BioElemente în presă, Nutriție, Sănătate

Consumul de zinc previne apariția cancerului


Atunci când spui cancer, pământul îți fuge dintr-o dată de sub picioare. Mai ales când auzi de cazuri în rândul celor dragi ție. Te întrebi atunci dacă nu există un produs, aliment, supliment, orice care previne apariția cancerului și care ar putea fi folosit de lumea întreagă. Ei bine, se pare că banalul zinc este aliatul de nădejde în acest caz pentru că previne apariția cancerului, dar și stimulează sistemul imunitar.

Zincul, aliatul pentru un organism puternic

Celulele organismului nostru funcționează mai bine cu ajutorul zincului, care contribuie din plin și la creşterea, repararea, diviziunea, diferenţierea şi activarea celulară. Beneficiile pe care le aduce zincul asupra organismului nu se rezumă doar că previne apariția cancerului, ci și faptul că este un aliat de nădejde în lupta cu alte afecțiuni. Întărirea imunității, o vedere mai bună, starea mintală mult îmbunătățită, sănătatea pielii, sănătatea ficatului sunt doar câteva câteva dintre afecțiunile unde efectele benefice ale zincului își fac simțită prezența.

De aceea, este necesar să îi oferi organismului doza optimă de care are nevoie, iar suplimentele alimentare naturale sunt de cele mai multe ori exact ceea ce trebuie. Am căutat și noi un astfel de produs, și am descoperit aici unul complet natural, care nu doar că previne apariția cancerului, dar și contribuie la menținerea sănătății sistemului osos, a părului, unghiilor și pielii; contribuie la menținerea vederii normale și la funcționarea normală a sistemului imunitar.

Deficul de zinc poate afecta grav sănătatea

Există numeroase semnale prin care organismul nostru ne semnalează că zincul nu este în cantitate suficientă pentru a face față cu succes provocărilor la care este supus.

Printre acestea se numără: acnee, anemie, inapetență, dificultăţi cognitive, creştere încetinită, vindecare lentă a rănilor, răcești foarte ușor, diaree, căderea părului, piele uscată şi aspră, unghii subţiri şi fragile, sau unghii cu mici pete albe, simţul gustativ şi al mirosului slăbesc, memoria pare că îți joacă feste, vederea pe timp de noapte nu mai este la fel de bună, colesterol ridicat, infertilitate, probleme de prostată.

Previne apariția cancerului

Un studiu realizat de cercetătorii americani a scos în evidență faptul că acest banal mineral, zincul, poate fi de mare ajutor în prevenirea apariției cazurilor de cancer, dar și în tratamentul împotriva acestei teribile afecțiuni. Acțiunea sa este una importantă: reduce dezvoltarea inflamației la nivelul vaselor de sânge și duce la moartea celulelor de natură canceroasă.

De asemenea, au mai fost realizate și alte studii în urma cărora s-a observat că același mineral poate opri proliferarea celulelor canceroase esofagiene. Astfel, o o echipa condusă de Zui Pan, profesor asociat la Colegiul de Nursing şi Sănătate din cadrul UTA, a descoperit că zincul știe cum să oprească numărul celulelor canceroase, dar nu şi pe cea a celulelor epiteliale esofagiene. Rezultatele studiului au fost publicate în The FASEB Journal, publicația oficială a Federaţiei Societăţilor Americane de Biologie Experimentală.

O alimentație corectă previne apariția cancerului

În cazul bolnavilor de cancer, analizele au demonstrat că au un nivel extrem de scăzut de zinc în organism, precum și de magneziu, seleniu sau vitamina D. Aceasta i-a făcut pe specialiștii în domeniu să sugereze că ar putea fi o legătură între aceste substanțe și apariția cazurilor de cancer.

Mai exact, ele contribuie la posibila prevenire a cancerului, prin asigurarea dozelor optime organismului din aceste substanțe nutritive.

Pentru cei care vor să consume alimente bogate în zinc, cele mai bune surse ar fi în spanac, seminţe de in, carne de vită, seminţe de dovleac şi fructe de mare, cum ar fi creveţii şi stridiile.

Zincul și diabetul

Dar zincul nu numai că previne apariția cancerului, ci are un rol mai important decât ai putea crede în prevenirea cazurilor de diabet. Se pare că un nivel ridicat de zinc din organism, fie din alimentație, fie cu ajutorul suplimentelor alimentare naturale ar fi foarte eficient în prevenirea și tratarea anumitor forme de diabet.

O inimă puternică

Beneficiile zincului nu se opresc aici. Mulți oameni suferă din cauza afecțiunilor cardiovasculare, dar acestea ar putea fi prevenite și chiar tratate cu ajutorul zincului, împreună cu ai săi aliați puternici: magneziu, cupru și seleniu. Chiar și bătăile neregulate ale inimii ar putea fi tratate tot cu ajutorul zincului.

Deficitul de zinc este una dintre simptomele cu care se confruntă bolnavii de insuficiență cardiacă congestivă, iar unele studii au evidențiat faptul că atunci când pacientul primește o cantitate suficientă de zinc, atunci angina pectorală (durerea puternică din piept) ar putea fi prevenită.

O piele frumoasă și sănătoasă

Din cauza alimentației dezechilibrate, a stilului de viață nu prea sănătos, sau a altor cauze, multe persoane se confruntă cu afecțiuni dermatologice, dintre care cea mai comună este acneea. Analizele la sânge ale persoanelor care suferă de acnee au demonstrat că nivelul de zinc era foarte scăzut în cazul lor.

De asemenea, zincul ar fi soluția pentru persoanele care vor să mai întârzie puțin semnele îmbătrânirii, prin prevenirea ridurilor sau a acelor pete pe piele, specifice bătrâneții.

Dacă vrei să știi mai multe, poți discuta cu medicul tău dacă poți folosi creme sau unguente, chiar și capsule, pentru a trata cu succes afecțiunile dermatologice de care suferi.

Stimulează creșterea părului

Stresul, vârsta, alimentația și nu numai fac din podoaba noastră capilară una lipsită de vigoare și sănătate. De aceea, dacă vrei un păr sănătos, strălucitor și plin de vitalitate, tot ce trebuie să faci este să te asiguri că îi oferi organismului doza optimă de zinc. De asemenea, pentru un păr mult mai lung, eterna dorință a femeilor, tot la zinc trebuie să apeleze.

Suplimente alimentare sau din natură?

Atunci când vine vorba despre asigurarea dozei optime de zinc de care organismul are nevoie, specialiștii recomandă atât sursele naturale, cât și suplimentele naturale.

Există numeroase alimente bogate în zinc: stridii, leguminoase (linte, mazăre, năut şi fasole roşie), carne organică (preferabil carne de vită, miel şi carne de pasăre de curte), peşte, gălbenuş de ou, alune, migdale, nuci, arahide, nuci braziliene, dovleac, susan şi seminţe de floarea soarelui, drojdie de bere, alge marine (alge roşii comestibile şi alge brune), hrişcă, quinoa, sparanghel şi varză de Bruxelles.

În ceea ce privește suplimentele, este de preferat să îți îndrepți atenția asupra celor naturale, fără alte ingrediente chimice adăugate, pentru ca acesta să își facă efectul rapid și eficient.

Cel mai bine, atunci când vine vorba despre tratarea anumitor afecțiuni, este să ne documentăm foarte bine și să învățăm să ne ascultăm corpul, pentru că acesta ne ”spune” de fiecare dată ce are nevoie, sau ce nu este în neregulă cu noi. Noi suntem principalii responsabili pentru starea noastră de bine, și de aceea nu trebuie să lăsăm nimic la întâmplare. Tu ce afecțiuni ai tratat cu ajutorul zincului? Așteptăm comentariile tale, pentru a descoperi împreună și alte beneficii ale acestuia.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *