BioElemente în presă, Frumusețe, Nutriție, Sănătate

Totul despre dieta indiană, preferata vedetelor!

Îți dorești din toată inima să mai slăbești câteva kilograme, de preferabil rapid și fără efort? Atunci ești în locul potrivit, deoarece avem pentru tine o sugestie: dieta indiană, preferata vedetelor, care te ajută nu doar să scapi de câteva din kilogramele în plus, ci să și cureți organismul de toxine.

Alimente permise

Atunci când ții dieta indiană, anumite produse, gen carne, pește, toate cerealele, cu excepția orezului îți sunt interzise. Poate fi dificil, dar trebuie să te gândești că este un regim de slăbit care nu durează mult – o săptămână, iar în urma lui pierzi destule kilograme.

Pe perioada dietei sunt permise anumite alimente, respectiv: orez, lapte, oleaginoase, fructe, legume, condimente, curry și, evident, mult ceai. Nu uita că și alcoolul se află pe lista de produse interzise, dar nu credem că era nevoie să mai adăugăm acest amănunt.  

De ce să alegi acest regim?

Multe dintre vedetele de la noi sau de peste Ocean s-au declarat fani ai acestei diete, care te ajută să scapi rapid de kilogramele în plus. Nu este neapărată nevoie ca dieta indiană să fie însoțită și de ceva exerciții fizice, dar dacă totuși decizi că e spre binele tău, atunci poți fi sigur/ă că vei slăbi și mai mult.

Dar, să începem să detaliem un pic despre beneficiile pe care acest regim le oferă organismului, în afară de cel evident, de pierdere a kilogramelor în plus.

Curăță organismul de toxine

Cu ajutorul dietei indiene, vei observa rapid că eventualele probleme cu tranzitul intestinal și cum episoadele, mai mult sau mai puțin frecvente de constipație, devin în scurt timp doar o amintire neplăcută. Surprinzător, dacă stai și te gândești că se consumă destul de mult orez, o cereală recunoscută tocmai pentru faptul că… strânge lucrurile pe acolo.

Pentru că doar ce am amintit de faptul că scapi de toxinele acumulate în organism, poți amplifica acest efect cu ajutorul unui supliment alimentar natural pe care îl poți găsi chiar aici. Este o formulă lichidă concentrată care se diluează în apă, ce conține 8 extracte de plante, cu gust plăcut de lime, cu funcție drenantă și depurativă și care se potrivește la fix cu dieta indiană.

Fără oboseală și cu energia la maxim

Multe regimuri de slăbit sunt destul de solicitante pentru organism, așa că pe perioada lor te simți obosit și fără pic de energie. Cu dieta indiană, acest neajuns… pur și simplu nu există. Chiar dacă este o dietă vegetariană, nu te vei simți deloc flămând/ă, pentru că orezul și nucile dau acea senzația de sațietate. Condimentele pe care le consumi îți reduc pofta de mâncare, iar tu nu vei simți deloc acea stare de sfârșeală. Din contră, energia ta va fi la cote maxime, așa că vei adora și tu dieta indiană.

Este ieftină

Mulți dintre cei care vor să slăbească folosind o dietă anume se arată foarte nemulțumiți de faptul că îi costă prea mult. Din fericire, cu dieta indiană nu este cazul să îți faci astfel de griji. Sunt produse accesibile oricui, și nu este nevoie să cumperi ingrediente scumpe, care nu se găsesc pe la noi, doar pentru a respecta principiile dietei.

Dieta indiană nu este pentru oricine

Deși pare, cel puțin la prima vedere, dieta perfectă, avem de a face și aici cu unele contraindicații. Astfel, dieta indiană este clar nerecomandată pentru cei care au probleme grave cu sistemul digestiv, dar și celor care au intoleranță la lactoză. Evident, persoanele alergice la vreunul dintre alimentele permise din cadul dietei ar trebui să renunțe la ea.

Curry și scorțișoară zilnic

Nu există rețete standard care trebuie respectate atunci când vine vorba despre prepararea alimentelor. Doar se menționează faptul că scorțișoara și curry trebuie consumate zilnic. Nici la orez nu există restricții, poți consuma atât orez alb, cât și brun, iar dintre fructele și legumele permise enumerăm câteva: banane, grapefruit, roșii, ananas, ardei gras, castraveți, morcovi, fasole verde sau sparanghel, cartofi, vinete clasice. Dificil?

Cele șapte zile până la rezultatul final

Așa cum lumea a fost creată în șapte zile, de aceeași perioadă este nevoie să ții dieta indiană. Regula celor șapte zile este una foarte simplă, și o vei descoperi ușor, în rândurile următoare.

Ziua 1

Este ziua rezervată fructelor, așa că s-ar putea să fie preferata ta. În această zi poți consuma fructe la discreție, oricât poți. Totuși, nu consuma struguri, banana, litchi și mango. Mult pepene verde, portocale, rodii și căpșuni sunt chiar indicate.

Ziua 2

După o primă zi plină de dulceața fructelor, urmează ziua legumelor. Din nou, nu ai restricție referitor la cantitatea pe care o poți consuma. De preferat ca legumele să fie fierte sau crude, iar nu prăjite, dar erai și tu conștient/ă de acest lucru.

Ziua 3

În dieta indiană, cea de-a treia zi este plină de fructe și legume. Nu uita să bei multă apă, pentru a ajuta organismul să piardă mai ușor kilogramele. Este considerată cea mai grea zi din dietă, deoarece acum apar poftele, dar dacă ai ambiție, nimic nu ți se pare prea greu atunci când vrei să-ți îndeplinești obiectivul.

Ziua 4

Adori bananele? A venit și momentul tău. În această zi poți mânca până la 6 banane, și poți bea chiar și patru pahare de lapte. Nu-ți face griji, nu te vei îngrășa, doar îi vei oferi organismului tău sodiul și potasiul de care are nevoie pentru a funcționa așa cum trebuie.

Ziua 5

Acum poți mânca roșii, varză, germeni și brânză de vaci. Ai grijă doar ca în această zi să bei ceva mai multă apă, pentru ca organismul tău să nu se oprească din slăbit, dar nu este nicio problemă, pentru că deja ești din ce în ce mai aproape de scopul tău.

Ziua 6

Încă un pic, și gata! Până atunci, poți consuma multă supă de legume – mai puțin roșii, și nu uita nici de varză, germeni și supă de vaci, la care se adaugă multă apă. Majoritatea celor care țin dieta indiană sunt de părere că în această zi au observat cel mai ușor efectele acestui regim de slăbit.

Ziua 7

Ultima zi! Acum ai permis multe fructe, orez, legume, și nu uita nici de apa de care ai atât de multă nevoie. Și… gata! Scop îndeplinit!

Nu face excese

După cele șapte zile de dietă, poți reveni la o alimentație normală, fără însă a exagera cu produsele nesănătoase, pentru că în caz contrar tot chinul tău a fost degeaba! De asemenea, pe perioada dietei, nu încerca să faci excese, din graba de a scăpa mai repede de kilogramele în plus. Echilibrul, atât pe perioada dietei, cât și după, este cel mai important!


Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *