BioElemente în presă, Frumusețe, Sănătate

O igienă orală corectă, vitală pentru sănătate

Atunci când vine vorba despre igienă orală, românii nu stau prea bine. Nu doar că nu se spală prea des pe dinți, dar nici despre alte metode de curățare a acestora, cum ar fi ața dentară sau apa de gură nu au auzit prea multe. De mers regulat la medicul stomatolog nici nu se mai pune problema. Un comportament total greșit, sunt de părere specialiștii, care susțin că o igienă orală corectă este vitală pentru sănătate.

Periaj corect și regulat

Medicii stomatologi sunt de părere că singura, dar și cea mai bună modalitate de a scăpa de placa bacteriană de pe dinți este ca periajul acestora să se facă în mod corect și regulat. Atunci când acesta se face în mod corect, nu doar că dinții sunt mult mai curați, dar are loc și stimularea gingiiilor, pentru ca acestea să fie sănătoase.

Prin periaj corect și regulat se înțelege faptul că trebuie să ne spălăm pe dinți după fiecare masă, pentru a scăpa de resturile de mâncare rămase printre aceștia. În condițiile în care periajul este imposibil după masa de prânz sau gustări, se poate folosi apa de gură pentru îndepărtarea resturilor alimentare rămase pe acolo.

Importanța apei de gură într-o igienă orală corectă

Atunci când ai în vedere o igienă orală eficientă și corectă, periajul dinților trebuie suplimentat cu folosirea aței dentare și a unei ape de gură de bună calitate, special creată pentru sănătatea cavității bucale. Aceste trei recomandări trebuie să devină o nouă rutină în lupta cu eliminarea bacteriilor dăunătoare.

O apă de gură care nu trebuie să-ți lipsească

Există numeroase ape de gură pe rafturile magazinelor sau în farmacii, despre care producătorii susțin că sunt cele mai bune. Avem și noi o sugestie pentru tine, un produs care se află cu siguranță în topul celor mai bune de pe piață. Este vorba despre Apa de gură cu triplă acțiune de la Equilibra, care combină acțiunea calmantă a gelului de Aloe Vera (30%) cu cea a extractului de nalbă și lichen islandic, cu rol antiinflamator, reducând acumularea de bacterii în gură, cu ulei de tea tree și grapefruit pentru gingii sănătoase. Produsul, care poate fi găsit chiar aici, mai conține și Xylitol pentru reducerea acidității din cavitatea bucală împiedicând astfel bacteriile să formeze tartrul și cariile dentare, iar mentolul revigorează în mod natural cavitatea bucală.

Aloe Vera vindecă afecțiunile orale

Din nefercire, există numeroase afecțiuni orale, și sunt destul de puține ingredientele care te pot ajuta să le ții sub control și chiar să le vindeci. Acum urmează și vestea bună, că Aloe Vera este planta care nu doar că te ajută să ai o igienă orală corectă, ci contribuie la tratarea și vindecarea afecțiunilor cavității bucale. Gingivita, paradontoza, dar și multe altele, sunt ținute la distanță cu ajutorul Aloe Vera.

Mai multe studii clinice au demonstrat că atunci când este folosită printre ingredientele unor produse destinate îngrijirii dentare, Aloe Vera reduce gingivita și acumularea de placă bacteriană. De asemenea, va oferi senzație de prospețime pe tot parcursul zilei. Gingii sănătoase, dinți strălucitori și o respirație proaspătă, toate cu ajutorul Aloe Vera.

Nalba are efect calmant

Multă lume se plânge de sensibilitate dentară. Din fericire, există o soluție pe care natura ne-o pune la dispoziție: nalba. Acesta este unul dintre cele mai puternice remedii naturale pentru durerile de dinți, iar folosirea ei drept ingredient într-o apă de gură are un efect calmant garantat.

Extract din semințe de grapefruit pentru o bună igienă orală

Diverse afecţiuni ale cavităţii bucale, dar şi o igienă orală corectă se numără printre beneficiile pe care extractul din semințe de grapefruit le oferă organismului. De asemenea, extractul este recunoscut și pentru faptul că distruge bacteriile sau alţi agenţi patogeni şi împiedică înmulţirea lor. Efectul este același și atunci când ai în vedere o igienă orală corectă. În plus, vei avea parte și de o respirație proaspătă.  

Uleiul de arbore de ceai calmează gingiile inflamate

Uleiul de arbore de ceai are o mulțime de beneficii pentru organism, iar printre acestea se numără și faptul că poate distruge bacteriile din cavitatea bucală și calmează gingiile inflamate. Aceste proprietăți îl fac să fie ideal pentru a fi folosit în compoziția unei ape de gură. În plus, uleiul de arbore de ceai reduce sângerarea gingivală și previne apariția cariilor.

Cum alegi o apă de gură

După cum spuneam ceva mai sus, rafturile magazinelor sau ale farmaciilor sunt pline de produse destinate igienei orale, iar numărul crește de la an la an. Nu mai amintim de reclamele de pe posturile de televiziune sau din paginile revistelor, unde admiri acei dinți albi și strălucitori pe care i-ai putea avea și tu dacă alegi produsul X sau Y. Așa că nu e de mirare că nu știi ce produs să alegi pentru o igienă orală corectă, pentru că efectiv te simți depășit de situație.

Cere sfatul medicului stomatolog

Dacă și tu nu știi ce să faci și ce produs să alegi, cel mai bine este să apelezi la recomandarea medicului stomatolog. Dacă însă nu ai cum să faci acest lucru, avem pentru tine câteva informații care să te ajute să alegi și singur cele mai bune produse pentru sănătatea ta orală.  

Atenție la conținutul de alcool

Există numeroase astfel de produse, apă de gură, care conțin sau nu alcool, evident în concentrații diferite. Dacă știi că ai o intoleranță la alcool, sau nu ești sigur de aceasta, alege un produs fără alcool, deoarece în caz contrar poți risca producerea de leziuni mucozale.

Da sau nu pentru fluor?

Pentru pacienții care au un risc crescut de carii, se recomandă produse cu o concentrație mai ridicată de fluor, iar aici chiar ai nevoie de sfatul medicului stomatolog, care trebuie să evalueze cu atenție situația. În caz contrar, te poți alege cu o intoxicație nu prea plăcută.

O igienă orală corectă te scapă de multe neplăceri

Utilizarea apei de gură contribuie la o igienă orală corectă, ceea ce te scapă de multe neplăceri. Cu toate acestea, reține că folosirea acesteia nu trebuie să înlocuiască pe termen lung periajul, de aceea nu neglija nici acest aspect. Ține legătura cu medicul dentist, mergi la control măcar de două ori pe an, și vei putea avea acel zâmbet de vedetă pe care ți-l dorești, dar și o bună sănătate orală!


Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *