Problemele cu prostata nu ar trebui să fie neglijate, susțin specialiștii, deoarece în timp pot duce chiar la apariția cancerului. De aceea, se recomandă insistent tratarea lor, folosindu-se în special remedii naturiste, foarte eficiente, precum și lipsite de efecte adverse.
Problemele cu prostata nu sunt un subiect tabu
Mulți dintre bărbați au parte, pe măsură ce înaintează în vârstă, de unele probleme cu prostata. Cu toate acestea, cei mai mulți dintre ei evită să discute despre acest aspect, și de cele mai multe ori ajung la medic destul de târziu. Medicii urologi atrag atenția însă că problemele cu prostata nu ar trebui să fie un subiect tabu, ci trebuie tratate din timp.
Modul prin care organismul ne atenționează că lucrurile nu merg tocmai bine cu prostata sunt: durerile genitale, nevoia imperioasă de a urina, micţiuni frecvente şi disconfort în zona pelviană. Atunci când afecțiunile prostatei sunt ignorate, se poate ajunge și la probleme grave de sănătate, cum ar fi disfuncţii sexuale, infecţii ale vezicii urinare sau pot chiar afecta funcţia renală.
Tratamentul clasic, dificil de suportat
Tratamentul clasic pentru problemele prostatei este bazat pe antiinflamatoare și antibiotice. Această remediere a problemei ”vine la pachet” însă și cu multe efcte adverse, cum ar fi ameţeli, cefalee, oboseală, hipotensiune arterială, tahicardii, aritmii, stări de greaţă, dureri abdominale, constipaţie, impotenţă, faringite, bronşite şi dureri musculare.
Alege remediile naturale!
Pentru funcționarea optimă a prostate, remediile naturale se dovedesc a fi de mare ajutor. Poți apela inclusiv la suplimente alimentare naturale, care te scapă de problemele prostatei. Unul dintre cele mai bune de pe piață îl poți găsi chiar aici și este ideal pentru susținerea funcționării optime a prostatei. Ai parte de o formulă complexă, cu extract de palmier pitic, afin american (cranberry), ulei din semințe de dovleac, zinc și vitamina E. Zincul este foarte important pentru fertilitate și reproducere, pentru păstrarea unui nivel optim de testosteron în sânge, pentru o bună diviziune celulară și pentru reducerea stresului oxidativ al celulei. Palmierul pitic este folosit în scopuri terapeutice în primul rând pentru a trata hiperplazia benignă de prostată, acţionează pentru a combate şi a preveni cancerul de prostată.
Suc de rădăcină de urzică
Sunt nenumărate afecțiunile pentru care urzica se dovedește de mare ajutor, iar printre acestea se numără și problemele cu prostata. Pe termen lung, acest tratament presupune consumul a două pahare, zilnic, de suc de rădăcină de urzică.
Suc de pătlagină pentru o prostată mărită
În caz de prostată mărită, un pahar de suc de pătlagină, consumat zilnic, se dovedește a fi tratamentul perfect. De asemenea, de reținut că frunzele de pătlagină conțin mult zinc, și mai sunt și recunoscute și pentru efectul lor antiinflamator.
Drojdie de bere, benefică și în caz de cancer de prostată
Cei care suferă de probleme cu prostata au auzit, desigur, de cura cu drojdie de bere, recomandată în acest caz. Da, într-adevăr, este un remediu natural de mare efect, inclusiv atunci când avem de a face cu cancer de prostată. Pentru a urma această cură se recomandă administrarea zilnică a 2 – 3 tablete de drojdie, timp de trei săptămâni. Dacă mai este nevoie, se face o pauză de o săptămână, după care se reia tratamentul.
Polen și lăptișor de matcă
Toate produsele apicole sunt o adevărată bombă de sănătate. Este și cazul polenului de albine și al lăptișorului de matcă, produse care pot fi folosite cu mare succes atunci când vine vorba despre tratarea adenomului de prostată în faza acută, dar și în formă cronicizată, cât și în hipertrofia de prostată.
Ridichi, pentru controlul sfincterelor urinare
Un tratament natural deosebit de eficient în caz de probleme cu prostata este și sucul de ridichi. Un pahar de astfel de suc, consumat zilnic simplu, sau în combinație cu suc de morcovi, te ajută să îți controlezi mai bine sfincterele urinare. De asemenea, sucul de ridichi are acțiuni antiinflamatorii.
Recomandări pentru a ușura problemele cu prostata
În cazul în care problemele cu prostata deja și-au făcut apariția, atunci poți urma aceste recomandări ale medicilor specialiști, pentru a nu le agrava și mai mult.
Nu ignora constipația
În cazul în care te confrunți cu afecțiuni ale prostatei, episoadele de constipație trebuie evitate. În caz contrar, ai parte de agravarea simptomelor. Nu-ți intoxica organismul cu medicamente cu efect laxativ. Dacă problema nu este prea gravă, o mai bună hidratare și niște ceaiuri de crușin sau senna rezolvă rapid problema.
Hidratează-te
Mulți dintre cei care suferă din cauza problemelor cu prostate evită să se hidrateze corect, pentru că au impresia că în acest fel vor merge de mai puține ori la toaletă. Din păcate, deshidratarea nu este o soluție, și se poate ajunge la infecții urinare sau chiar probleme cu buna funcționare a rinichilor.
O baie caldă, seara
O baie caldă, nu fierbinte, seara, înainte de culcare, îți va relaxa mușchii abdominali, dar și vezica, ceea ce va duce la diminuarea durerilor pe care le poți experimenta atunci când urinezi peste noapte.
Mai multă mișcare
Persoanele care petrec mult timp pe scaun, cum sunt șoferii, sau cei care lucrează la birou, au mai multe șanse de a suferi din cauza neplăcerilor cu prostata. De aceea, pe cât posibil, încearcă să faci mai mult sport, pentru ca să nu te confrunți cu probleme legate de circulația pelvină.
Atenție la lenjeria intimă!
O lenjerie intimă bună te scapă de multe neplăceri. Ai grijă doar să o alegi pe cea potrivită, care să nu fie prea strâmtă, sau din materiale sintetice. De preferat, este cea din bumbac, cât mai confortabilă, pentru ca pielea să poată respira, și nici să nu te confrunți cu probleme legate de proasta circulație în zona respectivă!
Mai multă Omega 3
Dacă te confrunți cu o prostată mărită, atunci alege să consumi mai multe alimente bogate în Omega 3, deoarece acestea combat simptomele prostatei mărite. În plus, nu doar că vei scăpa de problemele cu prostata, care îți făceau multe zile amare, dar vei observa că și vei evita multe dintre afecțiunile cardiovasculare, iar funcțiile cerebrale vor fi mult îmbunătățite.
Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!