Gandeste-te cate bacterii se aduna in pantofii tai dupa ce ii porti: pesticide, agenti patogeni, germeni si multe altele. Incepand de azi chiar, poti institui o politica familiala simpla: lasa-ti pantofii la usa. Astfel, vei avea o casa curata si vei reduce numarul produselor chimice de curatat. In plus, inlocuirea acestora cu produse „verzi”, naturale, reduce poluarea aerului (imbunatatind calitatea aerului din casa ta) si minimizeaza declansarile alergiilor si astmului.
Uleiurile esentiale sunt produse din frunze, flori, radacini sau tulpini. Ele sunt foarte concentrate. De exemplu, o picatura de ulei de menta face cat 30 de cesti de ceai de menta. Pe langa faptul ca au beneficii terapeutice, acestea poti fi folosite si pentru curatat, unele dintre ele putand omori bacteriile si mucegaiul. Le poti folosi pentru a curata peria de par, usile, geamurile, iar casa ta va mirosi minunat fara sa folosesti odorizantele de incaperi care contin substante chimice.
Masinile de spalat folosesc multa apa si energie pentru a o incalzi. Variantele mai noi de masini de spalat sunt mult mai eficiente energetic, dar poti face mai mult decat a investi intr-o noua masina de spalat.
Spala doar atunci cand se ocupa capacitatea maxima a cuvei masinii. Daca vrei sa speli mai putine haine ajusteaza cantitatea de apa folosita si foloseste mai putin detergent. Opteaza intotdeauna pentru o clatire cu apa rece, indiferent de temperatura pe care o folosesti pentru a spala rufele.
Draperiile au un rol important si pot reduce factura la energie. Vara mentin racoare in casa, iar iarna impiedica frigul de afara sa patrunda in camera. Pana cand iti vei permite sa cumperi ferestre noi, foloseste draperii izolante ca si material.
Avem obiceiul sa cumparam multe lucruri pe care nu le folosim, cum ar fi cartile sau revistele. Imprumuta de la biblioteca o carte pe care vrei sa o citesti sau fa schimb de reviste cu prietenele tale. Nu arunca arunca revistele dupa ce le citesti, le poti duce la un centru de colectare.