BioElemente în presă, Sănătate

Treceți ușor peste perioada colicilor!

În sfârșit, mica minune pe care ați așteptat-o cu nerăbdare este în brațele voastre, și totul pare gata pentru a porni pe drumul de părinți. Cu toate acestea, este posibil ca și voi, ca mulți alții în situația voastră să vă confruntați cu provocările cu care vine la pachet perioada colicilor celui mic.

Tulburări digestive pentru bebeluși

În primele patru luni de viață, cel mic are parte de destul de multe provocări: colici, constipație, regurgitări, chiar și episoade de vomă. Totul depinde acum de felul în care gestionați situația, ca părinți, și de aceea trebuie să aveți grijă să comunicați cu medicul pediatru, care știe mai bine dacă este într-adevăr o problemă sau nu este nimic deosebit.

Perioada colicilor, una destul de dificilă

O mare parte dintre nou-născuți se confruntă cu balonări și crampe dureroase, cunoscute sub denumirea de colici. Acestea nu țin cont de faptul că micuțul este alăptat sau hrănit cu lapte praf. Cert este că perioada colicilor este una destul de dificilă, atât pentru cel mic, cât și pentru părinți, deoarece provoacă numeroase episoade de neliniște. Și cum ar putea fi altfel din moment ce puiul tău are dureri, iar tu nu știi ce să mai faci ca să îi mai ușurezi un pic disconfortul pe care îl simte?

Simptomele colicilor

Primul semn că bebelușul suferă din cauza colicilor este plânsul, unul aparte, fiind mult mai intens, și care se manifestă de regulă seara. Cel mic plânge neconsolat, nimic nu pare să-l liniștească, uneori chiar și trei ore la rând.

Perioada colicilor se mai caracterizează și prin balonări, crampe abdominale și meteorism. Acestea sunt destul de dificil de gestionat de mica ta minune, așa că poate ar trebui să iei în calcul să-i oferi acestuia ceva care să-i mai aline din suferință!

Atenție la produsele oferite!

Deși rafturile farmaciilor sunt pline de produse care sunt indicate pentru perioada colicilor, alegerea lor trebuie făcută cu mare simț de răspundere, deoarece este vorba despre binele copilului tău. Astfel, un medicament pentru colici trebuie să prezinte un nivel înalt de siguranță, ușurință în utilizare, să nu conțină ingrediente care pot provoca alergii sau sunt contraindicate în cazul copiilor, și multe altele.

Alege doar ce e mai bun!

De aceea, dacă este să alegi un produs de calitate, pachetul Esyon și Colisen de la firma italiană Syrio, pentru nou născuți și copii mici, poate fi cea mai bună soluție. Datorită sinergiei componentelor naturale favorizează un somn liniștit și relaxant, precum și eliminarea colicilor intestinale, a diareei, a balonării și poate fi procurat de aici.

Două dintr-o lovitură

Din cauza colicilor, dar nu numai, cei mici au un ritm de somn destul de complicat, ceea ce epuizează de multe ori proaspăta mămică, și așa destul de slăbită după naștere, și cu hormonii ”varză”, după cum se spune.

Din fericire, somnul liniștit al bebelușilor poate fi reglat cu ajutorul Esyon, un produs cu formulă specială ce conține extracte naturale de tei, melatonină, passiflora, mac californian și vitamina B6. Nu-ți face griji, nu ești singura în situația asta, ai doar nevoie de puțin ajutor.

Ingrediente naturale, pentru un somn odihnitor

Dacă te consolează cu ceva, trebuie să știi că mai bine de trei sferturi dintre bebelușii în vârstă de trei luni se trezesc noaptea și au nevoie de ajutor pentru a adormi din nou. La șase luni, 75% dintre copii se trezesc noaptea cu regularitate. La vârsta de un an, jumătate din copii încă se trezesc noaptea și plâng sau sunt agitați. Melatonina conținută de acest produs reduce timpul necesar până la adormire, iar vitamina B6 contribuie la reducerea oboselii. Celelalte extracte conținute ajută la relaxare și la reducerea stresului.

Treceți mai ușor peste perioada colicilor

În schimb, Colisen, un supliment 100% natural, te ajută pe tine și pe cel mic să treceți mai ușor peste perioada colicilor.  Extractele naturale conținute: Mușetel, Tei, Passiflora, Fenicul, Anason, precum și vitamina B6 favorizează motilitatea intestinală și eliminarea gazelor acumulate în abdomen, care au ca efect producerea colicilor intestinale.

Vei observa rapid efectul benefic al acestuia, deoarece în urma administrării, disconfortul abdominal al celui mic dispare, la fel ca și crampele, agitația și nervozitatea, care sunt și ele eliminate. Ce-ți poți dori mai mult pentru puiul tău?

Eficient și sigur

Extractul de mușețel contribuie la o bună funcționare a sistemului digestiv, în timp ce vitamina B6 ajută la întărirea sistemului imunitar. În schimb, teiul reduce inflamația abdominală, stresul, are efect astringent, iar feniculul și anasonul reglează motilitatea gastrointestinală.

Trucuri anti colici

În afară de administrarea de produse care să-i calmeze disconfortul, există și alte recomandări pentru ca micuțul să treacă ușor peste perioada colicilor.

Un prosop cald pe abdomen

Multe dintre mămici au observat că de mare ajutor vine un prosop sau un scutec din bumbac care, încălzit cu fierul de călcat, și apoi așezat pe abdomenul puiuțului, face minuni. Evident, trebuie să ai grijă să nu fie prea fierbinte, pentru a nu risca alte probleme. Pe perioada cât folosești acest truc, îl poți așeza pe cel mic pe burtică, doar câteva minute, sub atenta ta supraveghere.

Masaj pe burtică

Un alt truc, de mare efect, este masajul cu palma pe abdomenul micuțului, în jurul buricului, și obligatoriu în sens invers acelor de ceasornic. Masajul trebuie să aibă loc în perioada dintre mese, și îl va ajuta pe cel mic să mai scape de gaze.

Gimnastica

Evident, nu este vorba despre nimic complicat. La aproximativ o oră după masă, îl poți așeza pe cel mic pe pat iar apoi, cu blândețe, i se flexează un picior, apoi celălalt, urmate de flexarea simultană a celor două. Se aduc genunchii la piept, se menține poziția câteva secunde, după care se revine la normal. Mișcările pot fi repetate de câteva ori.

Bebe pe burtică

Eliminarea gazelor va fi mult mai rapidă și mai ușoară, dacă așezi bebelușul pe pat, pe burtică, cu genunchii strânși sub el, și cu capul într-o parte. Totul sub supravegherea ta atentă, bineînțeles.

Zgomot pentru colici

Chiar dacă pare ceva haios, să știi că mulți părinți susțin că la ei a funcționat foarte bine un anumit zgomot, pentru calmarea colicilor. Fie că a fost vorba de zgomotul produs de aspirator, de uscătorul de păr, un metronom, sau chiar o plimbare cu mașina. La urma urmei, poți încerca și tu, și… cine știe…

Multă iubire

Se spune că îmbrățișarea mamei vindecă orice suferință a celui mic. Se pare că este o afirmație adevărată, în special dacă ai în vedere calmarea colicilor. Pune-l pe cel mic, cu burtica goală, la pieptul tău, și plimbați-vă ușor, prin casă. Vei observa o calmare destul de rapidă a plânsului lui, așa că da, iubirea este cel mai bun medicament.

Tu cum ai procedat să treceți ușor peste perioada colicilor? Așteaptăm să ne povestești experiențele tale în secțiunea de comentarii.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *