Sănătate

Alungă răceala şi gripa în mod natural

Medicamentele nu sunt neapărat primul lucru la care putem recurge pentru a trata simptomele de gripă şi răceală. De fapt, tratamentele medicamentoase reprezintă o abordare reactivă a problemei. Pe de altă parte, remediile naturiste ne permit să fim proactivi şi să prevenim eficient contractarea virusurilor. Şi cum sezonul gripal a început deja, iată câteva tratamente naturiste la care puteţi apela cu încredere.

Disconfortul produs de răceală şi gripă poate fi uşurat eficient prin metode naturale. De altfel, cel mai bun moment de a trata o răceală este când nu v-aţi îmbolnăvit încă! Prevenirea unei boli este mereu de preferat în faţa tratamentului efectiv. Totuşi, aceleaşi plante care ţin guturaiul la distanţă vă pot ajuta să scăpaţi de el mai repede.

Răceala şi gripa de sezon sunt cauzate de peste 200 de virusuri diferite. Când infecţia îşi face simţită prezenţa, pereţii tractului respirator se inflamează şi produc mucus în exces, ducând la apariţia simptomelor tipice de răceală.

Aceste simptome variază de la dureri în gât, congestie nazală, secreţii nazale abundente şi lăcrimarea ochilor până la tuse, dureri de cap şi febră. De regulă, boala durează între 7 şi 10 zile, însă răcelile recurente (îmbolnăvire constantă) pot indica un sistem imunitar deficient, prea mult stres în viaţa cotidiană şi, adesea, odihnă insuficientă.

Remedii naturiste pentru gripă şi răceală

Nu e de mirare că remediile naturale pentru gripă şi răceală sunt atât de populare – medicina modernă nu a reuşit încă să ofere un tratament pentru aceste afecţiuni atât de vechi. Deşi unele medicamente antivirale pot preveni gripa şi îi scurtează durata, majoritatea produselor farmaceutice aduc doar o uşurare temporară a simptomelor. Din această cauză, chiar dacă luaţi totuşi medicamente, de cele mai multe ori este indicat să apelaţi şi la practici naturiste de vindecare. Iată câteva sugestii ce vă pot ajuta să vă însănătoşiţi mai repede:

1. Beţi ceai fierbinte

Consumul de ceai fierbinte, cu multă miere şi lămâie pe prioada răcelii vă aduce numeroase beneficii. Inhalarea aburilor ameliorează congestia nazală, în timp ce lichidul cald vă calmează gâtul şi vă menţine hidrataţi. Ceaiul negru şi cel verde au avantajul în plus de a conţine antioxidanţi, ce vă ajută să luptaţi cu boala. Înainte de culcare vă puteţi prepara chiar şi un grog, această băutură fiind un remediu celebru contra răcelii pe timp de noapte. Nu aveţi nevoie decât de o ceaşcă de ceai din plante (evitaţi seara ceaiul negru şi verde), la care adăugaţi o linguriţă de miere, puţin rom sau coniac şi zeamă de lămâie. Acest amestec desfundă nasul, uşurează durerile în gât şi vă ajută să dormiţi. Limitaţi-vă însă la o singură ceaşcă de grog, deoarece prea mult alcool slăbeşte sistemul imunitar.

2. Creşteţi aportul de vitamina C

Vitamina C este foarte eficientă în ameliorarea simptomelor de răceală, ajutând organismul să lupte cu infecţiile. Cea mai bună sursă de vitamine sunt, desigur, fructele (în special citricele) şi legumele proaspete. Magazinul nostru vă pune însă la dispoziţie şi o serie de produse naturiste ce cresc aportul de vitamina C, dintre care vă recomandăm tabletele Multivit+Fe Formula, un produs ce creşte rezistenţa la infecţii şi ajută la refacerea rapidă în caz de îmbolnăviri, precum şi pulverizatoru Sinol M Răceală&Gripă, indicat în ameliorarea simptomelor asociate gripei de sezon şi răcelii comune, inclusiv congestie, durere de cap, febră, strănut şi secreţie nazală excesivă.

3. Luaţi suplimente de zinc

Studiile de specialitate au arătat ca zincul are proprietăţi antivirale. Acest mineral previne formarea anumitor proteine, cu ajutorul cărora se înmulţesc virusurile de răceală şi gripă. Suplimentarea cantităţii de zinc este indicată în special în sezonul rece, deoarece zincul fortifică sistemul imunitar şi vă protejează de acţiunea patogenilor. Vă sugerăm comprimatele Papaya 5000, ce întăresc sistemul imun şi forţa de apărare a organismului, alături de capsulele Immune Formula, ce furnizează substanţele necesare corpului uman pentru a lupta împotriva răcelii şi gripei.

4. Consolidaţi-vă sistemul imunitar

Pentru a lupta eficient contra stărilor de răceală, aveţi grijă ca în această perioadă să vă fortifiaţi sistemul imunitar, întărind astfel rezistenţa organismului la virusuri. Puteţi face acest lucru cu ajutorul al numeroase suplimente pe baza de plante (ceaiuri, tincturi, siropuri, capsule), dintre care cele mai importante sunt echinacea, ghimbirul, genţiana şi ginsengul.

Autor: Alexandra Nedelcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *