BioElemente în presă, Frumusețe, Sănătate

”Tinerețe fără bătrânețe”, o dorință pe cale să devină realitate

Cu toții ne dorim să ținem timpul pe loc, să fim mereu tineri iar bătrânețea să fie undeva, departe.

Cel puțin reprezentantele sexului frumos încearcă tot felul de tratamente în speranța unui ten perfect, fără riduri, pete sau alte imperfecțiuni care să afecteze sănătatea pielii.

Cu toate acestea, stilul de viață dezordonat, stresul, poluarea, chiar și consumul de anumite medicamente își pun amprenta asupra pielii noastre, care are un aspect îmbătrânit, tern, lipsit de strălucire.

Din fericire, există o soluție pentru o ”piele ca de bebeluș”, un supliment care conține un amestec ideal de ingrediente naturale în proporție de mai mult de 95%, cu efect garantat în ceea ce privește sănătatea pielii.

Oamenii de știință care au creat acest produs sunt convinși că au găsit componența perfectă, în cantitățile ideale, pentru ca regenerarea pielii și întinerirea tenului să fie acum mult mai ușoară, iar sănătatea pielii să fie una perfectă.

Întoarcerea către natură

După o bună perioadă de timp, în care s-a apelat foarte mult la produse care conțin numeroase ingrediente chimice, sintetizate în laborator, s-a ajuns la concluzia că tot natura este cea care îți oferă, cu generozitate, tot ce ai nevoie pentru ca organismul să funcționeze așa cum trebuie, pentru a avea o piele sănătoasă și nu numai.

Betacarotenul ține bătrânețea deoparte

În afară de beneficiile sale pentru sănătatea ochilor, betacarotenul este un aliat de nădejde atunci când vine vorba despre sănătatea pielii. Îmbătrânirea prematură, precum și reducerea efectelor nocive ale razelor solare devin o amintire neplăcută, cu ajutorul betacrotenului.

De asemenea, oamenii de știință au demonstrat că acesta ameliorează și alte afecțiuni cutanate, cum ar fi eczemele, scleroderma, pielea uscată sau psoriazisul.

Infecțiile pielii, remediate cu gelul de aloe vera

Toată lumea a auzit de aloe vera, și beneficiile sale asupra organismului. Gelul de aloe vera este recunoscut pentru faptul că previne infecțiile pielii, combate acneea, hidratează pielea, ca să nu mai amintim și de efectul său calmant.

De asemenea, are puternice efecte antiinflamatoare și analgezice, iar dacă mai aveați nevoie de un argument, vă spunem doar că este folosit cu succes în industria cosmetică, deoarece s-a demonstrat științific că întinerește pielea.

Colagenul, un ingredient cheie

Toată lumea a auzit de colagen, și cât de important este el pentru sănătatea pielii. Din păcate, pe măsură ce înaintăm în vârstă producția de colagen începe să scadă, și astfel că apar ridurile, pielea devine lipsită de fermitate.

De aceea se recomandă consumul de suplimente pe bază de colagen, deoarece în acest fel organismul are parte de ”materia primă” din care reușește să își creeze propriul colagen.

Altfel spus, primește acel ”boom” de care are nevoie pentru a funcționa așa cum trebuie, iar sănătatea pielii să nu mai fie o problemă.

Acidul ascorbic ține pielea sănătoasă

Acidul ascorbic, sau vitamina C, cum mai este cunoscut, este folosit de multă vreme în industria cosmetică, deoarece oamenii de știință au înțeles cât de important este pentru o piele sănătoasă și frumoasă.

De asemenea, are efecte regenerante, protejează împotriva radicalilor liberi, ajută la formarea colagenului, reduce semnificativ aspectul petelor pigmentare și este unul dintre cele mai puternice antioxidante oferite cu generozitate de natură.

Extract din semințe de struguri… și ridurile dispar

Despre beneficiile sâmburilor de struguri se știe, iar printre acestea, la loc de cinste se află și faptul că protejează epiderma de efectele îmbătrânirii.

Favorizează hidratarea pielii, regenerarea celulară, ceea ce face ca acest extract să fie considerat unul dintre cele mai bune remedii împotriva îmbătrânirii și, ceea ce este și mai important, este 100% natural.

Extractul din frunze de ceai verde, pline de antioxidanți

Urmașele Evei au aflat rapid că frunzele de ceai verde sunt un aliat de nădejde al frumuseții. Printre alte beneficii, faptul că te scapă de câteva kilograme în plus, a fost un bun argument să îl consume mai des.

Cu toate acestea, proprietățile ceaiului verde nu se referă numai la curele de slăbire, ci și la faptul că, grație cantității mare de antioxidanți luptă cu succes împotriva radicalilor liberi care sunt responsabili, printre altele, de apariția prematură a semnelor îmbătrânirii.

Resveratrolul, elixirul tinereții

Stilul de viață dezordonat, poluarea, stresul, toate acestea contribuie la îmbătrânirea prematură, iar pielea este prima care dă semnalul că lucrurile nu merg tocmai bine în interior.

Aici intervine, precum un colac de salvare și reveratrolul, considerat de mulți cercetători drept elixirul tinereții, deoarece are cea mai mare capacitate de a combate stresul oxidativ. Este cel care ajunge până în profunzimea nucleului celulei, susținând ADN-ul atunci când vine vorba de procesul de reparare a daunelor provocate de radicalii liberi.

Mai mult, au fost realizate unele studii care au demonstrat că resveratrolul este un aliat de nădejde nu doar pentru sănătatea pielii, ci și atunci când vine vorba de tratarea și unor afecțiuni grave, cum este și cancerul de piele.

Acidul hialuronic, ingredient minune pentru piele

Chiar dacă sunt unii care îl blamează, cel mai probabil din necunoștință de cauză, adevărul este că acidul hialuronic este excelent atunci când avem de a face cu o piele aflată în suferință din cauza unei hidratări deficitare, una dintre cele mai întâlnite cauze care duc la apariția problemelor cutanate.

Studii realizate pe acesta au demonstrat că are un puternic efect antiaging, hidratează în profunzime pielea, îmbătrânirea prematură este evitată, iar elasticitatea tenului revine la normal.

Extract din rădăcină de turmeric, ideal pentru o piele sănătoasă

Șofranul indian, așa cum este cunoscut turmericul, nu este apreciat doar pentru calitățile sale de condiment, sau excelentă vopsea textilă naturală.

Este unul dintre cei mai buni prieteni din natură ai pielii sănătoase, iar beneficiile sale au fost cunoscute din cele mai vechi timpuri de ”stăpânii condimentelor”, indienii.

De altfel, miresele indiene foloseau turmericul pentru a avea o piele sănătoasă și strălucitoare.

Cercetătorii i-au analizat bine proprietățile, și au ajuns la concluzia că poate fi folosit cu succes pentru tratarea anumitor afecțiuni cutanate care afectează sănătatea pielii, precum acnee, eczemă, psoriazis, piele uscată, riduri și cercuri întunecate sub ochi.

Pentru că este o sursă bună de antioxidanți, rădăcina de turmeric reduce inflamația pielii,  încetinește deteriorarea celulelor, poate influența în mod pozitiv reducerea pigmentării, chiar și a tonusului pielii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *