BioElemente în presă, Frumusețe

Un gel de duș delicat protejează și hidratează pielea

Știm cu toții că pielea este considerată a fi cel mai mare organ al corpului uman, și de aceea, atunci când vine vorba despre curățarea ei, este important este să alegi un produs nu numai care miroase plăcut, ci unul care protejează și hidratează pielea.

Gelul de duș nu trebuie ales la întâmplare

Atunci când vine vorba despre igiena personală, gelul de duș este, cu siguranță, printre preferințe. De fapt, a devenit atât de banal, încât nici nu se mai închipuim rafturile magazinelor fără acest produs. Și producătorii sunt conștienți de faptul că multe lume îl preferă, așa că scot mereu noi și noi produse, care mai de care mai atrăgătoare. Din păcate, prea puțini dintre cei care folosesc acest produs se opresc să citească pe spate, pe lista cu ingrediente, să vadă ce conține. Doar desfacem capacul, mirosim, și repede în coșul de cumpărături.

Specialiștii sunt de părere că gelul de duș nu trebuie ales la întâmplare, doar pentru că am văzut nu știu ce reclamă la televizor. Este nevoie de unul care protejează și hidratează pielea, din ingrediente naturale, pentru că destul suntem bombardați cu tot felul de chimicale. Am descoperit aici un gel de duș care este alcătuit numai din ingrediente naturale, și care îndeplinește dorințele și celor mai cârcotași dintre utilizatori: este un produs de îngrijire corporală blând, ideal pentru curățarea pielii pentru întreaga familie.

Aloe vera pur hidratează pielea

Unul dintre ingredientele naturale care nu are voie să lipsească din componența unui gel de duș care hidratează pielea este și aloe vera pur. De fapt, beneficiile acestei plante în materie de tratare a afecțiunilor dermatologice sunt prea bine cunoscute. În afară de faptul că hidratează pielea perfect, aloe vera ajută și la remedierea unor probleme ale pielii cum ar fi:

  •           -dermatită
  •           -eczeme
  •           -psoriazis

De asemenea, această plantă are un efect dezinfectant și cicatrizant și, ceea ce este cu adevărat important, este că nu are efecte adverse pentru piele, ceea ce înseamnă că poate fi folosită de toată lumea.

Uleiul de migdale dulci, secretul frumuseții egiptencelor

Beneficiile uleiului de migdale dulci în ceea ce privește îngrijirea pielii au fost observate încă din antichitate. Se pare că și femeile din Egiptul Antic îl foloseau pentru a avea o piele sănătoasă și strălucitoare, dar și pentru a scăpa de cearcăne sau de riduri.

Cercetătorii au demonstrat că uleiul de migdale dulce are o formulă foarte apropiată de cea a sebumului care este produs în mod natural de pielea noastră, așa că folosirea lui într-un gel de duș înseamnă nu numai că oferă pielii strălucire și emoliere profundă, ci ajută și la diminuarea iritațiilor. De asemenea, pentru că s-a observat că hidratează pielea, procesul de îmbătrânire prematură al acesteia este îmbunătățit, vergeturile se estompează, iar ridurile fine nu mai sunt o problemă.

Pentru a avea parte de un ten luminos și plin de vitamine, un amestec de ulei de migdale dulci și extract de mere se dovedește a fi combinația câștigătoare.

Glicerină vegetală pentru o piele fină, ca de bebeluș

Toată lumea a auzit de glicerină, dar mult prea puțini știu despre proprietățile ei benefice în ceea ce privește îngrijirea pielii. Ce-i drept, în ultima vreme, pe rafturile farmaciilor se găsesc mai multe produse de îngrijire corporală care o au printre ingrediente, dar nu toți sunt conștienți de importanța glicerinei vegetale din ele.

Atunci când îți cumperi un gel de duș, verifică dacă are printre substanțele care îl alcătuiesc și glicerină vegetală, deoarece aceasta hidratează pielea în mod intens. Ai grijă să fie 100% vegetală, pentru că doar în acest fel ai siguranță că pielea îți este protejată, oferindu-i acesteia o finețe deosebită. Și, pentru că este naturală, nu conține nimic care să-i dăuneze pielii, și poate fi folosită zilnic pentru îngrijirea ei.

Uleiuri naturale, perfect compatibile cu pielea

Uleiurile naturale, sau lipidele de origine vegetală, sunt perfect compatibile cu pielea, și de aceea nu ar trebui să lipsească de pe lista de ingrediente naturale ale unui gel de duș.

Din cauza unei hidratări necorespunzătoare, a unui stil alimentar total nesănătos, a razelor solare, sau chiar a administrării unor medicamente, pielea are de suferit și astfel apar primele semne de îmbătrânire prematură, riduri, ba chiar și unele afecțiuni dermatologice. Pielea nu mai are acea strălucire naturală, iar elasticitatea are și ea de suferit. Cu ajutorul uleiurilor vegetale, deshidratarea pielii nu se mai produce, și o dată ce pătrund în piele, rețin apa în țesut. Pe scurt, acestea hidratează pielea, păstrându-i frumusețea naturală.

Surfactanți vegetali, pentru îndepărtarea impurităților

Chiar dacă pare oarecum dur, dușul zilnic este perceput de pielea noastră ca una dintre cele mai agresive acțiuni la care este supusă. Cu toate acestea, trebuie să îl facem deoarece în felul acesta îndepărtăm de pe piele toate impuritățile, gen farduri, murdărie, sebum. Apa simplă nu poate face acest lucru, și atunci intervin surfactanții. Ideali pentru îndepărtarea impurităților și pentru a ”face spumă”, surfactanții nu lipsesc niciodată dintre ingredientele unui gel de duș. Dar, pentru că ne dorim ceva sănătos și care să nu facă mai mult rău pielii, cei folosiți trebuie să fie cei vegetali. Aceștia ajută la:

  • Emulsifiere. Prin această proprietate, uleiurile se amestecă bine cu apa din produs, iar amestecul rezultat este unul stabil. Cum ar fi să folosești un gel de duș în care ingredientele nu sunt bine amestecate, iar în loc de produsul fin și cremos care să arate perfect, așa cum trebuie, să ai parte de ceva care nu poate fi descris, și cu atât mai mult, folosit?
  • Solubilizare. Ca și la emulsifiere, și în acest caz surfactanții vegetali contribuie la crearea unei formule clare.
  • Condiționare. În acest caz, pielea este cea care are de câștigat, deoarece surfactanții vegetali au o componentă care asigură hidratarea ei.

De asemenera, surfactații vegetali sunt mai mult decât importanți atunci când vine vorba de prezența lor pe lista de ingrediente a unui gel de duș de calitate. Ei pot oferi formulei folosite de producători o stabilitate, fiind totodată și agenți de îngroșare. Atunci când sunt folosiți, reduc iritațiile pielii, pentru că ajută la lupta cu microbii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *