Rețete culinare

Cum să faci batoane energizante la tine acasă – 100% naturale, fără zahăr rafinat, fără coacere în cuptor

Batoane de cereale fără zahăr – rețetă

Nu mai cumpărați dulciuri și gustări din comerț. Există variante naturale, ușor de făcut în casă. Rețeta de batoane energizante prezentată mai jos chiar merită încercată, mai ales dacă aveți copii sau voi înșivă obișnuiți să poftiți deseori la ceva bun.

Aceste batone energizante nu conțin zahăr rafinat, ulei rafinat, făină albă sau alte ingrediente nesănătoase. Sunt cât se poate de naturale și nutritive.

Singurul îndulcitor folosit în rețetă sunt stafidele. Acestea pot fi înlocuite cu alte fructe uscate dulci, precum curmale sau caise. Nu le confundați cu fructe confiate.

La capitolul cereale expandate, puteți folosi orez expandat, quinoa expandată sau amarant expandat, în funcție de ce tolerați sau aveți la îndemână.

Batoane energizante fără zahăr – rețetă

Ingrediente

  • 60 g de semințe de floarea-soarelui
  • 90 g de cereale expandate
  • 40 g de semințe de susan
  • 40 g de semințe de chia
  • 90 g de stafide sau curmale
  • 125 ml de apă

Mod de preparare

Ingredientele pot fi măsurate cu o cană de 250 ml. Tapetați cu hârtie de copt o tavă sau formă de circa 10 x 20 cm.

Începeți cu hidratarea stafidelor. Puneți-le într-un bol și turnați peste ele apă călduță. Lăsați-le la înmuiat jumătate de oră. Procedați la fel și cu semințele de chia. Acestea se pun într-un bol diferit și se toarnă peste ele 125 ml de apă.

Puneți semințele de floarea-soarelui în tigaie sau într-o crăticioară și rumeniți-le circa 5 minute. Lăsați focul mic și amestecați des, cu o lingură de lemn.

Adăugați peste ele semințele de susan și lăsați-le și pe ele circa 3 minute, apoi stingeți focul. Aveți grijă să nu le ardeți. Trebuie să capete o culoare aurie.

Lăsați-le deoparte și ocupați-vă de ingredientele înmuiate. Scurgeți stafidele de apă și puneți-le în vasul unui robot sau blender. Adăugați semințele de chia care s-au gelifiat între timp și mixați.

Trebuie să rezulte o pastă fină, omogenă. Transferați crema într-un bol. Adăugați semințele prăjite și cerealele expandate. Amestecați bine cu o lingură.

Compoziția nu trebuie să fie prea moale, dar nici prea uscată. Se transferă într-o tavă mică de pâine, pe care ați tapetat-o în prealabil cu hârtie de copt. Presați bine compoziția, într-un strat compact și uniform.

Se dă tava în frigider peste noapte, sau în congelator câteva ore, pentru a se întări. Se taie apoi sub formă de batoane, care se păstrează la frigider, sau în congelator (câteva luni).

Aceste batoane energizante din cereale și semințe sunt ideale ca gustare sau desert, inclusiv pentru copii.  

Sursă: Recetas de Gri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *