Problema balonării afectează enorm de multe persoane și, chiar dacă nu este una gravă, este una foarte neplăcută. Din fericire, există și soluții naturale pentru a scăpa de acest disconfort, iar pe cele mai cunoscute și eficiente dintre ele ți le prezentăm și noi, în rândurile următoare.
Ceai de mușețel
Fiecare dintre noi are în casă ceai de mușețel, care se dovedește a fi de mare folos pentru a remedia anumite afecțiuni. De asemenea, este consumat cu mare plăcere, deoarece are un gust delicios. Ceaiul de mușețel este un excelent remediu natural împotriva balonării, și tot ce trebuie să faci este să bei două – trei căni pe zi. Printre efectele benefice ale ceaiului de mușețel se mai află și calmarea arsurilor stomacale și îmbunătățirea digestiei.
Ceai de fenicul
Dacă neplăcerile balonării au devenit deja o obișnuință pentru tine, încearcă un remediu foarte eficient: ceaiul de fenicul. Este excelent, iar rezultatele pozitive nu vor întârzia să își facă simțită prezența. De asemenea, cu ajutorul lui, scapi mult mai ușor și rapid de halenă.
Cărbunele medicinal, excelent împotriva balonării
Toată lumea a auzit de cărbunele medicinal și efectele sale benefice împotriva balonării. Excelent absorbant al gazelor intestinale, multe persoane îl folosesc cu succes.
Sunt multe produse de acest gen pe piață, dar unul dintre cele mai eficiente îl găsești chiar aici. Este vorba despre cărbune anti-balonare din ingrediente de origine 100% vegetală de la Equilibra, obținut prin procedee specifice de carbonizare, care permit crearea unei rețele complexe de pori. Acești pori cresc semnificativ suprafața de absorbție a cărbunelui.
Cărbunele vegetal este un supliment alimentar care ajută la reducerea gazelor intestinale după masă, contribuind la aspectul de abdomen plat. Gazele intestinale apar în mod normal în procesele digestive ale organismului, rezultând din carbohidrații nedigerați care sunt fermentați de bacterii. Procesul poartă denumirea de balonare sau meteorism. Gazele intestinale excesive pot cauza crampe și dureri abdominale, iar cărbunele este un alt remediu tradițional utilizat în mod obișnuit pentru a face față indigestiei sau balonării.
Semințe de chimen
O linguriță de semințe de chimen administrate după fiecare masă, zdrobite în prealabil, te ajută să scapi de neplăcerile balonării. Dacă nu suporți gustul lor puternic, la fel de eficient este și o cană de ceai de chimen.
Pătrunjel
Nelipsit din multe preparate, cărora le împrumută mult din gustul lui proaspăt și delicios, pătrunjelul te scapă și de disconfortul puternic pe care îl simți din cauza balonării. Presară-l peste preparatele tale, fie proaspăt, fie uscat, și vei vedea că nu mai ai astfel de probleme.
Ceai de păpădie
Indiferent dacă balonarea s-a produs din cauza menstruației sau poate a unei mese prea copioase, tot ce trebuie să faci este să bei o ceașcă de ceai de păpădie. Efectul pozitiv nu va întârzia să apară.
Bicarbonat de sodiu
Este unul dintre remediile naturale cele mai cunoscute împotriva balonării, fiind folosit mereu cu același succes. Va fi nevoie să amesteci bine o linguriță de bicarbonat de sodiu cu un pahar cu apă. Mixează bine până se dizolvă bicarbonatul, după care bea lichidul rezultat.
Mai puțină sare
Mulți dintre noi ne simțim balonați după ce am consumat alimente mult prea sărate. Este perfect normal, deoarece sarea în exces face ca rinichii să fie nevoiți să funcționeze mai mult ca de obicei, ceea ce duce la acumularea de lichid în țesuturi. Prin urmare, evită să mănânci alimente prea sărate, și vei vedea că neplăcerile balonării te vor ocoli.
Magneziu
Reprezentantele sexului frumos experimentează senzații de balonare în perioada delicată a lunii. Este destul de neplăcută, și chiar dificil de suportat. În cazul lor, administrarea de suplimente alimentare pe bază de magneziu sau consumarea unor alimente bogate în acest mineral va remedia destul de rapid problema.
Apă cu lămâie
Atunci când te confrunți frecvent cu probleme legate de tranzitul intestinal sau nu știi ce să mai faci împotriva balonării, recurge la un mic truc. În fiecare dimineață, după ce te trezești, bea un pahar de apă în care ai amestecat zeama de la o lămâie. Așteaptă jumătate de oră și apoi poți lua micul dejun. Nici nu îți vei da seama că în scurt timp, ai și uitat de problemele de mai sus, și chiar vei scădea puțin în greutate, ceea ce nu poate să fie decât benefic, nu?
Ceai de mentă
Este pur și simplu delicios! Gustul său specific este pe placul multor persoane, care îl consumă de fiecare dată cu mare plăcere. Cu ajutorul lui are loc relaxarea mușchilor intestinului și aceasta te ajută să lupți cu succes împotriva balonării. Spre deosebire de ceaiurile de mai sus, cel de mentă trebuie consumat înainte de masă.
Ghimbir
Indiferent care este modul în care alegi să îl consumi, ghimbirul este, poate, cel mai bun remediu natural împotriva balonării, iar efectul său este aproape instantaneu.
Ananas
Acest fruct delicios este foarte eficient împotriva episoadelor de constipație, dar contribuie și la remedierea problemelor legate de balonare. Poți să-l încerci și tu, să vezi dacă nu cumva este soluția care ți se potrivește cel mai bine.
Cimbru
O infuzie de cimbru, administrate de trei ori pe zi – în cazurile cu adevărat grave, este și ea pe lista remediilor naturale foarte eficiente și pe care le poți încerca.
Recomandări de la specialiști
Pentru a preveni balonarea, încearcă să nu mai mănânci repede, și nici cantități mari de mâncare. De asemenea, stresul contribuie și el la apariția balonării, așa că nu mai trebuie să amintim ce trebuie să faci, nu? Nici sedentarismul nu este indicat atunci când balonarea a devenit deja o obișnuință în viața ta. Mai multă mișcare te va ajuta să îți relaxezi intestinele, dar va reduce și stresul, ceea ce nu poate fi decât benefic, nu?
Schimbă-ți stilul de viață
Băuturile acidulate, alcoolul, tutunul și alimentele care fermentează ușor ar trebui complet eliminate din viața ta. O schimbare a stilului de viață te poate ajuta să fii mult mai sănătos, nu doar că te scapă de balonare. Sună excelent! Discută și cu medicul tău despre disconfortul pe care îl resimți și vezi și care sunt recomandările lui în acest sens!