BioElemente în presă, Nutriție, Sănătate

De ce sunt alergiile de primăvară mai agresive acum decât în anii precedenți?

Odată cu venirea primăverii apar și primele strănuturi. Acestea nu se datorează întotdeauna virozelor, cât alergiilor respiratorii. Comparativ cu alți ani, alergiile de primăvară sunt mult mai agresive și mai persistente.

Tinerii sunt cel mai afectat segment din populație. Aceștia experimentează simptome alergice mai dese și mai severe decât în anii precedenți.

De ce sunt alergiile de primăvară mai agresive acum ca niciodată

Experții sunt de părere că schimbărilor climatice sunt de vină, întrucât acestea determină plantele să polenizeze mai devreme și pe durate mai mari. În consecință, nivelurile de polen din aer rămân crescute mai mult timp, declanșând astfel reacții alergice mai severe.

În unele regiuni, precum cele din America de Nord, sezonul alergiilor durează acum până la 3 săptămâni. Aceste schimbări duc la creșterea problemelor alergice și a costurile medicale, care depășesc 3 miliarde de dolari anual.

Soluții și recomandări pentru controlul alergiilor de primăvară

Experții recomandă câteva strategii pentru a reduce intenstitatea reacțiilor alergice și a obține un control mai bun asupra simptomelor:

  • nu lăsați ferestrele mult timp deschise;

  • folosiți filtre HEPA;

  • faceți curat în casă cu regularitate;

  • faceți duș când reveniți în casă după ce ați petrecut mult timp afară;

  • spălați-vă hainele pentru a îndepărta polenurile;

  • rămâneți în casă în perioadele în care nivelurile de polen din aer sunt crescute, pentru a evita expunerea.

Remedii terapeutice și suplimente pentru alergiile de primăvară

Ca și soluții terapeutice, imunoterapia cu alergeni poate ameliora simptomele. Pe site-ul nostru puteți găsi un supliment imunostimulator, care are efecte antialergice și antihistaminice. Produsul se numește „Extracte esențialeși ajută creșterea imunității celulare și umorale.

Extracte esentiale – supliment imunostimulator

Are proprietăți diverse: antitumorale, antioxidante, hepatoprotectoare, regenerante, hipocolesterolemiante și cardioprotectoare. Este indicat și în boli de piele cu caracter inflamator sau autoimun, precum psoriazis, vitiligo sau acnee.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *