Se vorbește din ce în ce mai mult despre beneficiile Graviolei asupra sănătății noastre, însă cele mai recente studii se concentrează asupra efectelor anticancerigene ale frunzelor de Annona muricata, cunoscută și sub numele de Graviola.
Până în prezent, cercetările realizate pe această plantă au ajuns la concluzia că în componența frunzei există ingrediente active care au capacitatea de a distruge celulele maligne în cazul a peste 10 tipuri de cancer.
Dar asta nu e tot, pentru că frunzele de Graviola au în general beneficii asupra sănătății tale.
Este una dintre plantele medicinale cu un efect antiinflamator puternic (recomandat în mod special pentru prevenirea gutei), ajută la combaterea infecțiilor urinare, tratează infecțiile cutanate, reglează nivelul zahărului din sânge și poate fi remediul ideal pentru persoanele care suferă de reumatism.
Atenția cercetătorilor a fost ațintită însă în ultimul timp asupra beneficiilor frunzelor de Graviola pentru persoanele care suferă de cancer, rezultatele studiilor dând multe speranțe bolnavilor care luptă în fiecare zi împotriva acestei afecțiuni.
Graviola – ce proprietăți și beneficii are în tratarea cancerului?
Studiile arată că peste 47% din medicamentele oncologice de pe piață au la bază produse naturale, derivați sau imitații sintetice ale produsului natural.
Frunzele de Graviola au fost analizate de mulți cercetători timp de zeci de ani, iar concluziile au fost mereu aceleași: sunt eficiente în tratarea mai multor tipuri de cancer.
Primele descoperiri cu privire la proprietățile acestor frunze și beneficiile lor anticancer au fost realizate în anul 1976 de către Institutul Național Pentru Studierea Cancerului din SUA, însă abia 20 de ani mai târziu au început să fie valorificate și introduse în tratamentul bolnavilor de cancer.
Rezultatele au fost încurajatoare, celulele maligne fiind distruse în urma folosirii frunzelor de Graviola, în cazul a 12 tipuri de cancer, cum ar fi cancerul mamar, cancerul ovarian, cancerul de prostată, cancerul pulmonar, cancerul de pancreas sau limfomul.
Cercetările au demonstrat faptul că ingredientele active pe care le găsim în frunzele de Graviola acționează la fel ca ingredientele pe care le regăsim într-unul din cele mai populare medicamente folosite în tratamentul cancerului mamar și de colon, diferența fiind că frunzele de Graviola nu provoacă efecte adverse, așa cum se întâmplă în cazul tratamentului chimioterapeutic normal.
Există studii realizate în laborator care susțin că frunzele de Graviola conțin substanțe cu efect anticancerigen de 10.000 ori mai puternic decât medicamentele folosite în tratarea acestei afecțiuni.
Mai mult decât atât, frunzele conțin multe substanțe antioxidante care joacă un rol important în tratarea sau prevenirea apariției cancerului.
Acești antioxidanți protejează celulele împotriva stresului oxidativ și a radicalilor liberi responsabili cu atacarea celulelor sănătoase și cu apariția cancerului. Putem spune că frunzele de Graviola acționează în trei mari direcții:
- Distruge celulele canceroase,
- Neutralizează acțiunea radicalilor liberi asupra celulelor sănătoase, protejându-le,
- Stimulează sistemul imunitar pentru a putea lupta mai bine împotriva cancerului.
Studiile au arătat faptul că aceste frunze au capacitatea și de a distruge celulele rezistente la chimioterapie.
Aproximativ 2% din celulele maligne pot dezvolta o rezistență la medicamentele chimioterapeutice, iar după terminarea tratamentului, acestea se multiplică mult mai repede.Cu ajutorul frunzelor de Graviola, chiar și aceste celule vor fi distruse.
Frunzele sau fructul de Graviola – care sunt mai eficiente?
Studiile nu au fost realizate doar pentru frunzele de Graviola, ci și pentru fructele de Graviola, despre care se vorbește în mod eronat că ar avea beneficii în cazul persoanelor care suferă de cancer.
Deși are multiple beneficii nutritive, fructul de Graviola nu are și beneficii terapeutice. Ba mai mult decât atât, se pare că sucul din fruct de Graviola, dacă este consumat timp îndelungat, poate avea efecte negative asupra sănătății.
Mai exact, sucul de Graviola poate ataca nervii, producând neurotoxicitate și simptome care sunt similare bolii Parkinson.
Tocmai din acest motiv, cercetările s-au îndreptat mai mult spre frunzele de Graviola, despre care se știe cu siguranță că au un efect benefic în cazul persoanelor care suferă de cancer, recomandările fiind să se evite pe cât posibil consumul prelungit de suc din fructele de Graviola.
Ultimele studii au scos la suprafață niște informații destul de interesante pentru persoanele cu infecții de tip HPV. Se pare că extractul din frunze de Graviola împreună cu acidul elagic pe care îl regăsim în zmeură au capacitatea de a reduce riscul infecției cu HPV atât în cazul femeilor care au leziuni cervicale, cât și în cazul celor care nu prezintă astfel de leziuni.
Cercetările continuă, iar descoperirile nu încetează să ne uimească. Frunzele de Graviola au un rol important în tratarea cancerului, ajută sistemul imunitar să lupte împotriva afecțiunii și protejează împotriva efectelor adverse care apar de obicei în urma tratamentului oncologic clasic.
Atunci când este completat și cu acțiunea sinergică a altor ingrediente naturale, eficiența extractului sau pulberii din frunze de Graviola este și mai puternică, așa cum puteți constata în cazul acestui supliment (>click aici<)