Frumusețe

Cum să pregăteşti un tonic facial din pepene

Pepenele verde reprezintă o sursă bogată de vitamine A, B şi C şi conţine o cantitate uriaşă de antioxidanţi. Din acest motiv, acest fruct este foarte benefic pentru piele. Pepenele poate fi folosit la prepararea unui tonic facial care ajută la reducerea semnelor de pe ten (acnee, ciccatrici) şi, totodată, la curăţarea pielii.

Iată câţiva paşi simpli ce pot fi făcuţi pentru a pregăti un tonic facial din pepene:

* Stoarce pur şi simplu pepenele şi ia cel puţin două – trei linguri de suc. Adaugă o lingură de vodcă, două linguri de hamamelis şi două linguri de apă distilată, pentru a face tonifiantul. Apoi păstraţi amestecul în frigider pentru o perioadă. Când vreţi să îl folosiţi, înmuiaţi o bucată de vată în soluţie şi aplicaţi-o pe întreaga faţă, lăsând-o acolo pentru o perioadă de timp. Apoi curăţaţi-o cu apă călduţă.

* Poţi să îţi pregăteşti tonifiantul facial şi cu ajutorul unui mixer. Ia câteva felii de pepene, fără să fi scos seminţele. Acestea din urmă sunt bogate în proteine şi conţin omega 6 şi 9, uleiuri esenţiale care pot pătrunde în piele foarte uşor. Adaugă două linguri de hamamelis şi apă distilată, după care dă drumul mixer. Trece printr-o sită soluţia pregătită şi păstreaz-o în frigider pentru o perioadă.

* Un alt pas pe care îl poţi urma pentru a-ţi pregăti tonifiant facial din pepene este să adaugi două linguri de vodcă la sucul din pepene, precum şi două linguri de apă distilată. Prijn aplicare, acest amestec ajută la reducerea excesului de grăsime din piele.

* Sucul de pepene poate fi aplicat direct pe faţă. Înmoaie pur şi simplu o bucată de vată în sucul din pepene şi aplică-l direct pe întreaga faţă. Lasă-l să se usucepentru câteva secunde, după care spală-l cu apă călduţă.

* Sucul de pepene poate fi, de asemenea, amestecat cu suc de lămâie. Apoi, poţi înmuia o bucată de vată şi aduna amestecul, apoi îl poţi aplica pe toată faţa. Lasă-l acolo pentru o perioadă, apoi curăţă-l cu apă călduţă.


Autor:
Alexandra Nedelcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *