Frumusețe

10 remedii naturiste împotriva cicatricilor

Acneea, zgârieturile sau orice alte leziuni accidentale pot lăsa în urmă cicatrici inestetice, care te fac să te ascunzi în spatele unei „porţii” generoase de fond de ten. Ca să poţi ieşi cu fruntea sus din casă, află cum se pot trata aceste cicatrici pe cale naturistă.

Formarea unei cicatrici este modul natural în care pielea afectată de acnee sau diverse leziuni se repară. Iată zece remedii naturiste pentru vindecarea cicatricilor:

1. Aplicarea gelului de aloe vera proaspăt stors pe rănile proaspete previne formarea unor cicatrici permanente.
2. Pasta din lemn de santal amestecată cu apă de trandafir este considerată unul dintre cele mai eficiente remedii naturiste pentru a trata cicatricile. Aplică pasta pe zonele afectate şi las-o acolo peste noapte. Spală-ţi faţa a doua zi dimineaţă.

3. Într-un litru de apă, adaugă o lingură de seminţe de schinduf şi fierbe-le pentru câteva minute. Cerne decoctul şi lasă-l să se se răcească. Cu ajutorul unei bucăţi de vată, aplică decoctul pe zona afectată.
4. Extrage suc proaspăt de castravete şi aplică-l pe zona afectată, lăsându-l acolo pentru 15 minute. Apoi, spală-te pe faţă cu apă rece. Acesta este un remediu naturist foarte eficient pentru tratarea cicatricilor.

5. Unul dintre cele mai eficiente remedii naturiste pentru tratarea cicatricilor constă în aplicarea de mai multe ori a unei cantităţi de miere de albine pe zona afectată. Pe lângă faptul că îi conferă pielii o strălucire naturală, mierea de albine este eficientă în eliminarea cicatricilor.
6. Prepară un amestec dintr-o lingură de făină de ovăz, o lingură de smântână, o lingură de iaurt şi câteva picături de suc de lămâie proaspăt. Aplică amestecul pe faţă în mod uniform şi lasă-l acolo pentru aproximativ 15 minute, după care curăţă-l cu apă.

7. Masează uşor zona afectată cu ulei de cocos. Acesta este foarte eficient în albirea cicatricilor.
8. Fă o pastă dintr-o lingură de pudră de argilă, apă de trandafir şi o lingură de suc de lămâie. Aplică uniform Evaceastă pastă pe faţă şi masează, după care las-o să se usuce. Apoi aplică un alt strat din această pastă pe deasupra şi, după 5 – 10 minute, wspală-te pe faţă cu apă rece.

9. Un alt mod de a trata cicatricilor constă în masajul cu ulei de măsline în zona afectată.
10. Sucul extras din frunze proaspete de mentă trebuie aplicat pe zona afectată. Acest remediu naturist este extrem de eficient împotriva cicatricilor.

Autor: Alexandra Nedelcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *