Sănătate

Cum sa-ti cresti imunitatea cu remedii naturiste

Remedii naturiste

La sfarsit de toamna, o data cu venirea sarbatorilor si inceputul vacantelor, vremea schimbatoare determina o scadere a imunitatii, generand numeroase afectiuni. Din punct de vedere naturist, exista o serie de modalitati prin care iti poti stimula imunitatea in aceasta perioada, modalitati ce iti  vor permite sa ramai cat mai sanatos cu putinta. Noi ti le dezvaluim mai jos si speram sa tii cont de ele ca sa treci cu bine peste anotimul alb.

MISCAREA

Cu totii stim ca exercitiile fizice regulate contribuie la prelungirea vietii. Toamna si iarna, o data cu vremea rece de afara avem tendinta sa renuntam la obiceiurile noastre sanatoase cu privire la miscare. Nu mai putem iesi cu rolele sau cu bicicleta si nu mai putem alerga in jurul parcului. Dar solutii sunt. Un program de aerobic sustinut la o sala de sport te va ajuta sa-ti consolidezi sistemul imunitar. Daca bugetul este mai redus in aceasta perioada a anului, poti face exercitii fizice si acasa.

MENTINE UN REGIM ALIMENTAR OPTIM

Obiceiurile alimentare sanatoase vor furniza organismului tau nutrientii de care are nevoie. In perioadele cu stres, nivelul de zahar din sange poate fluctua, amplificand pofta pentru carbohidrati  rafinati si zaharuri. Sustine-ti organismul in aceste perioade cu un meniu bogat in proteine sanatoase si grasimi, precum cele din peste. Iti poti proteja organismul si prin identificarea intolerantelor alimentare, cum ar fi glutenul si produsele lactate, care pot contribui frecvent la infectii.

VITAMINA D

Cercetarile au confirmat ca Vitamina D este o sursa buna de echilibru al sistemului imunitar. Din pacate, alimentele nu au o concentratie suficienta de Vitamina D pentru nevoile organismului, astfel ca vei avea nevoie de un supliment. Cel mai bun moment pentru masurarea nivelului de Vitamina D este toamna si cunoscand acest  indiciu poti determina dozajul necesar de Vitamina D, pe care o gasesti in Calciu Coral, produsul natural care te ajuta sa mentii si sanatatea sistemultui osteo-articular.

HRANESTE GLANDELE SUPRARENALE

Stresul dupa zilele de munca, zilele mai scurte si expunerea la organisme infectioase isi pot pune amprenta asupra functiilor suprarenale. Alimentarea  cu plante precum lemnul dulce, Rhodiola sau Ashwaganda iti poate proteja organismul impotriva infectiilor. In perioadele cu stres sunt recomandate si suplimentele cu Vitamina C si B5, ambele necesare in echilibrul acestor glande, vitamine pe care le regasesti acum si in Calciu Coral. (puteti gasi mai multe informatii despre acest produs in magazinul online www.bioelemente.ro).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *