BioElemente în presă, Frumusețe, Sănătate

Un gel de duș natural, perfect pentru curățarea pielii

Curățarea pielii este una dintre piesele de bază dintr-un ritual complet de îngrijire ce trebuie dus la îndeplinire zilnic. Nu degeaba se spune că pielea este cel mai mare organ uman, și îngrijirea ei corectă înseamnă nu numai un aspect fizic plăcut, ci și faptul că multe dintre afecțiunile dermatologice pot fi ținute la distanță. Atunci când vine vorba de igiena corporală, dușul sau baia zilnică nu trebuie să lipsească. De aceea, este important să folosești un gel de duș de calitate, natural, perfect pentru curățarea pielii. Nu este obligatoriu să alegi un produs doar pentru că ai văzut reclama la televizor. Noi am descoperit aici un gel de duș delicat, natural, care duce curățarea pielii la un alt nivel.

Cum alegi un gel de duș

Chiar dacă alegerea gelului de duș nu pare ceva complicat, atunci când vine vorba despre curățarea pielii nu trebuie să faci compromisuri, sau să alegi doar unul care miroase frumos și cam atât. Din contră, specialiștii sunt de părere că oamenii ar trebui să citească mai bine lista cu ingrediente de pe spatele produsului, pentru a vedea dacă se potrivește tipului de ten și, mai ales, ce beneficii aduce pentru epidermă, în afară de curățarea pielii.

Un gel de duș bun este acela care curăță bine pielea, mai ales atunci când avem de a face cu una cu exces de sebum. De asemenea, trebuie să fie ușor abraziv, să hidrateze bine pielea și, pe cât posibil, alcătuit numai din ingrediente naturale, care să nu atace inutil epiderma. Doar așa curățarea pielii va putea fi realizată în mod corect, și nu te vei confrunta cu probleme delicate, gen exces de sebum, acnee, uscăciune sau chiar iritații.

De ce să alegi un gel de duș natural

Atunci când vine vorba despre alegerea gelului de duș, oamenii îl aleg, de regulă, pe cel care miroase mai frumos. Total greșit, sunt de părere medicii dermatologi, care sunt de părere că unul natural este mult mai indicat, deși poate nu face atât de multă spumă, și nici mirosul puternic nu este atu-ul lui. De fapt, parabenii și parfumul conținut de gelurile de duș clasice nu sunt deloc benefice pentru piele. De aceea ar trebui ca alegerea ta să se îndrepte către unul care conține uleiuri naturale, aloe vera, sau alte substanțe pentru curățarea pielii.

Aloe vera luptă pentru curățarea pielii

Unul dintre ingredientele naturale care nu ar trebui să lipsească atunci când vine de gelul de duș este aloe vera. Această plantă vine într-adevăr în ajutor atunci când vine vorba despre curățarea pielii, deoarece exfoliază ușor tenul. Celulele moarte sunt îndepărtate ușor, pielea este hidratată și protejată de microbi și fungi. De asemenea, porii sunt curățați în profunzime, ceea ce înseamnă că folosit regulat, tenul va redeveni luminos și strălucitor.

În afară de acestea, aloe vera este un adevărat scut pentru pielea ta, păstrând-o mereu hidratată și accelerând procesul natural de refacere.

Ulei de migdale dulci, pentru hidratare și curățare

Toată lumea știe cât de importante sunt migdalele atunci când vine vorba despre sănătatea organismului nostru. Cu toate acestea, prea puțini sunt conștienți de importanța acestora atunci când sunt folosite în produse de îngrijire corporală. Efectele lor benefice asupra tenului au fost remarcate de specialiști, care susțin că uleiul de migdale dulci este ideal pentru curățarea și hidratarea pielii.

Chiar dacă la prima vedere ai fi tentat să crezi, fiind vorba de un ulei, că nu poate fi folosit pentru pielea cu exces de sebum, în realitate nu există nicio contraindicație în acest sens. Din contră, acizii grași conținuți de ulei păstrează pielea hidratată, și alcătuiesc un fel de protecție împotriva unor afecțiuni dermatologice cum ar fi acneea, eczemele, psoriazis sau rozaceea.

În fine, un alt motiv pentru care uleiul de migdale dulci este considerat aliatul de nădejde al pielii sănătoase, este faptul că ajută la îndepărtarea celulelor moarte de la suprafața ei, stimulând în același timp regenerarea. Tenul va avea un aspect vizibil mai tânăr.

Glicerina vegetală tonifiază pielea

Atunci când vorba despre ingredientele naturale care ar trebui să intre în compoziția unui gel de duș bun, glicerina vegetală nu ar trebui să lipsească. Nu doar pentru faptul că hidratarea și curățarea pielii sunt realizate în profunzime, ci și pentru că se dovedește a fi dușmanul de temut al acneei.

Chiar dacă ai scăpat de coșuri, puncte negre, dar pe pielea ta încă se mai văd urmele lăsate de acestea, în ajutor vine glicerina vegetală, care le combate ușor. Pielea este mult mai tonifiată, mai netedă, și astfel poți fi sigur că de acum tenul tău va fi unul sănătos. Evident, trebuie folosită cu regularitate, pentru ca efectele sale să fie maxime.

Sfaturi de la specialiști

Atunci când vine vorba despre utilizarea gelurilor de duș, specialiștii au și unele recomandări, pentru ca pielea să nu aibă de suferit, iar afecțiunile dermatologice să fie ținute la distanță:

  • Nu alege după miros. După cum spuneam ceva mai sus, mirosul nu trebuie să fie criteriul principal după care se face alegerea celului de duș, ci felul în care acesta ajută la curățarea pielii. De multe ori, în cazul pielii sensibile, parfumul și parabenii conținuți de multe dintre gelurile de duș irită pielea.
  • Conținutul de uleiuri vegetale și acizi grași. De data aceasta, grăsimile sunt bune. Pentru o curățare și o hidratare bună a pielii, un gel de duș de calitate trebuie să conțină uleiuri vegetale și acizi grași. Nu fac multă spumă, și ca atare nici pielea nu rămâne uscată după duș.
  • Nu spăla fața cu gelul de duș. Oricât ai fi de tentat să te speli pe tot corpul cu gelul de duș, nu îl folosi pentru a-ți curăța pielea de pe față. Aici avem de a face cu o zonă mai delicată, iar un produs care este special pentru corp, poate cauza piele uscată sau uscată pe față. Sunt destule produse naturale cu care poți curăța bine fața, așa că mai bine nu folosi gelul de duș.
  • Nu uita de loțiunea hidratantă. În afară de gelul de duș, care trebuie să fie unul din ingrediente naturale, nu uita ca după ce ai ieșit din baie să aplici și o loțiune hidratantă, cu aceeași compoziție. Pielea ta va fi mult mai moale și delicată la atingere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *