Sănătate

Cum reduci stresul in perioada sarbatorilor?

Sezonul sarbatorilor aduce cu sine bucurie si fericire in casele a milioane de oameni. Cu toate acestea, impreuna cu bucuria vine, de multe ori, si stresul si presiunea incercand sa fim pe placul familiei, al prietenilor. Iata cateva dintre motivele care iti pot cauza stres si solutiile pentru ca sezonul sarbatorilor sa fie unul relaxant.

Cumpararea cadoului perfect pentru cei dragi poate deveni un lucru foarte presant. Un cadou trebuie sa fie pentru cineva la care tii si nu un obiect care are o legatura monetara directa cu cat de mult tii la acea persoana.

Bucuria de a primi un cadou trebuie sa vina de la ideea ca te gandesti la cineva atunci cand ai luat cadoul, nu ca ai cheltuit salarii pe el.

Problemele legate de bani devin si mai evidente in aceasta perioada a anului si incercarea de echilibrare a bugetelor poate deveni un subiect apasator. Asigura-te ca ai stabilit un buget optim pentru calatorii, cadouri, etc. Planificarea este esentiala pentru a te asigura ca dispui de bani atat pentru perioada sarbatorilor cat si dupa, pentru a nu te indatora.

Evita singuratatea. Cu Facebook este foarte usor sa afli ce petreceri si evenimente au loc in aceasta perioada. Este foarte usor sa te compari  cu cei din jurul tau, dar incearca sa nu te focusezi pe ceea ce vezi. Facebook si alte retele de socializare pot creste, de multe ori, sentimentul de gelozie si izolare. Daca te lasi usor influentat de ceea ce vezi, te sfatuim sa iei o pauza si sa intri pe site-urile de socializare dupa sarbatori si sa te focusezi pe evenimentele la care participi tu.

Dezvolta-ti abilitatile de comunicare. Vacantale sunt perioade foarte bune pentru a deschide dialoguri cu prietenii si partenerii cu privire la dorintele lor pentru sezonul vacantelor. Incearca sa fii un ascultator activ si sa te implici in discutii. Poate cel mai frumos cadou este sa fii aproape de cei din jurul tau si sa inveti sa te apropii cand simti ca presiunea si stresul sarbatorilor se adancesc, sa fii acolo pentru ei.

Cu aceste mici sfaturi suntem siguri ca vei avea niste sarbatori fericite cu mai putin stres. Sarbatori fericite!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *