Nutriție

Uleiul de peste contribuie la mentinerea sanatatii creierului

Cred ca nu multi dintre noi cunosc beneficiul pe care il avem in urma unei diete bogate in peste.Pentru o mentinere optima a sanatatii creierului si a prevenirii dementei este necesara o dieta bogata in peste, cu o concentratie mare de acizi grasi nesaturati, denumiti Omega 3, precum: somonul, heringul, codul, tonul, sardinele. Se stie ca nordicii sunt mari consumatori de ulei de peste, ceea ce ii face mai rezistenti la efort, la depresie si la conditiile meteo extreme. In aceste zone s-a constatat o rata mai mica a aparitiei cancerului si a altor maladii, pentru ca estea proape o traditie, ca incepand din copilarie si varste inaintate sa consume, zilnic si oriunde ar fi, uleiul de peste.

Ceea ce, la noi, nu multi stiu este faptul ca,uleiul de peste este un ingredient perfect pentru imbunatatirea memoriei, pentrua avea un organism mai puternic si in mod special pentru rezistenta la oboseala si stres.

Numeroase studii arata ca acidul gras Omega 3 este recomandat pentru tratareabolilor de inima si a vaselor de sange, pentru reglarea valorii colesterolului si trigliceridelor, si pentru prevenirea unor boli precum: depresia, reumatismul, bronsita, astmul bronsic, Alzheimer, cancerul de colon, de plamani, sau ciroza.

Pe langa aceste beneficii, uleiul de peste participa la functionarea sanatoasa a creierului, sprijina sistemul imunitar si combatedepresia si anxietatea.

Se pare ca acizii grasi polinesaturati de tip Omega 3 au un rol important in sanatatea noastra si trebuie introdusi in alimentatie, pentru ca nu se sintetizeaza din corp. Conform datelor statistice, intr-o zi se consuma aproximativ 0.4 g de Omega 3, desi cantitatea optima artrebui sa fie de 2.4 g, pentru un barbat si 2.2 grame pentru o femeie.

Sunt foarte multe persoane care din diferite motive, fie din cauza unor probleme  de sanatate, fie din cauza ca nu isi pot schimba comportamentul alimentar, nu pot manca peste, iar pentru a putea face rost organismului de Omega 3, acestia apeleaza la suplimente nutritive.

Pentru aceasta, puteti folosi produsul Complex Ulei de Peste. Acest supliment luat zilnic cate o capsula va ajuta sa va simtiti si sa aratati mai tanar, readucandu-va astfel, pofta de viata. Va recomandam sa cititi si articolul „Sfaturi pentru sanatatea inimii”.

1 comentariu

  1. Laura spune:

    Omega 3 este excelent pentru sanatate. Cu totii ar trebui sa mancam peste si sa luam un supliment nutritiv natural. Foarte bun articolul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *