BioElemente în presă, Frumusețe, Nutriție, Sănătate

Special pentru tine: Beneficii neștiute ale vitaminei C!

Toată lumea a auzit de vitamina C și de beneficiile ei în ceea ce privește întărirea sistemului imunitar. Doar nu degeaba i se mai spune și vitamina imunizării naturale. Cei mai mulți dintre noi o aleg atunci când vine vorba de dorința de a fi cât mai sănătos, dar prea puțini știu acele beneficii neștiute ale vitaminei C.

Solubilă în apă

Vitamina C este una solubilă în apă. Altfel spus, organismul uman are nevoie permanent de vitamina C pentru a avea parte de toate beneficiile pe care aceasta le oferă. Există numeroase beneficii cunoscute ale acesteia, iar aici nu este vorba doar de întărirea sistemului imunitar, ci și de faptul că protejează celulele corpului de efectele nocive ale radicalilor liberi, dar ajută la absorbţia altor substanţe importante, cum ar fi fierul.

Simptomele carenței de vitamina C

Există numeroase simptome prin care organismul ne avertizează că suferă din cauza carenței de vitamina C. De aceea, este bine să fim atenți la semnalele pe care corpul ni le transmite. Astfel, atunci când te confrunți cu stări frecvente de oboseală, inflamaţie şi/sau sângerarea gingiilor, unele probleme cutanate – cum ar fi eczemele, vânătăi, sângerări nazale, metabolism lent, piele uscată, dureri articulare, probleme dentare sau chiar scorbut sunt simptome ale carenței de vitamina C.

Cantitatea optimă depinde de sex și vârstă

Nu există nicio contraindicație privind consumul de vitamina C, dar trebuie să știi că doza optimă necesară este diferită, depinde de sex și vârstă. Astfel, în cazul unui bărbat adult, doza zilnică necesară este de 90 de mg/zi, în timp ce o femeie are nevoie de doar 75 de mg/zi. Cantitatea este mult mai redusă în cazul copiilor cu vârste cuprinse între 9 și 13 ani, unde cantitatea zilnică necesară se află în jurul valorii de 45 mg/zi,

Alimente bogate în vitamina C

Din fericire, există numeroase fructe sau legume care sunt o sursă bună de vitamina C, pentru a corecta eventualele carențe. În această categorie intră citricele – lămâi, portocale, grapefruit etc, kiwi, căpșuni, roșii, ardei gras, broccoli, cartofi – dar nu prăjiți, spanac crud, papaya, ananas, pepene, conopidă, pătrunjel, mazăre, fructe de pădure, cătină, măceșe.

De ce să apelezi la suplimente alimentare

Chiar dacă există numeroase produse bogate în vitamina C, nu trebuie să neglijezi suplimentele alimentare, și nu doar pentru beneficii neștiute ale vitaminei C. Prin administrarea acestor suplimente, ai parte de fapt de modalitatea ideală de a-i asigura consumul necesar de vitamina C de care are nevoie, și pe care de multe ori, stilul nostru alimentar nu i-l poate procura.

În aceste condiții, ai grijă măcar să îi oferi organismului ce este mai bun, iar aici găsești calitate superioară, la un preț mic. Poți avea parte de o întărire a sistemului imunitar, dar poți să profiți și de celelalte beneficii neștiute ale vitaminei C. Alege să fii sănătos!

Beneficii neștiute ale vitaminei C, care te vor surprinde plăcut!

Evident, primul lucru care îți vine în minte atunci când auzi de vitamina C este faptul că ajută la stimularea sistemului imunitar. Există unele voci care sunt de părere că vitamina C nu ar fi chiar atât de necesară pentru întărirea sistemului imunitar, multe studii contrazic aceste afirmații. Prin urmare, dacă ai în vedere prevenţia sau chiar ameliorarea simptomelor neplăcute asociate de multe ori răcelii, vitamina C ar trebui să nu îți lipsească.

Ține deoparte semnele îmbătrânirii

Ce femeie nu își dorește să fie mereu frumoasă, fără riduri, și cu o piele perfectă, strălucitoare și sănătoasă? Ei bine, se pare că printre acele beneficii neștiute ale vitaminei C se numără și faptul că ține deoparte semnele îmbătrânirii.

Atunci când organismul are parte de suficientă vitamina C, nu vor apărea probleme gen piele lăsată și lipsită de strălucire sau riduri fine. Specialiștii care lucrează în industria frumuseții au înțeles cel mai bine importanța vitaminei C în acest domeniu, și de aceea o introduc tot mai multa pe lista de ingrediente a produselor de îngrijire.

Te scapă de stres!

Vremurile pe care le trăim ne supun unui stres permanent, încât aproape am și uitat când ne-am relaxat cu adevărat ultima oară. Probabil că și tu te recunoști în aceste afirmații. Din fericire, la capitolul beneficii neștiute ale vitamina C se află și faptul că îți ajută mai bine creierul și sistemul nervos să facă față cu brio provocărilor.

Îmbunătățește fluxul sanguin

Nu este nevoie să apelezi la doze mari de vitamina C pentru a avea parte de o dilatare mai ușoară a vaselor de sânge. De aceea, consumul ei se recomandă în special persoanelor care suferă de anumite afecțiuni cardiovasculare, precum: insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială, dar și angină pectorală. Dacă știi că suferi de una dintre acestea, atunci poate ar trebui să consumi mai multă vitamina C.

Distruge celulele canceroase

Oamenii de știință au derulat mai multe studii în urma cărora au observat că, printre alte beneficii neștiute ale vitaminei C aceasta are proprietatea de a accelera distrugerea celulelor canceroase, atunci când administrarea ei se face regulat, și în doze mari. De asemenea, medicamentele administrate pe perioada tratamentului de chimioterapie au un efect mai puternic, tot dacă se consumă multă vitamina C.

Vedere ”de uliu”

Vitamina C are rolul de a îmbunătăți mult vederea, iar dacă este consumată regulat, riscul de a dezvolta cataractă este mult mai mic. De aceea, pentru o vedere ”de uliu”, poate ar trebui să începi să consumi regulat această adevărată minune a naturii!

Scade colesterolul

Tot mai multă lume se plânge în ultima vreme de probleme cu valorile mari ale colesterolului ”rău”. Un aliat de nădejde în aceste caz este tot banala vitamina C, care are capacitatea de a stimula conversia colesterolului în săruri biliare, care pot fi eliminate mai ușor din organism.

Grăbește vindecarea rănilor

Vitamina C este recunoscută pentru faptul că are o contribuție esențială în producția de colagen. De aceea, cu ajutorul ei, rănile se vindecă mult mai ușor, Și nu este vorba doar de cele minore, ci și dintre cele mai grave, cum ar fi arsurile.

Excelentă în caz de diabet

Atunci când suferi de diabet, vitamina C ar trebui să nu îți lipsească, deoarece are o contribuție majoră în ceea ce privește reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Tu știai de aceste beneficii neștiute ale vitaminei C? Care sunt afecțiunile pe care le ții sub control cu ajutorul ei? Așteptăm răspunsurile tale în secțiunea de comentarii!


Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot mai jos!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 4,50 din 5)




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *