Schimbarea regimului alimentar este una dintre modificările pe care o persoană diagnosticată cu cancer trebuie să o facă în stilul său de viață, pentru ca șansele de vindecare să crească. În afară de o dietă anticancer, plină de alimente proaspete și sănătoase, specialiștii recomandă să se evite și sedentarismul, alcoolul și tutunul.
Ce înseamnă o dietă anticancer
Da, se tot discută despre o dietă anticancer, dar ce înseamnă exact acest lucru? Specialiștii susțin că un astfel de stil alimentar presupune să se consume multe alimente proaspete, de sezon, și pe cât posibil ecologice. Fructele și legumele crude, cerealele integrale, leguminoasele, uleiul de măsline, peștele și ouăle ar trebui să nu îți lipsească!
Un mână de ajutor de la Oncoforte!
Cancerul este una dintre cele mai studiate afecțiuni din întreaga lume, și s-au realizat descoperiri importante, în special în efectul anticancerigen al anumitor plante, fructe și legume. Din păcate, este imposibil ca un bolnav să le poată consuma pe toate, în exact doza optimă. Din fericire, acest neajuns a fost înlăturat, deoarece mai mulți specialiști de peste Ocean împreună cu mai mulți medici români au creat Oncoforte, un produs 100% natural pe care îl poți procura și tu, chiar de aici.
Doza optimă în fiecare capsulă
Spuneam ceva mai sus că este nevoie de doza optimă din fiecare plantă, legumă sau fruct cu efect anticancerigen pentru ca rezultatele obținute să fie cele maxim. Din fericire, după multă muncă, rezultatul a fost cel dorit: fiecare capsulă conține doza optimă din fiecare substanță de care organismul are nevoie în lupta cu cancerul.
Efectele Oncoforte
Potrivit specialiștilor care au creat Oncoforte, efectele acestuia sunt cele mai bune. Astfel, organismul are parte de reducerea proliferării celulelor tumorale, reglarea activitatea sistemului imunitar afectat de chimioterapie, reducerea semnificativă a procesele de oxidare celulară (stres oxidativ), reglarea circulația sangvină și nu numai.
Alimente de evitat într-o dietă anticancer
În afară de Oncoforte, o dietă anticancer este un ajutor nesperat în lupta cu această cumplită maladie. De aceea, se recomandă să se renunțe la produsele rafinate, precum zahărul și făina. Prăjelile, mezelurile, carnea în general ar trebui ”uitate”, și chiar și lactatele cu un conținut mare de grăsimi.
Lasă obiceiurile nesănătoase la o parte
O dietă anticancer nu este însă de ajuns, trebuie să renunți și la mai multe obiceiuri nesănătose. Renunță la fumat, la consumul de băuturi alcoolice, iar lipsa de mișcare trebuie să nu mai existe pentru tine. Din păcate, se intră în contact permanent și mai mulți factori care favorizează cancerul, de aceea este important să îți schimbi total stilul de viață.
Alimente care îți vin în ajutor
Specialiștii au creat o listă cu mai multe alimente cu proprietăți anticancer, care ar trebui să nu îți lipsească din dietă. Atât în cazul în care ai fost diagnosticat cu această afecțiune, dar și pentru a o preveni.
Broccoli
Orice dietă anticancer va conține, în mod obligatoriu broccoli. Efectul său anticancerigen a fost dovedit, și se recomandă consumul lui în special când avem de a face cu cancer mamar, de colon, pulmonar, de vezică urinară sau de prostată.
Usturoiul
Din nou, avem de a face cu un aliment care te ajută să previi, dar și să ții sub control cancerul. Pentru a avea parte de efectul său anticancerigen, usturoiul trebuie consumat crud, la micul dejun. Îți poți mări șansele consumând și ceapă, praz și ceapă verde. Într-o dietă anticancer corectă, consumul acestora este chiar obligatoriu.
Ceai verde
Printre alte beneficii ale acestei delicioase licori, este și faptul că inhibă dezvoltarea tumorilor maligne. Prin urmare, poți înlocui cafeaua de dimineață cu o ceașcă mare de ceai verde, mai ales dacă vrei să ai un aliat de nădejde în lupta cu trei tipuri de cancer: de colon, de vezică urinară și de stomac.
Peștii ”grași”
Ai auzit, desigur, că peștii ”grași”, precum somonul, macroul, heringul, tonul, sardinele, sunt cei mai buni pentru organismul tău. Prin consumul acestora, nu doar că îți ții inima sănătoasă dar, în cazul bărbaților, se reduce semnificativ riscul de a suferi de cancer de prostată. O dietă anticancer trebuie să îi conțină, neapărat.
Iaurtul natural
Este cunoscut sub numele de iaurt grecesc, și este o sursă excelentă de probiotice, recunoscute în special pentru faptul că asigură sănătatea intestinală și stimulează sistemul imunitar. De asemenea, o porție de iaurt natural consumat zilnic previne apariția multor tipuri de cancer, printre care și cel de colon, unul dintre cele mai grave.
Cerealele integrale
După cum spuneam ceva mai sus, o dietă anticancer presupune renunțarea la făină. Poți să o înlocuiești cu variante mai sănătoase, precum ovăzul, tărâțele și granola.
Morcovii și portocalele
Cele două sunt pline de vitamina C și beta-caroten. Acesta din urmă este un antioxidant care neutralizează radicalii liberi, molecule care pot cauza, printre altele, cancer pulmonar. Poți să le consumi ca atare, în stare crudă, sau le poți combina pentru a obține sucuri sau smoothie-uri delicioase, pline de vitamine. Tu alegi! Nu uita ca în cazul acestora, să adaugi la final și câteva picături de zeamă de lămâie!
Roșii
Mai multe studii medicale au scos în evidență și faptul că acei bărbați care consumau roșii cu regularitate, avea un risc mai mic de a dezvolta cancer la prostată. De menționat că, spre deosebire de alte legume sau fructe, consumul de roșii este indicat după prepararea lor termică, pentru a activa licopenul și nutrienții din conținutul lor.
Semințe de in
Ce ar fi o dietă anticancer fără semințele de in? Acestea conțin lignani, adică un fel de estrogeni vegetali care sunt de mare ajutor în caz de cancer mamar. De asemenea, semințele de in sunt și o bună sursă de acizi grași Omega 3 și fibre, care pun o frână în dezvoltarea cancerului de colon.
Tofu
Tofu este excelent în cazurile de cancer, cu condiția să fie preparat din boabe de soia ecologice. Substanțele conținute de tofu sunt recunoscute pentru faptul că reduc frecvența cancerelor mamar, ovarian și de prostată.
Cam acestea au fost recomandările noastre privind o dietă anticancer corectă. Tu mai știi și altele?
Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!