BioElemente în presă

Leacuri naturale pentru tratarea gastritei

Daca v-ati confruntat vreodata cu simptome precum: balonare sau durere abdominala, varsaturi, indigestie, sughit, pierderea poftei de mancare, arsuri sau senzatii de roadere la nivelul stomacului, e cazul sa consultati un medic deoarece este posibil sa aveti gastrita. Prin aceasta intelegem o inflamatie, iritatie sau eroziune la nivelul stomacului.

Gastrita poate aparea brusc (gastrita acuta) sau treptat (gastrita cronica, din cauza consumului abuziv de alcool, stresului, infectiilor cauzate de bacterii si virusuri, medicamentelor, al bacteriei Helicobacter pylori ce se gaseste in mucoasa stomacului, caz in care infectia poate duce la ulcere si chiar cancer de stomac). O alta cauza a producerii gastritei este anemia pernicioasa, forma de anemie ce apare atunci cand stomacul nu dispune de substantele naturale necesare pentru a absorbi si digera vitamina B12.

Prevenirea gastritei se poate face prin eliminarea acelor alimente si medicamente care irita si inflameaza mucoasa stomacului. Intre acestea enumeram: aspirina, ibuprofenul, fumatul, cofeina, alcoolul. Schimbarile in stilul de viata sunt obligatorii daca vreti sa scapati de gastrita, astfel ca se impune o dieta corecta, care include alimente ce contin flavonoide, precum telina, ceapa, usturoiul, afine. Este recomndat consumul de alimente antioxidante si cele care contin complexul de vitamine B si calciu, precum migdale, fasole, alge de mare, spanac etc..

„Fructul ingerilor” va ajuta sa preveniti gastrita

Dulce si suculenta, cu o consistenta satinata, Papaya a fost denumita si „fructul ingerilor” de Cristofor Columb. Oamenii de stiinta au descoperit faptul ca papaya are un rol important in sanatatea digestiva si curatarea intestinului., sprijinind sistemul imunitar. Extractul de papaya revitalizeaza corpul si creste nivelul de energie.

Deficientele de nutritie pot fi rezolvate cu o serie de suplimente nutritive. Pentru o alegere corecta trebuie sa consultati un medic specialist si sa tineti cont de faptul ca un supliment alimentar trebuie sa fie aprobat pentru comercializare de „Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru BioResurse Alimentare”

Sursa: Garbo.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *