Aromaterapia cu iasomie

Iasomia este o plantă minunată cu flori delicate şi frumoase, ce au un parfum puternic. Uleiul extras din aceste flori aduce multe beneficii în aromaterapie şi este considerat cel mai important ulei în acest domeniu. În articolul următor vă prezentăm beneficiile aromaterapiei cu iasomie şi câteva amănunte legate de uleiul din această plantă.

Aromaterapia este un tratament naturist care foloseşte uleiul esenţial din diverse plante, pentru a trata tulburări fizice sau psihice. Acest tratament este făcut prin masaj sau inhalare.
Iasomia aduce următoarele beneficii prin aromaterapie:

* măreşte elasticitatea pielii;
* funcţionează ca un sedativ eficient;
* reduce stresul şi anxietatea;
* diminuează starea de depresie;
* micşorează durerile facerii;
* măreşte activitatea mentală;
* induce o stare de relaxare;
* elimină crampele şi spasmele;
* măreşte nivelul de energie din corp;
* tratează frigiditatea;
* elimină crampele menstruale;
* tratează afecţiunile şi tulburările sexuale;
* reduce riscul apariţiei unor semne sau a vergeturilor.

Cum se foloseşte iasomia în aromaterapie

Aromaterapia foloseşte uleiul de iasomie în următoarele moduri, pentru a trata diverse tulburări:
* Baie – uleiul de iasomie adăugat în apa de baie ajută la relaxarea şi calmarea întregului corp. Acesta oferă multiple beneficii, făcând pielea netedă.
* Inhalarea uleiului de iasomie poate fi, de asemenea, eficientă. Această aromă poate fi inhalată din vase, lumânări şi parfumuri, pentru a scăpa de dureri de cap şi pentru a relaxa musculatura.
* Masaje – uleiul de iasomie este, de asemenea, folosit la masaje, datorită efectului său relaxant.

Ştiai că…?

* Uleiul de iasomie nu trebuie aplicat direct pe piele. Acesta trebuie amestecat mai întâi cu anumite uleiuri, precum cel de migdale sau de jojoba. Aceasta deoarece, uneori, uleiul simplu de iasomie aplicat direct pe piele, fără vreun alt ulei adăugat, poate cauza iritaţii.
* Beneficiile nemaipomenite ale uleiului de iasomie nu sunt de folos doar în aromaterapie, ci din acestea se pot face şi săpunuri sau articole cosmetice.

Foloseşte uleiul de iasomie cât de des posibil, pentru a te putea bucura de minunatele sale beneficii!

Autor: Alexandra Nedelcu

Categorie Sanatate

Adresa email nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*