Nutriție

Sănătatea articulațiilor, o dorință care poate deveni realitate

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, sănătatea articulațiilor este o problemă care ne preocupă pe toți. Ne este din ce în ce mai greu să ne mișcăm sau să facem simple mișcări cărora, în urmă cu câțiva ani, nu le dădeam importanța cuvenită. Acum, parcă totul este mai dificil, și nu știi ce trebuie să faci pentru o mobilitate mai mare.

Nu neglija sănătatea articulațiilor

Mulți oameni, indiferent de vârstă, chiar și cei mai tineri, se plâng de faptul că articulațiile scârâțâie sau trosnesc atunci când fac anumite mișcări. Medicii specialiști sunt de părere că astfel de manifestări nu trebuie însoțite neapărat de un tratament, dar trebuie urmărite, pentru a observa dacă apar și alte simptome, cum ar fi umflături și durere. Dacă ai parte de aceste neplăceri, nu neglija sănătatea articulațiilor și mergi la o evaluare la un medic ortoped. Acesta îți va spune exact despre ce este vorba, dar și dacă se impune sau nu un tratament.

Trosnitul degetelor nu este dăunător

În pofida opiniei multor oameni, se pare că trosnitul degetelor nu are nicio legătură cu sănătatea articulațiilor. Nu este adevărat că acest tic va duce la probleme cu articulațiile pe măsură ce înaintezi în vârstă, doar că este bine să renunți la el înainte de a fi prea deranjant. Sănătatea articulațiilor depinde doar de tine, și poți să le menții așa cum trebuie făcând exerciții fizice în mod regulat și evitând mișcări repetitive excesive și leziunile.

Un supliment pentru sănătatea articulațiilor

Nu trebuie să aștepți ca sănătatea articulațiilor să aibă de suferit și abia apoi să te preocupi de ce ai putea face pentru a îndrepta această problemă. Este mai bine să previi decât să tratezi, dar din păcate, de multe ori este prea târziu.

Totuși, nu dispera, avem pentru tine o soluție, un supliment alimentar natural, care te ajută enorm, și care poate fi găsit chiar aici. Cele mai cunoscute acțiuni ale sale sunt:

• Menține sănătatea articulațiilor și crește mobilitatea articulară;

• Ajută la regenerarea oaselor, tendoanelor, cartilajelor și ligamentelor;

• Efect analgezic, reduce durerile articulare;

• Antiinflamator, reduce inflamația articulară;

• Ameliorează simptomele în bolile sistemice;

• Reduce vâscozitatea sângelui, reduce riscul de tromboze;

• Elimină spasmul muscular;

• Imunomodulator.

Recomandări pentru sănătatea articulațiilor tale

Medicii ortopezi au o serie de recomandări pe care, dacă le respecți, vei avea parte de articulații sănătoase, chiar și la vârste înaintate!

NU pentru sedentarism

Ai auzit mereu de faptul că o viață activă ține semnele bătrâneții ceva mai departe de tine. Este adevărat, și se aplică și în ceea ce privește sănătatea articulațiilor. Nu este nevoie să te apuci acum să tragi de fiare sau să te pregătești să câștigi maratonul. Sunt suficiente 30 de minute de mers pe jos zilnic, iar dacă se poate, de trei ori pe săptămână suplimentează această mișcare și cu câteva exerciții fizice. Cu aceste trucuri simple, articulațiile vor fi mult mai mobile și flexibile, chiar dacă ești ceva mai în vârstă!

Nu exagera cu sportul!

Da, știm, sportul înseamnă sănătate, dar nici excesul nu face bine! Dacă nu ești sportiv de performanță, atunci ai grijă să nu cazi în cealaltă extremă. Pentru că nu știi prea multe despre ce înseamnă exerciții fizice realizate corect, poți avea parte de efectul invers, mai exact te poți confrunta cu o uzură a articulațiilor, ba chiar și la apariția problemelor articulare înainte de vreme.

Ai grijă la poziția spatelui!

Dacă munca ta presupune să stai câteva ore bune la birou, atunci e și normal să te confrunți cu probleme ale articulațiilor. De aceea, specialiștii recomandă să ai mare grijă la poziția spatelui atunci când stai pe scaun.

Ai grijă ca mereu să spatele drept, nu sta cocoșat și nici cu umerii lăsați. Nici faptul că stai destul de des picior peste picior nu este o decizie inspirată, deoarece în acest fel nu faci decât să îți îngreunezi circulația la nivelul membrelor inferioare. De asemenea, coloana vertebrală nu va sta dreaptă, ceea ce va duce la multe dureri de spate, iar articulațiile vor avea și ele de suferit!

O pauză nu strică niciodată!

Ai auzit cu siguranță de expresia ”pauzele mici și dese, cheia marilor succese!”, și ai râs de ea. Adevărul că nu este chiar o glumă, mai ales dacă ai în vedere sănătatea articulațiilor. Din nou, dacă lucrezi mult la birou și petreci multe ore ”lipit” de scaun și ecranul calculatorului, încearcă măcar o dată pe oră să te ridici și să faci câțiva pași. Contează enorm!

Atenție la ridicatul greutăților!

Sănătatea articulațiilor depinde și de simplele mișcări, cum ar fi ridicatul greutăților, căratul plaselor cu cumpărături sau plimbarea cu cel mic în brațe! De aceea, învață cum trebuie să ridici greutățile pentru a nu avea probleme cu coloana: folsește mușchii picioarelor, evită să ridici mai sus de umăr și, mai ales, fii atent/ă să ai spatele drept!

Ai grijă la kilogramele în plus!

Atunci când ai ceva mai multe kilograme în plus, articulațiile sunt mult mai mult solicitate, de aceea ai grijă ca nu cumva obezitatea să fie motivul pentru care te plângi constant de sănătatea precară a articulațiilor tale!

Mai ușor cu pantofii cu toc

Preferații femeilor, pentru că fac un picior foarte frumos, pantofii cu toc îți pot afecta sănătatea articulațiilor mai mult decât ai fi tentată să crezi. De aceea, pe cât posibil, încearcă să-i eviți, și poartă-i doar atunci când este cu adevărat necesar. Vei evita mult durerile de articulații, ceea ce ar trebui să conteze!

Mai multe legume verzi!

Introdu mai multe legume verzi în stilul tău alimentar deoarece acestea au capacitatea de a mai opri degradarea cartilajului articular și pot preveni scăderea densității osoase. În plus, vei observa și alte beneficii pe care acestea le aduc organismului, ceea ce nu poate fi decât un bonus plăcut!

Renunță la țigări!

Mai multe studii medicale au scos în evidență că fumătorii sunt mai predispuși la apariția osteoporozei, deoarece aceștia suferă din cauza reducerii de masă osoasă. Așa că, da, ai încă un motiv să renunți acum la țigări!

Excesul de cafea este dăunător pentru oase

Nu zice nimeni să renunți la mica ta plăcere, cafeaua, dar nici să abuzezi de ea. Excesul de cafeină duce la demineralizarea oaselor și crește chiar riscul de artrită reumatoidă.


Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *