Nutriție, Sănătate

Bucură-te de o sarcină perfectă și nu uita să iei acid folic!

https://bioelemente.ro/aloe-vera-bio-gel.html

            

Orice femeie care își dorește să aibă o sarcină lipsită de complicații, știe că este nevoie de acid folic, administrat atât în perioada de dinainte de a rămâne însărcinată, precum și după ce fericitul eveniment a avut loc.

Există multe beneficii ale acestuia pentru organism, iar pe câteva dintre ele te invităm să le citești în rândurile următoare. Poate că pe unele dintre ele le știai, dar unele te vor lua prin surprindere.

Scade riscul de defecte ale tubului neural

Cu siguranță cel mai cunoscut efect al acidului folic este reducerea semnificativă a riscului de defecte ale tubului neural.

Atunci când o femeie însărcinată nu îi oferă organismului cantitatea de acid folic de care are nevoie, există riscul apariției unor defecte congenitale, cum ar fi spina bifidă sau anencefalia.

Prin urmare, administrarea de suplimente cu acid folic, cel puțin în primul trimestru de sarcină, este recomandarea tuturor medicilor specialiști.

Mai puține complicații ale sarcinii

Un nivel scăzut de acid folic în organism poate avea și alte efecte neplăcute.

Astfel, greutatea scăzută la naștere, preeclampsia sau chiar nașterile premature ar fi câteva dintre semnele că organismul nu a primit suficient acid folic pe perioada sarcinii.

Și de ce să te expui unor riscuri inutile sau copilul tău să nu aibă o dezvoltare corespunzătoare, când tot ce trebuie să faci este să îți iei zilnic ceea ce ți-a prescris medicul.

Indicat în cazurile de cancer

Cancerul este o afecțiune a cărui simplă pronunțare a numelui ne aduce fiori reci. Din păcate, această afecțiune este destul de greu de învins, iar cercetătorii au observat că este asociată cu deteriorarea ADN-ului.

De asemenea, persoanele care suferă de cancer au un nivel scăzut de acid folic în organism.

Și, pentru că această substanță are un rol important în sinteza ADN și ARN, medicii sunt de părere că administrarea de acid folic este chiar indicată în caz de cancer, iar unele studii de ultimă oră arată că are rezultate excelente în ceea ce privește cancerul colorectal.

Un sistem imunitar puternic

Date fiind condițiile actuale, tot mai multe persoane înțeleg că un sistem imunitar puternic ne ferește de multe probleme de sănătate.

Aici intervine din nou acidul folic, care contribuie atât la producerea, cât și funcționarea corespunzătoare a celulelor albe, responsabile de un sistem imunitar puternic.

Legătura dintre acid folic și autism

În mod surprinzător, unele studii recente, realizate de cercetătorii din Norvegia, au arătat că acidul folic administrat pe perioada sarcinii ar ajuta viitoarele mame să nască copii mai puțin predispuși la a dezvolta autism.

Timp de 10 ani, oamenii de știință din Țara Fiordurilor au studiat mai bine de 85.000 de copiii pentru a observa dacă teoria lor referitoare la administrarea de acid folic pe perioada sarcinii și diagnosticul de autism se confirmă sau nu.

Dintre aceștia, un număr mic de copii au fost diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist: câțiva cu tulburare autistă, un număr și mai mic cu sindromul Asperger şi alții cu autism atipic.

În urma analizării datelor obținute, aceștia au ajuns la concluzia că acei copii ale căror mame au avut grijă să ia suplimente de acid folic pe perioada sarcinii au avut un risc mai mic de a dezvolta această boală.

Cifrele sunt de-a dreptul impresionante.

Se pare că riscul acestora a fost chiar cu 40% mai mic decât în cazul copiilor ale căror mame nu au luat acid folic pe perioada cât au fost însărcinate.

Surse naturale de acid folic

Există numeroase surse naturale de acid folic, așa că un regim alimentar echilibrat pe perioada sarcinii este esențial.

Acesta trebuie să conțină  carne de vită și pui, legume cu frunze verzi, cum ar fi spanac, fasole verde, salată și sparanghel, precum și pește gras precum somonul, macroul, heringul și tonul.

Sucul de portocale este, de asemenea, o bună sursă de acid folic, împreună cu alte fructe din familia citricelor.

În prezent, pentru că au fost fortifiate cu acid folic, o mare parte dintre alimentele care nu conțin acidul folic natural – cum ar fi cerealele, pastele și orezul – sunt acum surse excelente de acid folic.

Suplimente alimentare naturale

Cu siguranță, pe o perioadă de cel puțin trei luni înainte de a rămâne gravidă, dar și pe perioada sarcinii medicul tău îți va recomanda administrarea de suplimente alimentare pe bază de acid folic.

Și, pentru a-ți veni în ajutor, unul dintre cele mai bune suplimente de acest gen îl poți găsi chiar aici:

Aloe Vera Bio Gel cu Acid Folic și Vitamine

  • Ajută la reglarea metabolismului;
  • Efect tonic şi regenerant celular;
  • Creşte rezistența organismului la agresiunea factorilor chimici și fizici;
  • Furnizează doza zilnică de vitamine şi oligoelemente (Ca, Fe, Mg, Mn, Cr, Cu, Zn), fiind o sursă vegetală importantă de vitamina B12, plus vitaminele A, B, C, E şi acid folic; Creşte tonusul şi vitalitatea organismului.

https://bioelemente.ro/aloe-vera-bio-gel.html

Nu există risc de supradozaj

Una dintre întrebările care nu dau pace femeilor însărcinate și care primesc indicația să urmeze un tratament cu acid folic, se referă la cantitatea zilnică necesară.

Se știe că pe perioada sarcinii administrarea de anumite medicamente este interzisă și nici supradozarea altora nu este o abordare potrivită.

În acest caz, specialiștii în domeniu îndeamnă viitoarele mame să fie liniștite: în niciun caz nu putem vorbi despre un supradozaj cu acidul folic, iar beneficiile acestuia sunt numeroase.

De fapt, administrarea acestuia pe perioada sarcinii nu este doar o simplă indicație a medicului care îți urmărește sarcina, ci o adevărată necesitate pentru mamă, dar și pentru copilul care urmează să vină pe lume.

Precauții în administrare

Cu toate că este bine tolerat de organism și nici nu putem vorbi despre supradozaj în cazul lui, persoanele care suferă de cancer asociat cu tulburări convulsive este bine să nu urmeze un tratament îndelungat cu acid folic.

Cel mai bine este discuți cu medicul tău oncolog, pentru a-ți explica situația.

Cum se manifestă carența de acid folic în organism

Există mai multe semne prin care organismul ne atenționează că ar putea suferi din cauza lipsei acidului folic.

Cele mai frecvente manifestări sunt: stare de oboseală și slăbiciune, anemie sau chiar pierderi de memorie.

Nu ignora importanța pe care acidul folic o are pentru organism, cu atât mai mult dacă vrei să devii mamă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *