BioElemente în presă

O viata echilibrata poate preveni boala Alzheimer

Boala Alzheimer este cea mai cunoscuta forma de declin mental sau dementa in randul pesoanelor in varsta. Potrivit studiilor, in SUA se inregistreaza in prezent peste 5 milioane de cazuri de Alzheimer, fiind a cincea cauza de deces in randul persoanelor peste 65 de ani.

In ce priveste tara noastra, exista 200.000 de cazuri, insa, luand in considerare faptul ca de o persoana bolnava se ocupa 3-4 persoane, putem concluziona ca este perturbata calitatea vietii a aproximativ 1 milion de oameni.

Varsta si istoricul familial reprezinta factori de risc, insa specialistii in domeniu considera ca stilul de viata poate avea un rol important in prevenirea acestei boli. Sanatatea creierului si a inimii sunt in stransa legatura, astfel ca sunt recomandate: o dieta alimentara sanatoasa si cat mai exercitii fizice.

Unul din elementele importante pe care trebuie sa le contina o dieta este Vitamina E. Aceasta este un puternic antioxidant, cu efecte benefice asupra intregului sistem nervos, deosebit de eficient datorita accelerarii regenerarii celulelor. Studiile arata ca cei care au introdus Vitamina E in alimentatie, prezinta un risc semnificativ mai scazut de a face Alzheimer. Putem gasi Vitamina E in legume verzi, seminte, dar si in uleiul de floarea soarelui.

O alta metoda prin care putem preveni aparitia acestei boli este introducerea in alimentatie a consumului de peste. Potrivit studiilor, consumul unei portii de peste bogat in Omega 3, cel puti o data pe saptamana, reduce riscul aparitiei bolii Alzheimer. Daca nu aveti acces la peste proaspat, atunci conservele ar putea fi o solutie sau suplimentele nutritive naturale.

„Omega Complex”, bogat in ulei de peste, ajuta la reducerea nivelului colesterolului si lipidelor totale din sange, asigurand functionarea sanatoasa a inimii. Formula naturala din suplimentul nutritiv „Omega Complex” de la Bio Elemente, elimina stresul, epuizarea nervoasa, imbunatateste functia vizuala si reduce imbatranirea pielii. Copiii care nu iau destul Omega 3 de la mama in timpul perioadei de graviditate au un risc mai mare de a dezvolta probleme de vedere si nervoase, astfel ca  „Omega Complex” este un supliment important pentru femeile insarcinate sau care alapteaza.

O a treia metoda prin care putem reduce riscul de Alzheimer este miscarea. O ora de miscare, de 3-4 ori pe saptamana, poate reduce aparitia bolii cu pana la 45%.

Un stil de viata echilibrat, cu alimentatie sanatoasa, miscare si mai putin stres poate preveni aparitia bolii, astfel ca ne putem bucura de o batranete fericita alaturi de cei dragi.

Sursa: Revista Felicia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *