Sănătate

Rutina de somn – cum îţi ajuţi bebeluşul să aibă un somn liniştit

Rutina de somn a bebeluşului reprezintă o adevărată provocare, mai ales pentru părinţii aflaţi la primul copil, cărora le este greu să monitorizeze cât ar trebui să doarmă nou-născutul. Practica devine mai simplă pe măsură ce copilul creşte şi dobândeşte un program predictibil de somn.
În general nou-născuţii dorm în jur de 8-9 ore în timpul zilei şi aproximativ 8 ore pe timp de noapte. V-am pregătit astăzi câteva sfaturi pentru a vă ajuta bebeluşul să aibă un somn liniştit şi o serie de produse excepţionale de la Syrio, pe care le găsiţi în magazinul online www.bioelemente.ro.

1. Înfaşă-l

Este bine ca de la naştere până la vârsta de patru până la cinci luni, bebeluşii să fie înfăşaţi, deoarece aceştia posedă în mod natural un reflex şi anume faptul că au mereu senzaţia de cădere, astfel că el are tendinţa de a se trezi foarte des. Înfăşatul îi ajută să se simtă protejaţi şi astfel somnul lor va fi liniştit.

2. Ultima masă

Indicat ar fi să hrănești bebelușul înainte de a se culca, astfel vei putea evita ca el să se trezească imediat după ce tu vei părăsi încăperea. Hrana înainte de somn poate funcționa până la varsta de 4 luni. Dacă se întâmplă să aibă colici intestinale, ar fi bine să-i administrați produsul natural Colisen cu o compoziție foarte eficientă, din cele mai recomandate plante și vitamine.

3. Înţelege cum funcţionează somnul copilului tău

Cu cât copilul tău doarme mai mult, cu atât îşi va dori să doarmă şi mai mult. Dacă ţii copilul treaz, în speranţa că va obosi, află că nu se va întâmpla, deoarece acest lucru duce la supra-stimulare şi vei întâmpina probleme atât în adormirea lui cât şi în menţinerea somnului. Dacă bebeluşul întâmpina probleme cu somnul poţi opta pentru picăturile pentru somn liniştit Eyson de la Syrio, un produs conceput special pentru nou născuţi care, graţie ingredientelor naturale îi va oferi copilului tău un somn liniştit. Somnul liniștit al bebelușilor alăptați este reglat de produsul cu formula specială ce conține extracte naturale de tei, passiflora, mac californian, vitamina B6 și melatonină. Știați că:

  • 80% dintre bebelușii în vârstă de trei luni se trezesc noaptea și au nevoie de ajutor pentru a adormi din nou?
  • La șase luni, 75% dintre copii se trezesc noaptea cu regularitate?
  • La vârsta de un an, jumătate dintre copii încă se trezesc noaptea și plâng sau sunt agitați?
  • Melatonina reduce timpul necesar până la adormire?
  • Vitamina B6 contribuie la reducerea oboselii? Celelalte extracte naturale din produs ajută la relaxare și la reducerea stresului.

ESYON Equilibra Syrio

4. Utilizează zgomotul alb

Folosirea zgomotului alb nu mai e un secret, mulţi părinţi îl folosesc pentru calmarea bebeluşului. În momentul în care hrana sau băiţa nu mai ajuta, părinţii în general aleg să folosească zgomotul alb pentru liniştirea şi aducerea copilului în starea de somn.

5. Nu te abate de la programul copilului

Ritualul copilului trebuie respectat ca la carte. De obicei acesta se trezeşte din somn, mănâncă , se joacă şi se culcă la loc. Dacă l-ai obişnuit cu un anumit program încearcă să îl respecţi deoarece dacă te abaţi de la el acesta poate să aibă un somn tulburat.

6. Schimbă-i în mod strategic scutecul

Schimbarea scutecului înainte de ultima masă este cea mai bună alegere pe care o poţi face, deoarece în acest mod vei împiedica bebeluşul să se trezească pe timpul nopţii din cauza disconfortului. Dacă îi schimbi scutecul noaptea, rişti ca acesta să nu mai adoarmă. Dacă acesta suferă de problema colicilor intestinale, care este o problemă des întâlnită la nou născuți și copii mici, poţi apela cu încredere la picaturile pentru colici intestinale COLISEN. Acesta este un supliment alimentar concentrat realizat din ingrediente naturale care tratează colicile gazoase intestinale, având în compoziție extracte naturale de Muşeţel, Tei, Passiflora, Fenicul, Anason și vitamina B6, care prin acțiunea lor sinergică favorizează motilitatea intestinală și eliminarea gazelor acumulate în abdomen, care au ca efect producerea colicilor. În urma administrării acestor picături dispare disconfortul abdominal, copilul nu mai are crampe, dispar agitația și nervozitatea. Mușețelul optimizează buna funcționare a sistemului digestiv, iar vitamina B6 ajută la creșterea imunității. Teiul calmează, reduce stresul, iar feniculul și anasonul reglează motilitatea gastrointestinală. Fără durerile abdominale somnul micuțului și al întregii familii va fi mai liniștit.

7. Redu durata somnului pe timp de zi

Ştim că e greu să trezeşti un copil care doarme, dar somnul prea lung pe timpul zilei poate fura orele pe care ar trebui să le doarmă noaptea. Întreruperea somnului lung din timpul zilei poate ajuta bebeluşul să doarmă mai mult seara. Există momente când acesta cere mai mult somn ziua şi nu e greşit o dată la ceva timp să-l laşi să doarmă o oră în plus.
Somnul copilului tău este important atât pentru sănătatea lui, cât şi pentru liniştea ta. De aceea sfaturile de mai sus te pot ajuta să-i oferi bebeluşului un somn liniştit. Este necesar să înţelegi cum funcţionează organismul copilului tău pentru a putea şti care este cea mai bună variantă de somn.
Pentru mai multe detalii sau pentru comenzi, atât pentru bebe, cât și pentru tine, te aşteptăm pe site-ul nostru www.bioelemente.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *