BioElemente în presă, Nutriție, Sănătate

Folosește natura pentru a ține diabetul sub control!

În prezent, poate cea mai răspândită afecțiune la nivel mondial este diabetul zaharat. Cauzele care stau la baza apariției diabetului sunt dintre cele mai diverse, pornind de la plăcerea oamenilor de a consuma alimente dulci și produse făinoase, obezitate, sedentarism. La ora actuală, nu există un tratament care să ne dea asigurări că această afecțiune poate fi vindecată, dar există numeroase metode de a ține diabetul sub control.

Arginina stimulează producția de insulină

Arginina este un aminoacid care se poate consuma și sub formă de suplimente alimentare. Până aici… nimic deosebit. Cu toate acestea, mai multe studii medicale au scos în evidență faptul că atunci când este administrată în mod regulat, arginina stimulează reproducerea celulelor beta ale pancreasului, care produc insulină. Ce-i drept, deocamdată studiile au fost realizate doar pe cobai, dar există reale șanse ca arginina să se dovedească, în cazul oamenilor, o bună metodă de a ține diabetul sub control.

Un ajutor natural pentru tine

De asemenea, poți apela la anumite suplimente alimentare, care te pot ajuta în lupta ta cu diabetul. Evident, trebuie să discuți cu medicul tău curant, dar dacă vrei ceva natural, poți găsi aici ceea ce ai nevoie. Este vorba despre un supliment alimentar pentru reglarea nivelului de zahăr în sânge, și care are mai multe beneficii pentru organism, respectiv:

• Adjuvant pentru menținerea glicemiei în limite normale;

• Stimulează funcționarea pancreasului;

• Ajută la regenerarea celulelor beta-pancreatice;

• Stimulent al metabolismului glucidelor;

 • Îmbunătățește funcțiile sistemului circulator;

• Ajută la reducerea colesterolului și reglarea greutății corporale;

• Stimulent gastric și hepatic.

Stevia înlocuiește cu succes zahărul

În ultima vreme, tot mai mulți oameni, chiar și cei care nu au probleme cu diabetul, au decis să renunțe la consumul de zahăr și l-au înlocuit cu alte alternative. Stevia (a nu se confunda cu ștevia) este una dintre acestea, una foarte sănătoasă, pentru că această plantă conține anumite substanțe care ajută la procesul de recuperare a celulelor pancreatice. De asemenea, este foarte dulce, și te ajută să consumi ”ceva bun” chiar și când ai diabet.

Curcuma scade nivelul glicemiei

Curcuma, sau turmericul, este una dintre cele mai bune plante care contribuie la o bună stare de sănătate a organismului. În general, este folosită pentru a trata artrita sau anumite afecțiuni cardiovasculare, dar curcuminul conținut de plantă este recunoscut și pentru faptul că te ajută să scazi nivelul glicemiei. De aceea, pentru a ține diabetul sub control, tot ce trebuie să faci este să consumi zilnic măcar o cantitate mică de curcuma.

Ghimbirul, de nelipsit în casă

Dacă vrei cu adevărat o stare bună de sănătate, atunci ghimbirul nu trebuie să-ți lipsească din casă. Această plantă poate fi folosită cu succes la prevenirea, ameliorarea și tratarea multor afecțiuni, pornind de la o simplă răceală și continuând cu tulburările digestive. De asemenea, au mai fost realizate multe studii prin care s-a demonstrate faptul că ghimbirul ajută la tratarea diabetului de tip 2.

Scorțișoara, perfectă pentru a ține diabetul sub control

Deja când vine vorba despre scorțișoară, orice persoană care suferă de diabet îi știe proprietățile benefice. Cu ajutorul ei reglarea glicemiei este mult mai ușoară, pentru că reduce absorbția glucozei după masă.

Dar, știi deja, există două tipuri de scorțișoară. Cassia este cea mai eficientă pe o perioadă scurtă de timp, pentru că deși scade rapid glicemia, atunci când este folosită pe termen lung, poți risca să ai parte de unele probleme hepatice. De aceea, pentru consumul pe perioada îndelungate, scorțișoara Ceylon este cea indicată.     

Curry-ul negru scade mult nivelul glicemiei

Mai puțin cunoscut în rândul românilor, curry negru este un remediu natural excelent pentru a ține diabetul sub control, deoarece scade nivelul glicemiei chiar și cu 50%. În afară de acest efect, curry-ul negru te ajută să ții sub control valorile mari ale colesterolului ”rău”, protejează inima și ficatul și luptă împotriva bacteriilor din organism.

Aloe vera, planta cu adevărat miraculoasă

Există atât de multe beneficii pe care Aloe vera le aduce organismului, încât ar dura prea mult să le enumerăm pe toate. Nu degeaba a fost numită ”planta miracol”, deoarece se spune că nu există afecțiune în care aceasta să nu-și dovedească eficiența. Și atunci când vrei o mână de ajutor din partea naturii pentru a ține diabetul sub control, Aloe vera răspunde prezent și vei avea parte de scăderi ale nivelului glicemiei.

Dracila, un remediu natural eficient

Din nou avem de a face cu o plantă cu proprietăți benefice în ceea ce privește tratarea diabetului, pentru că dracila este recunoscută pentru faptul că reduce nivelul de zahăr din sânge. Cu toate acestea, se recomandă ceva mai multă prudență atunci când vine vorba despre administrarea ei, deoarece în cantități mari poate provoca dureri de stomac sau flatulență.

Fructele de pădure previn diabetul

Fructele de pădure sunt o sursă bună de substanțe care te ajută să previi apariția diabetului, iar în cazul în care acesta s-a declanșat deja, te poți folosi de ele pentru a mai reduce nivelul glicemiei. De asemenea, un remediu foarte eficient este și ceaiul din frunze de afin care scade nivelul glicemiei, dar previne și creșterea excesivă și periculoasă a valorii acesteia.

Trifoiul roşu, planta femeii

De regulă, trifoiul roșu este considerat planta femeii, pentru că reușește să echilibreze problemele hormonale ale acesteia. Dar, totodată, trifoiul roșu are excelente proprietăți în caz de diabet, deoarece are beneficii care amintesc de cele argininei, adică stimulează reproducerea celulelor beta ale pancreasului.

Cromul potențează efectele insulinei

Mai mult crom este indicat atunci când suferi de diabet, deoarece acesta mărește efectele benefice ale insulinei, scade pofta de ”ceva dulce” și reduce concentrația glucozei din sânge. Ghimbirul, salvia și bradul siberian sunt foarte bogate în crom, așa că poți începe să le introduci în regimul tău alimentar, dacă vrei să ții diabetul sub control.

Inulina

În acest caz, avem de a face cu un excelent înlocuitor al zahărului, care nu doar că reduce nivelul de glucoză din organism, dar îmbunătățește mult metabolismul.  Această substanță poate fi găsită în păpădie, rădăcină de cicoare, praz, sparanghel, ceapă, usturoi, napi (topinambur), etc.

După cum vezi, există o mulțime de plante și substanțe cu efecte anti-diabetice. Așa că profită din plin de toate darurile naturii pentru a ține diabetul sub control și a te bucura de o viață normală, alături de cei dragi.



Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (10 voturi, medie: 4,20 din 5)



1 comentariu

  1. Sa nu uitam acidul alfa lipoic
    Este vital în cazul diabeticilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *