BioElemente în presă, Nutriție, Sănătate

11 ingrediente pentru energizarea organismului

Energizarea organismului, dar și vitaminizarea lui, oferă acestuia șansa de a funcționa la capacitate maximă.  Vitaminele şi mineralele ne sunt necesare deoarece contribuie la regenerarea celulară, dar şi unei bune funcţionări a organismului. Din păcate, cele mai multe dintre ele nu pot fi sintetizate de organism, de aceea ar trebui să fie procurate din alimentație. Cu toate acestea, specialiștii consideră că niciun aliment, cu excepţia laptelui matern, nu este atât de complet încât să conţină toate vitaminele necesare.

Totul, la îndemână

Din fericire, există o soluție, un supliment antitumoral, antioxidant, regenerant, Extracte Esențiale, un produs natural pentru susținerea sistemului imunitar și stimularea capacității de reducere a stresului oxidativ și care poate fi găsit chiar aici. Acest supliment alimentar conține toate substanțele cu efecte puternice antioxidante cunoscute la ora actuală: polifenoli, bioflavonoide, resveratrol, zeaxantine, picnogenoli, carotenoizi, acizi grași omega 3 și omega 6, niacină, prin compoziția sa aparte, alcătuită numai din fructe naturale.

 Fructe de Acai, pentru a ține cancerul sub control

Fructele de Acai sunt recunoscute pentru faptul că reprezintă un aliat de nădejde în ceea ce privește lupta cu cancerul. Conținutul mare de vitamina C și acid elagic din fructele de acai dau cea mai bună combinație imunostimulatoare, pe care specialiștii o consideră foarte eficientă atunci când vine vorba despre limitarea dezvoltării cancerului. De asemenea, cu ajutorul polifenolilor obținuți din fructele de acai, înmulțirea celulelor canceroase este sensibil redusă.

Fruct de mangostan, pentru un sistem imunitar puternic

Prea puțin cunoscut la români, fructul de mangostan – mai exact coaja acestuia, este o sursă bună de xantoni, niște antioxidanți care ajută la întărirea sistemului imunitar, contribuie la buna funcționare a sistemului cardiovascular, osos, respirator și circulator, afecțiunile pielii sunt ținute sub control, te scapă de câteva dintre kilogramele în plus. De asemenea, mai este indicat să fie consumat de persoanele care suferă de depresii, atacuri de panică și anxietate, dar și de cele care au probleme cu alergiile.

Fructele de noni și energizarea organismului

Toată lumea știe cât de importante sunt fructele de noni atunci când vine vorba despre energizarea organismului. Dar, cu toate acestea, beneficiile acestui fruct nu se limitează doar la redarea vitalității, iar studiile realizate au demonstrat că este un excelent antitumoral, precum și un stimulator al sistemului imunitar.

Goji detoxifică organismul

În ultima vreme, românii încep să aprecieze din ce în ce mai mult fructele goji, considerate un bun remediu pentru afecțiunile oftalmologice, hepatice sau ale rinichilor, dar și pentru faptul că ajută la scăderea în greutate.

Goji însă reprezintă mai mult de atât: cu ajutorul lor se reduc unele tumori (în special pentru cancerul testicular), scad în intensitate multe dintre efectele neplăcute ale chimioterapiei și detoxifică organismul. De asemenea, se pare că efectul lor este unul pozitiv și în ceea ce privește astmul bronșic, tusea convulsivă, dar mai și reduc oboseala, contribuind din plin la energizarea organismului

Rodia, fructul minune

Nu degeaba rodia a fost numită fructul minune, pentru că într-adevăr avem de a face cu o mulțime de beneficii pentru organism, atunci când este consumată cu regularitate. Astfel, rodia ajută sistemul circulator și cardiovascular, elimină mai ușor kilogramele care nu se dau duse, iar numeroase studii au scos în evidență că o dietă bogată în rodii previne cancerul de prostată şi cel osos. În plus, dacă este consumată de cei bolnavi de cancer, aceștia pot avea parte de o stopare a înmulţirii celulelor canceroase în organism.

Resveratrol, cel mai puternic antioxidant din lume

Oamenii de știință din lumea întreagă sunt cu toții de acord că resveratrolul este cel mai puternic antioxidant din lume, iar beneficiile sale sunt uriașe pentru organismul uman: scade nivelul colesterolui ”rău”, are acţiune antitumorala, protejează pereţii vaselor de sânge, menţine sănătatea sângelui ține la respect semnele îmbătrânirii. Ce îți poți dori mai mult?

Zmeura previne diabetul

Delicioasă și plină de vitamina C, zmeura contribuie și ea din plin la buna funcționare a organismului uman. Din păcate, nu poate fi găsită în stare proaspătă pe tot parcursul anului, și de aceea o bună metodă de a avea parte de proprietățile sale, este să apelezi la ceaiuri sau suplimente alimentare. Zmeura previne diabetul, dar ajută și la sănătatea aparatului reproducător feminin.

Cireșe negre, pentru boli cardiace

Excelente în caz de afecțiuni cardiace, cireșele negre se recomandă să fie consumate și în cazul în care te confrunți cu alte neplăceri, gen dureri musculare, afecţiuni inflamatorii, boli hepatice, astm, bronşită și au și un efect anti-aging garantat. De asemenea, mai contribuie la energizarea organismului, scăderea nivelului de colesterol, și mai sunt recomandate persoanelor care suferă de hipertensiune sau au probleme cu constipația..

Fructele de afin țin glicemia sub control

Diabeticii ar trebui să consume frecvent fructe de afin, deoarece acestea sunt recunoscute pentru faptul că ajută la reglarea nivelului glicemiei. În plus, contribuie din plin și la regenerarea vaselor de sânge, a purpurei retinei, luptă cu succes împotriva infecțiilor intestinale și te ajută să ai un sistem imunitar puternic, pentru a face față cu succes provocărilor la care este supus.

Fructe de soc, pentru eliminarea toxinelor

În zilele noastre, organismul uman este de-a dreptul asaltat de numeroase toxine, în special din cauza unui stil alimentar total greșit, a fructelor și legumelor pline de pesticide, consumului de medicamente, fumatului, dar și a poluării care ne înconjoară. Din fericire, natura are și de această dată o soluție: fructele de soc. Acestea sunt excelente atunci când vine vorba despre eliminarea toxinelor, dar pot fi folosite cu același succes și pentru remedierea alotor probleme, cum ar fi stări frecvente de oboseală, dureri de cap, constipație, balonare, indigestie, afecțiuni dermatologice, senzație de mâini sau picioare grele.

Extractul din sâmburi de struguri reduce riscul de cancer

Extractul din sâmburi de struguri este excelent pentru energizarea organismului, dar și pentru a menține inima sănătoasă. De asemenea, aceste este recunoscut pentru faptul că reduce riscul de cancer, așa că ar trebui să nu-ți lipsească atunci când sănătatea este, într-adevăr importantă pentru tine.

Tu cum reușești să ai parte de energizarea organismului și, în același timp să ții deoparte mai multe afecțiuni? Așteptăm răspunsul tău în secțiunea de comentarii!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *