BioElemente în presă, Frumusețe, Nutriție, Sănătate

Un plus de energie instant, cu guarana

Cu toții avem nevoie nevoie uneori de un plus de energie, în special după-amiaza, atunci când rezervele organismului par să se terminat dintr-o dată. Majoritatea dintre noi apelează la ceva dulce, sau în orice caz, ceva plin de zahăr, pentru a remedia problema, dar nu este cea mai sănătoasă soluție.

Sport, alimentație sănătoasă și suplimente alimentare

Specialiștii sunt de părere că pentru a avea parte de un organism care funcționează la capacitate maximă, exercițiile fizice, dar și o alimentație sănătoasă nu trebuie să lipsească. Cu toate acestea, în pofida eforturilor pe care le depui pentru îndeplinirea acestui deziderat, te simți tot obosit/ă și fără energie. Cel mai probabil, la aceasta contribuie și stresul, dar și programul încărcat la serviciu și acasă.

Din aceste motive, pentru un plus de energie, poți apela la suplimentele nutritive menite să combați stările de oboseala. Unul dintre cele mai bune produse de acest gen de pe piață este și Gurana, un supliment alimentar pentru oboseala cronică și plus de energie, care poate fi procurat de aici.

Un plus de energie, cu Guarana

Te trezești dimineața tot mai obosit și te gândești cu groază la ziua lungă care te așteaptă? Atunci cu siguranță suferi din cauza lipsei de energie, așa că nu este de mirare că apelezi frecvent la cafea pentru a scăpa de moleșeala și epuizarea care parcă nu vor să plece. Din fericire, guarana este o soluție pentru tine, una care te va face să uiți de oboseală și să începi să trăiești, din nou, la capacitate maximă.

Renunță la cafea!

Nu concepi să-ți începi ziua fără cafeaua de dimineață, și nu de puține ori apelezi la ea și pe parcursul zilei pentru un plus de energie? Nu-ți face griji, nu ești singurul/a în această situație, ca tine sunt poate chiar sute de milioane de oameni. Dar, parcă îți dorești să mai renunți la cafea, deși orice ai încercat nu ți-a oferit acel plus de energie pe care ți-l doreai, așa că ai fost nevoit/ă să revii la vechile obiceiuri.

Pentru tine, dar și pentru toți ceilalți, avem o soluție: guarana. Aceasta nu doar că ajută la creșterea nivelului de energie, dar mai vine și cu o serie de alte beneficii pentru organism.

Efect energetic prelungit

Spre deosebire de cafea, al cărei plus de energie oferit organismului nu are o durată prea mare, guarana are un efect energetic prelungit. În plus, contribuie la funcționarea optimă a creierului, îmbunătățeste capacitatea de concentrare, memoria, fiind indicat în perioadele de activitate psihică intensă și de concentrare maximă; stimulează funcția sistemului nervos central și a glandelor suprarenale; reduce apetitul și contribuie la menținerea greutății corporale prin intensificarea proceselor metabolice.

Totodată, guarana îmbunătățește funcția cardiacă și circulatorie; ajută la eliminarea durerilor de cap; stimulează funcția respiratorie, ameliorează semnificativ funcția pulmonară, ajută la relaxarea bronhiilor datorită unei acțiuni directe asupra musculaturii netede.

Guarana și pierderea în greutate

Multe dintre suplimentele alimentare destinate celor care vor să scape de câteva kilograme în plus conțin guarana, deoarece aceasta reduce pofta de mâncare, stimulează metabolismul și favorizează arderea grăsimilor. Cu toate acestea, înainte de a apela la guarana pentru a slăbi, cel mai bine este să te sfătuiești cu medicul tău, pentru a vedea dacă istoricul tău medical permite administrarea acestora.

Tratează problemele digestive

Guarana nu doar că oferă organismului un plus de energie atunci când are nevoie, dar poate fi folosit și pentru remedierea anumitor probleme ale aparatului digestiv, cum ar fi diareea cronică sau constipația.

Grație conținutului mare de taninuri conținute, a căror proprietate astringentă este cunoscută, guarana este folosită de populația din America de Sud pentru a trata diareea. De asemenea, cofeina conținută de această plantă poate fi și un bun remediu pentru constipație, dar doar atunci când se administrează în cantități mari.

Efect analgezic

Se pare că triburile amazoniene foloseau cu succes guarana și pentru efectul său analgezic, dat tot de conținutul său bogat în cofeină. Deocamdată însă nu sunt suficiente studii care să demonstreze clar acest lucru, dar mulți dintre cei care au apelat la guarana pentru un plus de energie susțin că i-a scăpat și de durerile de cap cu care se confruntau.

O piele mai frumoasă

Cei care lucrează în industria cosmetică folosesc guarana drept ingredient de bază în alcătuirea multor produse de îngrijire corporală, cum ar fi creme anti-aging, loțiuni, săpunuri, balsamuri și șampoane.

De asemenea, anumite studii în domeniu au scos în evidență proprietățile plantei în ceea ce privește reducerea semnelor de îmbătrânire prematură, iar ridurile fine sunt estompate.

Poate avea efect antitumoral

Se pare că guarana ar fi și un bun remediu antitumoral. Deocamdată nu s-au realizat prea multe studii referitor la aceast aspect, dar cele care au fost efectuate până în prezent au rezultate îmbucurătoare. Asfel, se pare că guarana ar stopa și chiar distruge celulele canceroase din colon, dar mai este nevoie de studii mai aprofundate pentru a afirma cu certitudine acest lucru.

Efecte adverse

Există numeroase metode prin care poți alege să-i oferi organismului tău beneficiile aduse de guarana. Poți apela la suplimente care conțin extract de guarana și care trebuie administrate conform prospectului, sau poți folosi pulbere, consumată în smoothie-uri, sucuri naturale, băuturi calde și reci deopotrivă, în iaurt sau simplă, amestecată cu apă.

Nu există o doză standard recomandată, dar cu toate acestea în cazuri de administrare în exces, te poți confrunta și cu unele efecte adverse. Cele mai întâlnite sunt insomnii, stări de agitație sau probleme de stomac. De asemenea, se pare că există posibilitatea ca guarana să interacționeze cu antidepresive, sedative și medicamente pentru subțierea sângelui. De aceea, dacă știi că urmezi un astfel de tratament, este mai bine să ceri recomandarea unui specialist înainte să începi să consume guarana.

Contraindicată femeilor însărcinate sau care alăptează

De asemenea, o altă atenţionare specială se referă la administrarea de guarana în cazul femeilor însărcinate sau care alăptează. Dacă se administrează doze mici, nu ar trebui să fie probleme, dar atunci când avem de a face cu în cantităţi mari (200 mg) poate duce chiar la pierderea sarcinii. Aşadar, chiar dacă te simți obosită și fără energie în perioada sarcinii sau după ce ai născut, mai bine mai așteaptă până să apelezi la guarana pentru un plus de energie!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *