin stres, cât mai multă odihnă
Atunci când suferi de diabet de tip 2, o schimbare fundamentală a stilului de viață este metoda prin care reușești să îl ții mai bine sub control. Prin urmare, încearcă să reduci cât mai mult situațiile stresante din viața ta, și nu uita că este nevoie și de ceva mai multă odihnă.
Cum te ajută o cură de detoxifiere
Aminteam ceva mai sus despre importanța unei cure de detoxifiere în caz de diabet de tip 2. Aceasta este foarte importantă și chiar dacă nu vindecă această afecțiune, este metoda prin care aceasta este simțitor ameliorată. În urma unei cure de detoxifiere realizată în mod corect și complet, nivelul de aciditate din organism se reduce, ceea ce înseamnă că toate funcțiile acestuia vor fi mult îmbunătățite.
După o cură de detoxifiere oscilațiile de glicemie nu mai sunt atât de ridicate, așa că discută cu medicul tău diabetolog pentru a vedea și care sunt recomandările lui în acest caz. Respectă indicațiile acestuia, pentru că ele te vor ajuta să nu îți dezechilibrezi și mai mult organismul, în încercarea ta de a fi mult mai sănătos.
Nu ignora riscurile diabetului de tip 2
Nu ignora niciodată riscurile cu care vine la pachet un diabet de tip 2. Tratat incorect, sau complet ignorat, acesta poate duce și la complicații mai grave, cum ar fi retinopatia diabetică, afecțiuni cardiovasculare, insuficiență renală, picior diabetic sau chiar accidente vasculare cerebrale.